• nie umiem robic kółek, ale Autor: ~Raf [5.173.105.*]
    Tak sobie na to patrze i jakie mam wnioski.
    Wiedziałem od początku jak wojna wybuchła, że tutaj będzie kołysanka. Jestem pewien, ze tutaj w każdym momencie będzie odcięcie. Śledzę kurs codziennie i czytam/przeczytałem co robi ta spółka i z kim to robi.

Wynik jest dla mnie zerojedynkowy - spółka, która produkuje towar, który jest bardzo bardzo chciany i będzie chciany. Tutaj widać walkę spekuły o każdą akcję. Jestem pewien, zę byle pierdoła na + może odpalić tutaj kurs. Na giełdzie jestem już 20 lat i wiem, ze wszystko mozliwe. Ale tutaj obrót przed 24 lutego to 150-200 tys zł max był. teraz te przemiały są kilkukrotnie wieksze każdego dnia. Na forum non stop nowe wątki. Towarzystwo siedzi i obserwuje forum. Nerwy napiete.

Teraz mamy dwie potencjalne iskry zapalne : 1 Targi, gdzie Lubawa jest partnerem. 2. Wyniki za I kwartał wg mnie bęzie ok 100 mln minumum versus 69 rok ubiegły. 3. Błaszcak lubi się chwalić zakupami w polskich firmach Pamiętajcie :-)

Dobrego Dnia :-)
  • Re: nie umiem robic kółek, ale Autor: ~roman [37.248.170.*]
    nareszcie jakaś rzeczowa wypowiedz
  • Re: nie umiem robic kółek, ale Autor: ~JK [31.0.46.*]
    Zysk netto za 1 kwartał 100 mln? I prezes napisałby w liście że na moment publikacji wojna nie wpłynęła na całościową sytuację w spółce... Pomyśl gościu...
  • Re: nie umiem robic kółek, ale Autor: ~LUC [46.76.227.*]
    Jak byś pomyślał to byś się domyślił, że chodziło mu o przychód.
    Wolałem sprostować
  • Re: nie umiem robic kółek, ale Autor: ~Raf [5.173.105.*]
    obró 100 mln versus 69 mln roku ubiegłego- czytaj prosze raporty. To był skrót myslowy. Pozdrawiam i czytajcie proszę raporty, wartości księgow itd. Spólka niezależnie wyceniana na co najmniej 4,27 na akcje na dzień 3.03. , ma tez mnóstwo kontraktów, które uruchomiła z końcem 2021 i takie co fakturuje w tym roku jeszcze z 2019. Uważam , ze 100 mln obrotu w 1 kwartale bedzie na luzie:-)
    Ok. Przepraszam
  • Re: nie umiem robic kółek, ale Autor: ~baba [37.47.119.*]
    Jak dobrze ze sa wśród nas mądrzy ludzie. Życzę sobie i Wam wiecej tutaj takich osób. Raf czapki z glow.
    P.S. myślę że na targach Błaszczak nie wyjdzie z namiotu Lubawy tak będzie zapracowany
    Jego odpowiedz z 3 marca: Chciałbym uczulić inwestorów, że w tym momencie trudno jest rzetelnie ocenić możliwy wpływ eskalacji działań wojennych na przychody Lubawy, czy naszą sytuację finansową – mówi Marcin Kubica, prezes firmy Lubawa.

Co jest prawdą - odpowiedział w takim tonie, bo wiedział doskonale, ze w chwili publikacji tj. 3 marca nie mógł ocenić tego rzetelnie:-)

Ludziska na Boga firma produkuje towar na czasie i ma najlępsze otoczenie EVER do zwielokrotnienia produkcji, Sami zdecydujcie co zrobicie
  • Re: nie umiem robic kółek, ale Autor: ~Olo [83.20.236.*]
    Baju baju będziesz w raju
  • Re: nie umiem robic kółek, ale Autor: ~Gepeto [31.61.178.*]
    Tak było na targach w Kielcach. Tylko z tego kontraktu ponad 40 mln w 2022 roku.
    https://lubawagroup.com/pl/aktualnosci-2019/1571-grupa-lubawa-podpisuje-kilkuletni-kontrakt-o-wartosci-165-mln-zl
    I have a dream:-) Wiele nie chcę, ale taki proces mi się wyobraził--> Targi--> KONTRAKT-->Błaszczak w TVPINFO :-) ---> reszta jest milczeniem jak napisał poeta ;-)

Na 150 tys kamizelek hehe i tyle samo hełmów. Patrioty, berberysy, Wisła s może i Narew Ech...
    We have a dream :-)
  • Re: nie umiem robic kółek, ale Autor: ghost_man [46.171.121.*]
    tu niestety kursem rządzi TEN który ma 47,64 % i to jest bardzo doświadczony gracz, niestety są tylko dwie możliwości na zysk ..

albo grać razem z nim przyklejając się jak Remora do rekina .. :) :)

albo kupić zakopać i nie patrzeć na notowania - włączyć za parę miesięcy .. :) :)
  • Re: nie umiem robic kółek, ale Autor: ~Raf [94.254.176.*]
    Też jakaś opcja:-) Ale tutaj czuje, że nikt tego nie powstrzyma. Wg mnie sprężyna napięta. Wg mnie lepiej mieć akcje na noc niż nie mieć
    Pełna zgoda
  • Re: nie umiem robic kółek, ale Autor: ~technicznie [37.47.178.*]
    Też uważam że to beczka prochu. Rakieta Luba czeka na jakiekolwiek info. Gruby to wie, i wyrywa pojedyńczo każdą akcję jaką słabe ręce oddają.

W tej sytuacji jeżeli masz papier - ciesz się i siedź cicho.
  • Re: nie umiem robic kółek, ale Autor: ~Kristobal [37.30.21.*]
    co ty pleciesz
  • Re: nie umiem robic kółek, ale Autor: ~Raf [176.221.121.*]
    Chyba jednak dobrze oceniłem przychód w pierwszym kwartale. Teraz czekam na Błaszczaka w TVP Info:-)
  • Re: nie umiem robic kółek, ale Autor: ~Gepeto [31.61.242.*]
    Liczyłem na 80-100 mln a tutaj jest ciut więcej. Jest bardzo gitara. Kolejne kontrakty przyjdą same.
  • Re: nie umiem robic kółek, ale Autor: ~gąsienica_czołgowa [37.47.114.*]
    Dnia 2022-05-12 o godz. 12:00 ~Raf napisał(a):
    > Tak sobie na to patrze i jakie mam wnioski.
    > Wiedziałem od początku jak wojna wybuchła, że tutaj będzie kołysanka. Jestem pewien, ze tutaj w każdym momencie będzie odcięcie. Śledzę kurs codziennie i czytam/przeczytałem co robi ta spółka i z kim to robi.
    >
    > Wynik jest dla mnie zerojedynkowy - spółka, która produkuje towar, który jest bardzo bardzo chciany i będzie chciany. Tutaj widać walkę spekuły o każdą akcję. Jestem pewien, zę byle pierdoła na + może odpalić tutaj kurs. Na giełdzie jestem już 20 lat i wiem, ze wszystko mozliwe. Ale tutaj obrót przed 24 lutego to 150-200 tys zł max był. teraz te przemiały są kilkukrotnie wieksze każdego dnia. Na forum non stop nowe wątki. Towarzystwo siedzi i obserwuje forum. Nerwy napiete.
    >
    > Teraz mamy dwie potencjalne iskry zapalne : 1 Targi, gdzie Lubawa jest partnerem. 2. Wyniki za I kwartał wg mnie bęzie ok 100 mln minumum versus 69 rok ubiegły. 3. Błaszcak lubi się chwalić zakupami w polskich firmach Pamiętajcie :-)
    >
    > Dobrego Dnia :-)

Mądrego to i miło poczytać :))
    PS. Od kilku tygodni wypisuję, że to wartościowy papier, który tylko czeka na zielone światło, ale w natłoku tego leszczowego spamu trudno się przebić z czymś merytorycznym.
[x]
LUBAWA 31,15% 12,00 2026-06-01 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.