Śledzić fejsa i komunikaty. Będzie espi, to będzie wiadomo po co było zbieranie wszystkiego co stało do 40 gr. Cierpliwie i małymi łyżkami ogolili wymęczone owieczki z akcji:DDD Za rogiem pewnie nie tylko Tauron ale i sprzedaż magazynów energii w Czechach. Jak ktoś widział konferencje to wie że Lasek ma zaskakująco szerokie rozeznanie czeskiego rynku pv, coś musi być na rzeczy:)))
Dokładnie, szersza perspektywa to podstawa:))) W marcu 40 gr dla wielu było sufitem, marzeniem ściętej głowy i przedmiotem drwin. A potem po kolei, w rozsądnych odstępach czyszczenie z akcji na kolejnych poziomach. Najpierw 34-36, potem 36-38, teraz 38-40 gr. Inteligentnie i powoli, aż podaż się ustawi i wymięknie:DDD Klasyka akumulacji... A to wszystko przy bardzo kiepskim otoczeniu rynkowym gdy Columbus szukał nowego dołka, reszta spółek pv w okolicach minimów i prawie bez obrotów, cała giełda z niedźwiedzim sentymentem. Tu jest coś na rzeczy, zobaczymy co:)))
Może i tak będzie , zakręcenie kurka gazu ma tutaj znaczenie . Czy nie jest tak ,że będziemy zmuszeni przechodzić na zieloną energie ? A co za tym idzie , magazyny energii ??? ...może tak być w całej Europie .
Ważne są uwolnienie środków z Krajowego Planu Odbudowy i hajs z Unii na Zielony Ład i Fit for 55. To pierwsze zależy od miłościwie nam panujących:((( Magazyny to raczkujący temat w Polsce, ale od tego nie ma ucieczki, o tym też prezes bardzo rozsądnie mówił na konferencji. Kto pierwszy wykroi sobie kawałek tortu na tym rynku, za parę lat będzie spał na forsie. Nawet Columbus - do niedawna lider rynku - nie ma swoich magazynów, tylko oferuje rozwiązania innych firm...
Tak jest panowie klepcie się po plecach. Kółko adoracji wzrostowych nabiera tempa hahah. Ale będę miał bekę za miesiąc z was jak będzie po 30gr albo 25gr. Zachowujecie się jakby kurs był w okolicach 1,10 wtedy bym do waszego kółka dołączył, ale że dobiło do 40gr i wy się cieszycie jak Reksio na szynkę to mówi samo za siebie co za wymęczone leszcze tu siedzą i modlą się o każdy grosz. Przypomnę wam wszystkim jak było w okolicach 65gr, wszyscy jak. Jeden pisał tu, że mega wsparcie jest przy 50gr tam jest dołek i niżej nie spadnie. Tymczasem jest 40 groszy a wy już bijecie brawo. Jesteście bardziej wymęczeni niż ja. Dlaczego? Bo ja tą kasę przeznaczy) em na stratę i się pogodziłem z nią. Jak urośnie spoko zaskoczy mnie, a jak nie to mnie to nie obchodzi ewentualnie przy 25gr dobiorę, żeby uśrednić. Wy natomiast po tak długim czasie z każdym dniem liczycie na rakiete, która wyniesie was na mityczne 26zl hahah. I kto tu jest mitomanem.
Oddałeś na największym dołku za 28 groszy, nie masz prawa się tu mądrzyć, kogokolwiek oceniać a najbardziej doradzać. Skoro mowisz ze przyjąłeś stratę to skończ już tu codziennie na forum płakać i narzekać.
Kolega "Info" konferencji nie oglądał, prawda? Nie ma akcji, więc po co?:P Tymczasem prezes Tauronu wypowiedział się tam bardzo jednoznacznie. Niech golasy bez akcji obserwują ESPI i kurs, wtedy wycie i ujadanie wyleszczonych będzie miodem na moje uszyXD "Certyfikowany wykonawca dla jednej z 4 największych spółek energetycznych Skarbu Państwa", brzmi nieźle, prawda? Ile spółek z newconnect może się tym pochwalić? Nawet na fejsie Minutora napisali żeby śledzić sytuację:) Kto oglądał cały event, ten już kropki połączył:P
Narazie możesz sobie łączyć kropki na swoim haku, kropka po kropce i wyjdzie ci twój mega duży hak na którym sobie dyndasz. Obstawiam, że przy około 70-80gr wyjdziesz dopiero na 0. Opowiadasz, że nikt z oze newconnect się nie może takim informacjami pochwalić? I co po takich mega infach, gdzie wystarczy kropki połączyć obroty są na poziomie 10-20tys złotych? I nie ma chętnych hahaah. A spółka w wycenie jest zaraz po solarinov, który dziennie generuje większy obroty i jest większa płynność, a jakoś niczym nie może się pochwalić. Hmmm widocznie tylko Ty i reszta kolegów potrafią kropki łączyć, tylko wy jesteście leszczami i kursu nie potrafić dźwignąć. Za to konkretni inwestorzy chyba nie potrafią tych kropek łączyć bo się w to nie pakują. Nie dziwi mnie to, że tylko Ty to widzisz bo jak całe życie z kolegami łączysz kropki swojego haku to doświadczenie robi swoje. Panowie jednak życzę wam jak najlepiej i milionów, ale pisanie że już się dzieje i trzeba kupować bo do 40gr doszło to jest jakieś nieporozumienie. Ale jak kupowaliście po 1zl to po 40gr macie jak za darmo.
Frustracja, żółć i zawiść. Nie wiem jak przebolejesz jak kurs będzie 50% wyżej od miejsca w którym wywaliłeś. Znowu się wyładowujesz na nas za swoje decyzje i posłuchanie trolli spadziowych typu Hubert. Przecież Minutor półtora roku czynił starania w celu połączenia i wszedł na giełdę żeby najpierw spaść na 5 groszy, a potem upaść... logiczne:P. Podmioty typu Centurion, Kupiec czy ABS Investments zainwestowały tu w udziały bo lubią palić pieniędzmi w piecu, to oczywiste:P. Pogódź się z tym że o spółce będzie coraz głośniej, za listami intencyjnymi przyjdą umowy i nawet na tym forum będzie więcej osób niż tych samych 10 chłopów od dłuższego czasu.