Bajkowa kraina z każdym dniem bliżej finału, Widać coraz większą chęć zakupu po cenie niższej, następuje "ujemne skupowanie", Nasi zbieracze ładują do wora i dostają gwarancje dalszej odsprzedaży od swoich przyjaciół.(niestety może bujać). Nasza dzielna mrówka wychodzi na coraz szersze wody. Wódz naczelny ma ból głowy, ustawiają sie kolejki "doradców", którzy oferują swoje świetne interesy i doradzają co zrobić z potencjalną kasą. Wódz też ma nosa i próbuję nie dać się przejąć ( chce doprowadzić cenę wyżej, ale "przyjaciele" mu przeszkadzają). Nasz flagowy okręt płynie w górę rzeki i ciekawe gdzie dopłynie ze swoim "cennym ładunkiem pod pokładem". Powoli nowy właściciel Emiteka oswaja się z końcem procesu, zobaczymy jaką podejmie decyzję ? ( ps. nasza mrówka jest jedna z najlepszym inwestycji giełdowych indeksowana prawdziwą stopą inflacji ) Życzę wytrwałości i cierpliwości, a jak w każdej bajce będzie HAPPY END.
"Będzie Bujać " raczej chyba nie, powolne odkupowanie, niewróże +/-10%, na tle gównianego rynku tu spokojnie, jest dobrze, niewidze negatywów.....pzdr Bobi
Dnia 2022-05-10 o godz. 13:25 ~Vit napisał(a): > Co to takiego 'ujemne skupowanie' ?
to jak ktoś żeni akcje na lokalnej górce, a potem odkupuje w czasie korekty - moim zdaniem tak robi bajkopisarz, pojawia się z bajeczkami i akcjami w czasie wzrostów, znika w czasie spadków
ABC jest w tobie duzo jadu i złośliwości, a nawet powiem swego rodzaju zawiśc. Patrząc po twoich wpisach zakładam z dużym prawdopobienstwem, ze po wpisach bajkopisarza dołujesz kurs i próbujesz zmanipulować innych. Prześledziłam wszystkie historyczne wpisy bajki i jest cały czas up, posiada on wiedzę i się nią fantastycznie dzieli, co wielu grających na przejęcie strasznie wkurza.
Po co Bajkopisarz pisze te bajki? przy czym robi to w świetnym stylu! więc musi zarazem doskonale zdawać sobie sprawę, że poza ćwierćwieczem sukcesów zarządzających tym NFI :):):) nic oczywistym nie jest...?!? i czy doprawdy ten twór, którego aktualny skrawek zdefraudowanych wartości wynosi zaledwie 45 mln złotych otrzyma od Emitela ponad 5 x tyle?! Jedno jest pewne, że sam bajkopisarz dzieckiem już nie jest ;) więc może rozbija tu w komitywie dzieciom ich świnki skarbonki!.?
Kac to pięknie ujął , jestem podobnego zdania tylko że nie swinki skarbonki lecz pelne, mikołajwe skarpety heheheh, a tak na poważnie, każdy ma Swoja bajke na temat Madzi i niech się jej trzyma niewierzy w inne,, pzdr Bobi..
Co tak czepiliście się bajki póki co większość się sprawdza, prześledzenie historii wpisów pokazuje, ze po kolejnych wpisach akcje idą w górę.Bajka pokazuje ze cierpliwi zyskuja. Pytanie tylko kto tu usiedzi jeszcze wytrzyma jakiś czas i zgarnie nagrodę. Oczywiście każdy ma swój portfel i sam decyduje, ale ja wierze w bajke.
Dnia 2022-05-11 o godz. 22:16 ~Ania napisał(a): > Każdy wierzy w co chce.
na początku roku bajkopisarz pisal, że siedzimy na krawędzi wulkanu tuż przed erupcją, a potem był zjazd z ponad 3 zł na 2 zł z groszami, generalnie jest totalny marazm na walorze, pies z kulawą nogą się tymi akcjami nie interesuje, były sesje, że prawie robiłem połowę obrotu dziennego, a przeciez wg. bajki mieli się zabijać o akcje różne grube fundy , itd.-stąd taki dystans do kolejnej bajki
Bo to jest uśpiony wulkan. Tak naprawdę to nie wiadomo kiedy wybuchnie ? O ile wybuchnie.
Magna uczy cierpliwości, a co niektórym trochę zaczyna jej brakować. Widać, że wiele osób obserwuje to co się tutaj dzieje ale nie chce kupować i zamrażać nie wiadomo na jak długo środków. Ale trzymają palec na spuście.
Dnia 2022-05-11 o godz. 23:02 ~MSP napisał(a): > Bo to jest uśpiony wulkan. Tak naprawdę to nie wiadomo kiedy wybuchnie ? O ile wybuchnie. > > Magna uczy cierpliwości, a co niektórym trochę zaczyna jej brakować. Widać, że wiele osób obserwuje to co się tutaj dzieje ale nie chce kupować i zamrażać nie wiadomo na jak długo środków. Ale trzymają palec na spuście.
wszyscy czekamy na pozytywny finał i wiadomo, że trzeba się uzbroić w cierpliwość. Nie lubię jednak manipulowania, a te bajeczki moim zdaniem do tego służą. Zawsze po ich pojawieniu zaczyna się seria kilku/kilkunastu sesji spadkowych, stąd moje przypuszczenia, że służą one do wabienia ulicy, a następnie karmienia ich akcjami, a jak już zniechęceni oddadzą ze stratą, to pewnie autor bajeczek zaczyna ich odkupowanie.
Może to i prawda co piszesz. Źle to świadczyłoby o akcjonariuszach, że dokonują wyborów kierując się jakąś bajką. Ja osobiście lubię te bajki. Traktuję to jako rozrywkowy dodatek do notowań :).
Dnia 2022-05-12 o godz. 10:21 ~abc napisał(a): > Dnia 2022-05-11 o godz. 23:02 ~MSP napisał(a): > > Bo to jest uśpiony wulkan. Tak naprawdę to nie wiadomo kiedy wybuchnie ? O ile wybuchnie. > > > Magna uczy cierpliwości, a co niektórym trochę zaczyna jej brakować. Widać, że wiele osób obserwuje to co się tutaj dzieje ale nie chce kupować i zamrażać nie wiadomo na jak długo środków. Ale trzymają palec na spuście. > > wszyscy czekamy na pozytywny finał i wiadomo, że trzeba się uzbroić w cierpliwość. Nie lubię jednak manipulowania, a te bajeczki moim zdaniem do tego służą. Zawsze po ich pojawieniu zaczyna się seria kilku/kilkunastu sesji spadkowych, stąd moje przypuszczenia, że służą one do wabienia ulicy, a następnie karmienia ich akcjami, a jak już zniechęceni oddadzą ze stratą, to pewnie autor bajeczek zaczyna ich odkupowanie.
Szanowny abc, odnoszę wrażenie, że to ty najbardziej manipulujesz i tobie te bajki najbardziej nie na rękę. Dlaczego? Bo te bajki coś nowego wnoszą. Nowego i wielce prawdopodobnego. Natomiast twoja pisanina ma na celu zamknięcie gęby bajkopisarzowi. Nie zaśmiecaj tego forum bezwartościowym chłamem, bardzo cię o to proszę. I jeszcze jedno — skoro już odkryłeś, w jaki sposób według ciebie manipuluje bajkopisarz to brawo! Ja na twoim miejscu nikomu nie zdradzałbym tego odkrycia, tylko z napięciem czekał na każdą kolejną bajkę i następnie po serii jak napisałeś kilku/kilkunastu sesji spadkowych kupowałbym taniutkie akcje. Skoro tak intensywnie skupujesz te akcje, że czasem twoje zakupy stanowią połowę obrotu na sesji, to postępując w sposób podany przeze mnie powyżej, wykorzystasz fakt pojawiania się bajek na forum dla własnych celów i w pewnym sensie uczynisz bajkopisarza swoim sprzymierzeńcem. Pieniądze lubią ciszę! Moja rada dla ciebie: Nie drzyj mordy, tylko działaj — działaj skrycie!
Nikt nie zakłada wygranej apelacji Emitela? - więc dla kontrastu, wszystko się oddala, ale nie ma się czym przejmować. Na bank pozostaje "urobek" ćwierćwiecza ;)
Gdyby sprawa była tu oczywista, to z zamrażaniem środków nie byłoby żadnego problemu. Ileż to jeszcze może potrwać? Tydzień? Miesiąc? Rok?! - góra dwa lata i! ... na dwoje babka wróżyła ... Jakkolwiek bez wygranej sprawy ten papier jest przegranym śmieciem i chyba nie ma co do tego żadnych wątpliwości.
To jest oczywiście prawda, że wygrana deprymuje kurs, ale tutaj jesteśmy po pierwszej wygranej, batalia była długa i chyba sąd wydał wyrok sprawiedliwy poszkodowanym była Madzia. Wydaje mi się że wyrok po tak długim procesie i odwołaniach obu stron swiadczy o jego komplet ości i wydaje mi się, że na tym etapie nie będzie przeprowadzany proces dowodowy tylko sprawdzenie formalne tak wiec czas może być krotki i rozstrzygnięcie przed wakacjami :)
wyrok apelacyjny będzie w listopadzie 2023 roku. Ja mam i trzymam. Moze sie zdarzyc wczesniejsza ugoda ale to bedzie niekorzystne dla madzi bo warunkiem bedzie umorzenie odsetek.
Dawno już nikt nie przeliczał ile to będzie na akcję po wygranej z Emitelem?! A przecież gigantyczne odsetki wciąż rosną!? Zdumiewający jest fakt że ten twór nie ma też właściciela?! FF powyżej 75%!?
Zazwyczaj wszystkie baki kończą się happy endem oraz morałem... Jedno jest pewne: morał na pewno będzie ;) ale czy z happy endem w parze? PS Słucham właśnie TVPinfo i Magdy Ogórek :):):) [ temat paliw! ] Magda mówi o brudzie i smrodzie :) i idzie jak po prawym i sprawiedliwym sznurku, a nie tym lewym jak niegdyś :):):) Drodzy Państwo, Ile kosztowała baryłka ropy 2 lata temu, a ile kosztuje teraz :):):) ????? - uzasadnienie MO jest bardzo proste: ORLEN jest spółką publiczną notowaną na GPW i musi zarabiać :):):):):) !!! poza tym cała reszta to mafie VAT-owskie ora bandyci ;) PS2 Szkoda, że wszystkie spółki publiczne notowane na GPW nie muszą zarabiać :(:(:(:(:( i w znakomitej większości ładują Polaków w nie ten otwór, co trzeba ;)
Teraz już wiemy dlaczego Obajtek był chronionym oczkiem w głowie krasnala. "Najtansze" paliwo w Europie pozwalało finansować wszystko i "+" oraz suchą nogą przechodzić przez wszystkie kataklizmy. Zrzucaliśmy się ją i Ty na każdym kilometrze.