Ja również natomiast wiele osób niestety sugeruje się tym co tu piszę. Czasami coś ciekawego można znaleźć na forum jednak w większości są to niespełnieni ludzie, którzy zainwestowali i chcą tonąć razem z kimś. Swoje przemyślenia odnośnie GPW napisałem już jakiś czas temu i jak narazie sprawdza się mój scenariusz. Irytuje mnie tylko jak jakiś pajac oszukuje ludzi
Sugerowanie się wypowiedziami większości piszących na tym forum, łącznie z przemyśleniami dżentelmena najbardziej aktywnego odnośnie GPW, jest objawem nadmiernej naiwności. Warto zainwestować w przynajmniej dwie sensowne książki o giełdzie i przeznaczyć kilka tygodni na ich przestudiowanie. Taki autorski przegląd niektórych z nich. Dla młodych i dla leniwych: Sztuka Spekulacji - Zenon Komar, dla bardziej zainteresowanych: Psychologia Inwestowania - Martin J.Pring, Analiza Techniczna Rynków Finansowych - John J. Murphy, Teoria Fal Elliotta - Alfred J.Frost / Robert R.Pretcher, Mądry Inwestor - Benjamin Graham, Zawód Inwestor Giełdowy - Aleksander Elder. To tylko kilka ciekawszych. Powodzenia