EBITDA wzrosła o 196% i wyniosła 17,8 mln zł natomiast zysk netto wyniósł 9,1 mln zł, czyli aż o 8,5 mln zł więcej niż w 2020 roku. Wyniki imponujące, co sądzicie?
Długoterminowo spółka kosztując poniżej 40zł to niesamowita okazja do kupienia i trzymania na najbliższe 2 lata. Sprzedaż do głównych klientów rośnie, spółka siedzi na kasie, zarząd prowadzi plany i klarownie przedstawia wszystkie informacje, mało spekuły a firmy podległe pod cloud rozwijają się. Dla mnie opcja idealna na najbliższy rok.
Płynność się zacznie jak wejdzie spółka na szeroki rynek więc teraz niech sobie pląsa powoli. Ktoś kto zaparkował kasę po 5-6zl nie powinien się martwić. Spółka konkretną z konkretnymi planami i wynikami. Cieszę się też że nie ma tutaj dużego ruchu bo przynajmniej nie ma bezsensownej spekulacji
Wejście na główny to żaden argument , sprawdźcie sobie w ostatnich latach na firmach, które to zrobiły, kurs często jest niższy niż na new connect
Ktoś napisał w którymś wątku o data walk, według mnie to typowa wrocławska wydmuszka, stosując kryteria wyceny data walk to Cloud powinien latać po 800 zeta, ale taki jest rynek, niestety zaniedbania zarządu Cloud to spowodowały, zero pr i kurs jest taki jaki jest
Inaczej, zerknijcie sobie kbj, wycena coś koło 20 parę milionów, zestawcie to sobie z data walk i macie wszystko w temacie wyceny spółek it, fakt jedynie ze osoba głównego udziałowca w kbj może skutecznie zniechęcać, ale proste pytanie, co kupić data walk czy kbj?
Claud jest absolutnie rodzynkiem, ale rynek jest jaki jest
Trochę przesadzacie 350% w 3 lata to nie jest zły wynik. Fakt że powinniśmy być przy obecnych wynikach 2 razy wyżej. Ale już bym nie przesadzał obroty dzienne q00k też nie ma tragedii. Zarząd poprawia pr a kurs był zdołowany z paru powodów więc tutaj też nie widzę tematu. Czemu każdy kto kupi akcje uważa że na 2 dzień ma być milionerem? Ja tu siedzę prawie 3 lata od 7zl ale też kupowałem po 20zl jak spadało. Uważam że to jedna z moich lepszych inwestycji. Ja teraz nie oddaje
Dnia 2022-04-28 o godz. 18:45 ~Arsoness napisał(a): > Płynność się zacznie jak wejdzie spółka na szeroki rynek więc teraz niech sobie pląsa powoli. Ktoś kto zaparkował kasę po 5-6zl nie powinien się martwić. Spółka konkretną z konkretnymi planami i wynikami. Cieszę się też że nie ma tutaj dużego ruchu bo przynajmniej nie ma bezsensownej spekulacji