Tak sobie na to patrze i jakie mam wnioski. Wiedziałem od początku jak wojna wybuchła, że tutaj będzie kołysanka. Jestem pewien, ze tutaj w każdym momencie będzie odcięcie. Śledzę kurs codziennie i czytam/przeczytałem co robi ta spółka i z kim to robi.
Wynik jest dla mnie zerojedynkowy - spółka, która produkuje towar, który jest bardzo bardzo chciany i będzie chciany. Tutaj widać walkę spekuły o każdą akcję. Jestem pewien, zę byle pierdoła na + może odpalić tutaj kurs. Na giełdzie jestem już 20 lat i wiem, ze wszystko mozliwe. Ale tutaj obrót przed 24 lutego to 150-200 tys zł max był. teraz te przemiały są kilkukrotnie wieksze każdego dnia. Na forum non stop nowe wątki. Towarzystwo siedzi i obserwuje forum. Nerwy napiete.
Teraz mamy dwie potencjalne iskry zapalne : 1 Targi, gdzie Lubawa jest partnerem. 2. Wyniki za I kwartał wg mnie bęzie ok 100 mln minumum versus 69 rok ubiegły. 3. Błaszcak lubi się chwalić zakupami w polskich firmach Pamiętajcie :-)
Zysk netto za 1 kwartał 100 mln? I prezes napisałby w liście że na moment publikacji wojna nie wpłynęła na całościową sytuację w spółce... Pomyśl gościu...
obró 100 mln versus 69 mln roku ubiegłego- czytaj prosze raporty. To był skrót myslowy. Pozdrawiam i czytajcie proszę raporty, wartości księgow itd. Spólka niezależnie wyceniana na co najmniej 4,27 na akcje na dzień 3.03. , ma tez mnóstwo kontraktów, które uruchomiła z końcem 2021 i takie co fakturuje w tym roku jeszcze z 2019. Uważam , ze 100 mln obrotu w 1 kwartale bedzie na luzie:-)
Jak dobrze ze sa wśród nas mądrzy ludzie. Życzę sobie i Wam wiecej tutaj takich osób. Raf czapki z glow.
P.S. myślę że na targach Błaszczak nie wyjdzie z namiotu Lubawy tak będzie zapracowany
Jego odpowiedz z 3 marca: Chciałbym uczulić inwestorów, że w tym momencie trudno jest rzetelnie ocenić możliwy wpływ eskalacji działań wojennych na przychody Lubawy, czy naszą sytuację finansową – mówi Marcin Kubica, prezes firmy Lubawa.
Co jest prawdą - odpowiedział w takim tonie, bo wiedział doskonale, ze w chwili publikacji tj. 3 marca nie mógł ocenić tego rzetelnie:-)
Ludziska na Boga firma produkuje towar na czasie i ma najlępsze otoczenie EVER do zwielokrotnienia produkcji, Sami zdecydujcie co zrobicie
Tak było na targach w Kielcach. Tylko z tego kontraktu ponad 40 mln w 2022 roku.
https://lubawagroup.com/pl/aktualnosci-2019/1571-grupa-lubawa-podpisuje-kilkuletni-kontrakt-o-wartosci-165-mln-zl
I have a dream:-) Wiele nie chcę, ale taki proces mi się wyobraził--> Targi--> KONTRAKT-->Błaszczak w TVPINFO :-) ---> reszta jest milczeniem jak napisał poeta ;-)
Dnia 2022-05-12 o godz. 12:00 ~Raf napisał(a): > Tak sobie na to patrze i jakie mam wnioski. > Wiedziałem od początku jak wojna wybuchła, że tutaj będzie kołysanka. Jestem pewien, ze tutaj w każdym momencie będzie odcięcie. Śledzę kurs codziennie i czytam/przeczytałem co robi ta spółka i z kim to robi. > > Wynik jest dla mnie zerojedynkowy - spółka, która produkuje towar, który jest bardzo bardzo chciany i będzie chciany. Tutaj widać walkę spekuły o każdą akcję. Jestem pewien, zę byle pierdoła na + może odpalić tutaj kurs. Na giełdzie jestem już 20 lat i wiem, ze wszystko mozliwe. Ale tutaj obrót przed 24 lutego to 150-200 tys zł max był. teraz te przemiały są kilkukrotnie wieksze każdego dnia. Na forum non stop nowe wątki. Towarzystwo siedzi i obserwuje forum. Nerwy napiete. > > Teraz mamy dwie potencjalne iskry zapalne : 1 Targi, gdzie Lubawa jest partnerem. 2. Wyniki za I kwartał wg mnie bęzie ok 100 mln minumum versus 69 rok ubiegły. 3. Błaszcak lubi się chwalić zakupami w polskich firmach Pamiętajcie :-) > > Dobrego Dnia :-)
Mądrego to i miło poczytać :)) PS. Od kilku tygodni wypisuję, że to wartościowy papier, który tylko czeka na zielone światło, ale w natłoku tego leszczowego spamu trudno się przebić z czymś merytorycznym.