Od Analityka z artykułu kopiuje najważniejsze fakty !!!
Obecne polskie wymogi oznaczają, że łączny współczynnik kapitału TCR w przypadku Getin Noble Banku powinien wynosić 11,86 proc., a kapitału Tier 1 co najmniej 9,52 proc. Tymczasem na koniec marca tego roku bank wykazał odpowiednio 1,27 proc. i 0,61 proc. (wymogi europejskie to 8 proc. dla wskaźnika TCR i 6 proc. dla Tier 1). To oznacza, że Getinowi Noble Bankowi na teraz brakuje 2,5-3,2 mld zł kapitału. Gdyby wymogi kapitałowe sektora wróciły do czasów sprzed pandemii (bufor ryzyka systemowego wynosił wtedy 3 pkt proc., teraz jest zerowy), bankowi brakowałoby 3,5-4,2 mld zł kapitału.
5 maja prawdopodobnie kolejna podwyżka stóp procentowych. Dla tego banku moim zdaniem to dopiero początek szansy wyjścia na prostą i lepszej nie będzie . Gdyby nie to sam bym dawno wywali
Ja też Nie żałuję że sprzedałem że stratą .Brałem po 57 ,a sprzedałem za 38 ,wtedy pełno troli ,który opchać po 55-60 wszystko robiło aby nikt nie kupował i żeby kurs spadał i żeby zniechęcić do waloru . Między innymi Dufihho .Dobrze wam tak jak byliście tacy zachłanni i tylko czychaliście żeby kurs leciał i żeby kupić jak najniżej .Teraz będziecie mieli okazję kupić za kilka groszy ,bo ja już nie kupię i każdy mądry już w to nie wejdzie.
titanic 2
~Prezes
2021-12-09 14:08
IP 87.207.113.*
Tamten zatonał przez górę lodową-tego zatopi KNF do spółki z pisem
~DIFIHUHO
2021-12-10 16:56
IP 87.207.113.*
Jak coś to twój i nie do końca masz rację.Chciałbym zarobić jak każdy i pewnie kiedyś tak będzie,ale teraz na gnb tego nie widzę wisze po 0,44 i szczerze pisząc powisze jeszcze trochę.Taki jest mój punkt siedzenia
Krętaczy było więcej, dlatego
tu już jest po banku ,bo za dużo klientów z idei zostało oszukanych ,a ludzie nie są głupi i wiedzą przez kogo zostali wykiwani z oszczędności . Get back wraca, ale teraz do właściciela z konsekwencjami .
Podniesienie stop w warunkach gdzie za inflację odpowiadają czynili zewnętrzne (polityka klimatyczna,wojna) nie obniży inflacji tylko ja rozpędzi do czynników inflaciogenych dokończą
Ceny najmu mieszkań 100%do góry
Ceny lokali handlowych usługowych to samo itd zrobili Glapinskiego w balona
Glapinski jaki jest każdy widzi -:(
Dobrze że nie jest sam
Szukam światełka w tunelu i widzę że sam się pocieszam
Miałem opcję że nasze fundusze emerytalne złożą Leszkowi ofertę - nie wiem czy to możliwe
Nikt nie chce banku bo trupy w szafie
A może ktoś czeka na ostatnią chwilę
Zamykam oczy - bo ze stratą nie sprzedam
Dnia 2022-06-11 o godz. 01:52 ~Smutas_wiesiek napisał(a): > WIDZIELI STANY !!! Po -3%. > > Ameryka pięknie w dół leci .NASDAQ -3,5 %
ile jeszcze nicków wymyślisz błaźnie brawo_wy, duuup? moja propozycja thempy_wiesiek nieźle cię leszek ogolił z kasy, skoro męczysz gruche o 2 w nocy - buahahahaha