a po co ci raport jak tutaj większość gra pod 2025r , a poza tym widać podejście biznesmenów do akcjonariatu, nie dość ze przełożyli to jeszcze o czasie nie dali pewnie tyle mln groszy zarobili ze nie wiedza jak rubryki poszerzyć:) amatorszczyzna
Gdyby nie mieli w zwyczaju przekazywania komunikatów 5 minut przed północą, mieliby czas na reakcję. I tak spółka jest przez ulicę zapomniana, a takie niedociągnięcia tylko powiększają to grono. Czas smuty na Compremum :D
Kolejne rysy, odwołane kontrakty, brak raportu, ehhhh, brak popytu, sam widzisz Idolek, spółka zapomniana, chyba niestwy mam rację, od 6msx trendu spadkowego nie ma siły odbijać podaż tylko czeka na trochę akcji na lewicy i sruuu, info o kontrakcie bez reakcji, obroty jak w warzywniaku, ci co od 5 z haków może nie zejdą nigdy ba po 4 ubrani
Że raz komuś coś poszło nie znaczy że pójdzie drugi raz
O to chodzi , zapomniana sponiewierana to dokładnie czas zajmowania pozycji ale ta prosta analiza jest zwykle za trudna dla większości asów bo zazwyczaj wchodzą na górce, przypomnę za jakiś czas , bez odbioru i nie pozdrawiam
I tak masz myśleć właśnie, dramat kto tu się udziela i jak myśli ale to właśnie im was więcej tym szybciej zawita hossa na zapomniane perełki, My będziemy odcinać kupony wy wchodzić na górce hossy i niech tak zostanie, amen .
Tylko Idolek jak to jest masz pewien pakiet akcji np 50k, i kręcisz pakietem 10k i na takiej spółce mało płynnej powoduje blokowanie kursu i twoje 50k nie zyskują :)
I to co na pisał Ponton i Skompy to wszystko prawda i tak naprawdę nie stoi z sobą w sprzeczności.
To czas zajmowania pozycji. Oczywiście trzeba to zrobić mądrze, ale przyznacie ze to opóźnienie to obiciach.
obciach no nie wiem ... oni tam chyba zawsze robią wszystkie raporty na ostatnią chwilę... a tym razem na dodatek cos naprawde zawalili.
Kiedys Fojt się wypowiadał że chce stworzyć wewnetrzna ksiegowość w firmie by miec lepszą kontrole i przeplyw informacji. Ciekawe czy to juz ta wewnetrzna ksiegowość czy jeszcze zewnetrzne biuro rachunkowe... oj.. ktos tu zapłaci karę z KNF...
Nie zapłaci, dzień poślizgu z przyczyn niezależnych bądź technicznych będzie podstawą do odstąpienia od nałożenia kary ale fakt, muszą teraz zaaregować , już dzwoniłem
może wy mnie w końcu zrozumiecie:) ale mam wrażenie ze tutaj jest spółdzielnia która pisze jedno, robi drugi, ale.... nie znam się z chęcią poczytałbym raport:)
Kupowaliśmy akcje podnoszącego się producenta stolarki okiennej. Po tym jak spółkę przejmował nowy prezes. Po kilku jakimś czasie okazało się, że Pozbud zamierza wejść w inne gałęzie, z na końcu także i zbudować fabrykę baterii. Wywindowało to kurs na ponad 5 złotych i tu nastąpiła pierwsza realizacja zysków. Powód jasny. Realizacja tych projektów wymaga czasu i nakładów finansowych. Korektę pogłębiły też problemy PKP z pozyskaniem środków pieniężnych z UE na inwestycje. Związku z tym odwoływane były kolejne przetargi. Nałożyła się na to również bessa która trwa od jesieni, kolejna fala COVIDa, w końcu i wojna na Ukrainie. Ludzie zaczęli więc uciekać z Compremum na spółki które w tym czasie dawały zarobić. Mamy więc sytuację w której wciąż są problemy z kontraktami z PKP (choć to zaczyna się zmieniać) i oczekiwaniem na wieści ze spółki w sprawie nowych inwestycji. Obroty - warzywniak. Tu nasuwa się pytanie: Czy spółka projekty zrealizuje czy nie? Ja uważam że wszystkie zostaną zrealizowane, więc sytuacja aktualna wydaje się idealna no ponowne duże otwarcie na papierze. Oczywiście sposób wejścia zależy od każdego z osobna. Jedni biorą już po trochę w okolicach 2,95 inni czekają na wyraźny znak sygnał. Każdy z nich ma swoje plusy i minusy. Decydujemy sami. Jeśli ktoś uważa że Compremum to gniot powinien jak najszybciej sprzedać akcje i przenieść się na coś innego :D