Odsyłąm artykuł Cała Polska gra w sokoła - chyba 16.01.08 gazeta wyborcza
Do wszystkich idiotów:
Podobno jak jest krach na giełdzie i bessa to trzeba inwestować w srebro złoto kruszce ale na Boga nie w monety z drugiej ręki:
W Polsce monety zbiera 13 tys osób- prawdziwi numizmatycy
kupuje je co 30 Polak liczący na zysk- czy go osiągnie wątpliwe
Oto przykłady WYMIERNE:
Sokół moneta 10 zł nabywana w NBP po 91 zł )nakłąd w tajemnicy zwiększony o 43 tys
ze 107 do 150 tys sztuk) Kupikli pracownicy Nbp , koniki oszuści spekulanci i cwanikai z punktów numizmatycznych z marża około 10%
zapisy w internecie po 450 zł grusdzień styczeń już po 300 a teraz za 170 kupiosz i cena pikuje w dół i tylko idioci kupuja , Giełda kuieduyś w cyklu swoim odbije a monety juz nigdy szczególnie nabywane po max cenach z 2 ręki
8 rocznica marca 68 zwiększony nakład emeryci renciści kupili większosc z tych monet
po 12 godzinach w kolejce efekt moneta kosztuje dziś 68 zł i nikt normalny tego nie kupuje
Arctowski z 300 zł na 180 zł
2 zł tu jest największe niebezpieczeństwo to nie warte nic - zaden stop
august rok temu po 1000 dzis ponizej 500 zł
cały zestaw wyceniany z lat 1995-2008 wyceniają numizmatycy na 4 tys dziś cieżko 3 tys
uzyskać
na tym będzie największa STRATA- patrz monety z PRL-u
Za 3 lata wchodzimy do strefu EURO numizmatycy z Włoch NIemiec i Francji stacili wszystko - czy to samo spotak Polaków- odpowiedż jest prosta system naczyń połączonych - giełda warszawska tez chodzi w takt Wall street, za 2zł otzrymacie 0,60 eurocentów i to tylko przez krótki okres nikt za augusta nie da wam 150 Euro.
Sprzedajecie czy kupujecie- wasz wybór choć odpowiedż jest oczywista.........
...
Jeszcze 6 miesiecy temu nie moglem ze smiechu z frajerow, ktorzy "inwestuja w monety". Nie mogli sie oni wtedy nadziwic jak mozna wysmiewac sposob na taka kase i mowili ze monety zawsze beda w cenie. Tak skrajna glupota niemoze sie inaczej konczyc...
Masz rację....
Inwestycje a złoto są zabezpieczone złotem i na tym polega ich bezpieczenstwo.
A po drugie są tak samo trudno zbywalne jak nieruchomości... i to druga zaleta.
wiec sie je trzyma do konća......i nie sprzedaje z byle powodu.
I mamy następny zarżnięty rynek Wszystko przez chciwość Nie wiem czy lepiej się nachapać raz a dobrze czy potrochu korzystać przez długi okres Fundusze popełniły ten sam błąd i teraz sobie też poczekają Także panowie specjaliśći róbcie tak dalej i nas dalej dymajcie to ze swoimi interesami możecie się pożegnać a zyski podzielcie na lata zastoju i policzcie czy się opłacało
Oczyewiście że zarobiłem krocie
wyprzedałem kilka zestawów 2 menniczych oraz wszystkie okolicznosciowe
od grudnia 2007 do lutego 2008.
Mnie nie ciszy klęska innych tylko ich głupota
pisali ze lokaty dla idiotów - młay zysk zjada inflacja
o giełdzie i kontraktach pojęcie mają tylko nieliczni
a o monetach pewnie nikt z tej wielkiej licznej rodziny Polaków patriotów co to myśleli ze narodowa waluta w wydaniu okolicznosciowym da zyski zawsze i wszśdzie.
OSTRZEGAM na wymiane pieniędzy po wejsciu do euro strefy monetarnej ędzie tylko krótki zcas np. od 0,5 do jednego roku wiec ci emeryci i rencisci co teraz nabywają te monety pzryniosą je w zębach (szczególnie do banku) bu odebrać ich nominał czyli 2 zł za 2 zł niezaleźnie od wizerunku, po tym okresie nie dostaną nic- zostana tylko z monetami i dołączą do grupy 2 mln bo tyle ich wychodzi grupy numizmatyków nie z wyboru ale konieczności.Dziś jeszcze na Allegro ktoś to kupuje ale póżniej moze być tylko gorzej.
Ja sie przyznaje kupilem orta gdanskiego z 1624r za 90zl. Fajna blaszka z Waza. A powaznie zbieranie po 1 sztuce GNow w cenie nominalnej to fajne tanie hobby rocznie do 40zl.
ryzyko kupna monety która ma 400 lat po takiej cenie nie jest duże
kupno 2 po cenie z Nbp tez
chodzi o kupowanie z 2 ręki
np, august 2 z 1996 roku jest droższy niż moneta sprzed 100 lat i do tego zlota a to kpina.
Oczywiscie stad brakujace GN kupie za pol roku w racjonalnej cenie. A moze rynek parciakow groszowek z marza 500% niektorzy maja cale piwnice. Ja zbieram monety z obiegowek 49-94 brakuje mi 12szt.
Wiadomo jest ze na monetach mozna zarobic i sie zarabia i to duza kase.Tylko trzeba wiedziec co kupowac.Trzeba byc totalnym kretynem zeby kupowac monete ktora co dopiero wyszla za 300 czy 400 zl.Zeby inwestowac w monety nie mozna ladowac kasy w swiecidelka z nbp.Moim zdaniem trzeba poszukac takie monety ktore maja naklady od1000sztuk maksymalnie do 15000sztuk.A jest tego sporo.Inwestorzy po kacu jaki ich dopadl po sokole,zaczna sie rozgladac na rynku wlasnie za takimi monetami.I ceny tych monet znowu poszybuja do gory(i ja znowu zarobie).Chcesz wiedziec co to za monety,pozukaj na allegro.Pozdr.
Sokół spadł, bo po emisji był dostępny na rynku. Teraz w Mennicy Polskiej ta moneta kosztuje 400 zł, a towaru brak! Tak samo jest w sklepach numizmatycznych. Na Allegro chodzi od 170-400 i ludzie to kupują, bo nie mogą jej kupić nigdzie indziej! W NBP tej monety już nie ma, więc nikt teraz nie dostanie sokoła za 91 zł.
Monety sprzed 3-4 lat, których cena emisyjna to ok 75-85 zł teraz na allegro sprzedaje się po 150-300 złotych!
Raczej brakujacymi, nie uwazam za stosowne dawac 3000zl za mennicza 1zł z 1957r.
Oczywiscie gdy sie trafi jakis ladny okaz to wymieniam na gorszy na lepszy.
Np ostatnie monety PRL sa w menniczych stanach bo nie kosztuja zbyt wiele.
Brakuje mi ładnej "malej kolumny" no ale to 150-200zl
moim zdaniem warto rocnik 1966 posiadac w menniczych stanach a inne sa napompowane np 1957 1zl niby taka unikalna a pelno na aukcjach a prosze znalesc np 50gr z 1972r nie orientuje sie zbytnio w cenach bo ten okres PL monet juz mam od dawna skompletowany (brak 2 szt 5zl 58 i 10gr 73 ale ale :)) obecnie koncze IIRP niestety z tego przedzialu czasowego bedzie brakowac kilku szt (cena) no ale mam nadzieje nadrobic na SAP :) mam nadzieje na szybkie skompletowanie przez Pana tego wspanialego kawalka naszej historii i kultury:) pozdrawiam
Ja miałem zainwestowac w monety ale niestety nie udało mi sie to ponieważ jedyna ceną jaką bym mógł zapłacić za np. Sokoła to cena emisyjna +/- 10 zł. Ale czy opłacało by mi się stać w kolejce całą noc itd.
Chciałem kupic u numizmatyka a on mi zabulił 450 zł za sokoła którego kupił po cenie emisyjnej ok 95 zł minus prowizje. Szukają głupich matołów.
To oni mogą najłatwiej i bez problemowo kupić monety w NBP i potem sprzedaja po 200-300% drożej i oni tylko na tym zarabiają. A jesli weżmiecie jakąkolwiek monete 10 letnią i policzycie z niej stope zwrotu rok do roku to góra zarobicie na niej 20% rdr to żadna rewelacja ............
i dokładnie masz rację
społeczeńswo aktualnie liczy straty, gyz nierozważnymi ruchami dorobili cwaniakaw i złodzieji oraz oszukańczych właścicieli numizmatycznych sklepów.
Bo Polska to kraj gdzie 95% społeczeństwa nie umie mysleć i wierzy w każde słowo które usłyszy w mediach. I jak powiedzą kupujcie monety to lecą kupować monety
wiesz Polska to taki kraj w którym za punkt honoru uważa się wyd....anie drugiego człowieka, jeden drugiego musi oszukać i żle o nim mówić bo to jest takie chrześcijańskie i w większości zgodne z prawem.
Jeszcze miesiąc temu wszyscy zachwycali się nawet na tym forum jak to zarabia się na monetach, aż dziw bierze co się z nimi stało- gdzie są ci mądrzy inwestorzy?
NAJWIĘKSZY W HISTORII ZESTAW MONET (numer 326416013)
Jak kupować? Opis Lista ofert Zgłoś naruszenie zasad
Dane
Aktualna cena 43 100,00 zł
Cena minimalna nie została osiągnięta.
Do końca: 2 dni
(nie 23 mar 2008 13:57:43 CET)
Powiadom znajomego
Dodaj do obserwowanych aukcji
Sprzedający nieznajomy007 (211)
Zadaj pytanie Sprzedającemu
Pokaż inne przedmioty Sprzedającego
Ofert kupna 14
Najwyższa oferta 21seba21 (54)
Lokalizacja cały kraj
Koszt przesyłki pokrywa Kupujący
Licytuj
Twoja maksymalna oferta
(nie mniej niż: 43 200,00 zł):
zł
kup na raty
Jak kupować?
Zarejestruj się.
Przeczytaj opis przedmiotu oraz dane aukcji.
Przejrzyj opinie o Sprzedającym.
Wpisz maksymalną kwotę, jaką chcesz zapłacić za przedmiot.
Kliknij Licytuj, aby wziąć udział w licytacji.
« powrót Program Ochrony Kupujących zapewnia zwrot do 500 zł w przypadku, gdy nie otrzymasz przedmiotu mimo zapłaty lub przedmiot znacznie różni się od opisanego (więcej).
Zobacz jak bezpiecznie kupować.
« powrót
Transport i płatność
Opcje transportu Formy płatności
Przesyłka pocztowa (list polecony/paczka)
Przesyłka pocztowa priorytetowa (list polecony/paczka)
Przesyłka kurierska Wpłata na konto bankowe (płatność z góry) Koszt wysyłki: brak danych
Opis
Przedmiotem tej wyjątkowej aukcji jest opisana poniżej kolekcja numizmatyczna monet 2zł GOLDEN NORDIC oraz monet kolekcjonerskich srebrnych i złotych.
Wszystkie posiadane przeze mnie monety pochodzą z mojego prywatnego zbioru, który był tworzony przez wiele lat. Większość z monet przechowywana jest albo w holderach, albo w kapslach, a część z nich znajduje się w albumach numizmatycznych oraz w kasetach firmy LEUCHTTURM.
Dużym wzbogaceniem tejże kolekcji jest zbiór saszetek menniczych z monetami 2zł GOLDEN NORDIC.
Przedstawione zdjęcia są tylko „kroplą w morzu” całej kolekcji, której bogactwo przedstawi wspomniany wcześniej spis…
Niestety ze względu na ograniczoną ilość znaków, reszta opisu monet, które wchodzą w skład zestawu została opisana na drugiej aukcji (ze statusem aukcji PRYWATNEJ) - przepraszam za niedogodność, ale nie miałem możliwości opisu całości na jednej aukcji.
A oto i cała kolekcja monet:
MONETY SREBRNE:
Zygmunt II August (popiersie), 10zł r.'96, szt: 1
Szlak bursztynowy, 20zł r.'01 (moneta w pudełku mahoniowym), szt: 1
Zamek w Malborku, 20zł r.'02, szt. 1
Jan Paweł II 25-lecie Pontyfikatu, 20zł r.'03, szt. 1
Dzieje złotego, 10zł r.'04, szt:1
Wstąpienie Polski do UE, 10zł r.'04, szt. 1
15-lecie Senatu, 20zł r.'04, szt. 1
85-rocznica Policji, 10zł r.'04, szt: 2
Olimpiada Ateny 2004, 10zł r.'04, szt: 2 (w tym 1szt. platerowane AU)
M. Rej,10zł r.'05, szt:1
Puchacz, 20zł r.'05, szt: 1
Expo 2005, 10zł r.'05, szt: 1
60-rocznica zakończenia II wojny światowej, 10zł r.'05, szt. 1
Papież Jan Paweł II 1920-2005, 10zł r.'05 szt: 5 (w tym 2szt. platerowane AU)
25-lat NSZZ Solidarność, 10zł r.'05, szt: 2
350-lecie obrony Jasnej Góry, 20zł r.'05, szt: 1
K.I. Gałczyński, 10zł r.'05, szt: 1
S.A. Poniatowski, 10zł r.'05, szt: 6 (3szt. popiersie ; 3szt. półpostać)
T. Makowski, 20zł r.'05, szt: 1
Turyn, 10zł r.'06, szt: 2 (w tym 1szt.efekt kątowy)
Świstak, 20zł r.'06, szt: 2
Dzieje złotego, 10zł r.'06, szt: 1
MŚ w PN Niemcy, 10zł r.'06, szt: 2 (w tym 1szt. platerowane AU i 1szt. efekt kątowy)
Noc świętojańska, 20zł r.'06, szt: 1
30-rocznica czerwca ’76, 10zł r.'06, szt: 1
Kościół w Haczowie, 20zł r.'06, szt: 1
100-lecie SGH, 10zł r.'06, szt: 1
500-lecie wydania statutu Łaskiego, 10zł r.'06, szt: 1
Jeździec Piastowski, 10zł r.'06, szt: 2
A.Gierymski, 20zł r.'06, szt: 3
Rycerz ciężkozbrojny, 10zł r.'07, szt: 1
Korzeniowski, 10zł r.'07, szt: 1 (GRADING)
L.Wyczółkowski, 20zł r.'07, szt: 1 (GRADING)
Enigma, 10zł r.'07, szt: 7
Foka, 20zł r.'07, szt: 2
Toruń, 20zł r.'07, szt: 1
Arctowski i Dobrowolski, 10zł r.'07, szt: 2
Kraków, 10zł r.'07, szt: 3
Szymanowski, 10zł r.'07, szt: 1
Domeyko, 10zł r.'07, szt:1
Dzieje złotego, 10zł r.'07, szt: 1
Sokół, 20zł r.'08, szt: 1 (GRADING)
Expo ’92 Sevila, 200000zł r.'92, szt: 1
MONETY ZŁOTE:
Papież Jan Paweł II 1920-2005, 100zł r.'05 szt: 1
Kraków, 200zł r.'07, szt: 1
1. Pełna kolekcja monet od Zygmunta II Augusta do końca roku 2007 - cała kolekcja w mahoniowych kasetach LEUCHTTURM.
2. Pełna kolekcja monet od Zygmunta II Augusta do końca roku 2003 - cała kolekcja w albumie.
3. Pełna kolekcja monet od roku 1995 do roku 2007 - cała kolekcja w albumie.
Proszę pamiętać, iż na kupującym spoczywa obowiązek rozliczenia się z Urzędem Skarbowym.
Wysyłka wylicytowanych monet nastąpi w ciągu 7 dni od zaksięgowania wpłaty - czas ten pozwoli mi, aby całość monet dokładnie przygotować do wysyłki, zabezpieczyć przed zniszczeniem itp.
Do wylicytowanej kwoty należy doliczyć 2% jej wartości, które należy potraktować jako koszta aukcji, wysyłki i ubezpieczenia.
JEŻELI NIE AKCEPTUJESZ POWYŻSZYCH WARUNKÓW NIE LICYTUJ!
PRZOSZĘ NIE WYSŁAĆ ZAPYTAĆ ILE WYNOSI CENA MINIMALNA, CZY SPRZEDAM ZESTAW POZA ALLEGRO LUB CZY ISTNIEJE MOŻLIWOŚĆ ZAKUPU DANEJ PARTII Z TEGO ZESTAWU - NA TEGO TYPU MAILE NIE ODPOWIADAM.
POZDRAWIAM I ŻYCZĘ WSZYSTKIM UDANEJ LICYTACJI!!!
Pokaż zdjęcie w nowym oknie
Wybierz zdjęcie
--------------------------------------------------------------------------------
Dodano 2008-03-16 10:22
Witam, pozostał tydzień do końca aukcji...aktualnie aukcja ma ponad 2000 wyświetleń, 80 osób obserwujących. W ostatnim czasie dokonałem też wyceny wg najnowszego katalogu FISCHERA i mnóstwa obserwacji aukcji na Allegro... wartość takiego zestawu na dzień dzisiejszy to ok 60.000zł, dlatego zapraszam do odważniejszej licytacji i nie czekania do ostatniej chwili. Każdy kto troszkę "działa" w numizmatyce wie co oznacza każdy kolejny rok dla monet... Ostatnią moją wiadomością dla Państwa jest to, iż jeżeli cena minimalna nie zostanie osiągnięta jestem gotów rozmawiać na temat sprzedaży z osobami najwyżej sklasyfikowanymi w mojej aukcji. ZAPRASZAM DO LICYTACJI, BO TAKA OKAZJA MOŻE SIĘ WIĘCEJ NIE POWTÓRZYĆ!!!
Lista ofert kupna
Użytkownik Kwota Data
21seba21 (54) 43 100,00 zł śro 19 mar 2008 20:48:42 CET
Kolejny rok oznacza olbrzymie straty
Ten kto to kupi od razu niech kupi sobie sznur.
Brawa dla idiotów.
...rynkiem rzadzą animatorzy ci od książek z cenami co roku innymi...hahahahaa...robia popmpe pod leszcza ..a najlepiej wychodzi w okresie bessy na giełdzie...to sa 2-3 grupy, ośrodki numizmatyczne w tym kraju ,ktore pompują naiwnych...prawdziwe tzw,unikaty i małe naklady to zazwyczaj rzadkośc na allegro.....nalezy zwrócic uwage na zalew falsów z byłych demoludów i nie tylko..???!....fakt bjak wyzej ,niektore ceny to absurd...pozdro
dlaczego sprzedajesz przecież jest to kawałek twojego życia ? Ja swoich monet w życiu nikomu nie sprzedam Podchodzę do tego sentymentalnie a zarabiać mozna na czymś innym
Oszuści na ALlegro wypisują że komplet 2 złotówek 1995-2008 wart jest 4500 zł
a 3 000 nikt nie chce dać .Według oszustów cena rosnie , w faktycznie cena spada codziennie.
Każdy kolejny rok oznacza, że każda w tych monet jest coraz trudniej dostępna. Coś w tym dziwnego?
Zastanawiam się, czy w monety się inwestuje, czy się je sprzedaje z zyskiem? Bo, jeżeli zamiast lokować pieniądze na giełdzie, kupuję monety, to chyba nie ma to najmniejszego sensu... Taka alternatywa nie ma po prostu racji bytu.
Kolego usd kosztuje średni 2,23 zł
uncja ma 28,35 gr
uncja srebra kosztuje 17,88 usd czyli 40 zł
czyli moneta srebrna o nominale 10 zł jest warta jako kruszec
tyle ile waży x cena grama co daje 8 gram X 1,40= 11.20 zł
Tak to właśnie wygląda. Na boomie surowcowym pozarabia sobie emitent, i to jak. Zamiast sprzedawać sztabki klepie się z nich monety i puszcza z konkretną przebitką, a ciemny lud kupuje. Moneta może mieć różną wartość kryjącą się w jej historii, unikalności, nominale czy też materiale z którego powstała. Obecny cyrk nie ma nic wspólnego z żadną z tych cech. Pozostała więc ta ostatnia i nieklasyfikowana cecha odzwierciedlająca wartość jako miernik głupoty. Jednym zdaniem: tulipanowa hossa.
No nie przesadzajmy - trzeba wiedzieć tylko jakie monety kupować. Jak komuś się wydaje, że majątek zbije na monetach wydawanych w nakładach 100.000 sztuk i więcej, to trzeba go leczyć, a nie wyzywać... Ale monety o niskich nakładach (np. próby niklowe wydawane po 500 - słownie: pięćset - egzemplarzy) są i będą w (coraz wyższej) cenie.
Oczywiście ze przedmówca ma rację ale ,
2 złotówki wychodza w nakładzie 2 mln sztuk a srebrne 10 zł i 20 zł ponad 115 tys sztuk
a tylu kolekcjonerów w Polsce na pewno nie ma.Kto to od nich kupi?
Powiem stara prawde da sie zarobic na wszystkich tylko trzeba sie na tym znac i czesto poswiecic na dana dziedzine mnostwo czasu a tego spekulanci inwestorzy na swiecidelka z nbp nie zrobia. Jak mozna pompowac GowNoblaszke do niebotycznych sum przy ktorych cena orta koronnego to ulamek ceny a nikt mi nie powie iz takich ortow Zygmunta II wazy jest tyle co 200-300tys nakladow gownoblaszek. Zbieranie G to jednak fajne hobby niskobudzetowe jak tylko zniknie masa spekulantow krzyczaca swego czasu 10zl za GN Sokola
Ja mogę kupić każde 2zł NG w cenie 2 zł (drożej żadnej nie kupiłem, a taniej tak :) ) i je wydać potem w sklepie, sprzedacy są zazwyczaj bardzo zadowoleni. A co do monet Ag o nakłądach >100.000 sztuk - jak cena spadnie do wartości nominału, to wtedy jest dobry moment na zakup. :D
i ten komu sie marzy 8x1,40 za srebrne 10 zł po prostu żyje w świecie fikcji. prawda jest gdzieś pośrodku ale to fakt że trzeba być skonczonym durniem żeby za Zygmunta dawać 600 zł. swoją drogą sam NBP psuje rynek monet zwiększając nakłady. warto zauważyć ze wegierskie 5000 forint (elżbieta) chodzi po 80-90 zł. i jakoś nie widać tłumu cwaniaków pompujących cene? poza tym mysle ze w cenie beda monety z wstawkami typu kamień. ale czasu głupoty jak na TFI mineły- zostal płacz nabitych.
nie mówimy że moneta będzie warta tyle ile waży x cena kruszcu( było tylko pytanie o faktyczną wartosc monety a nie cenę) Monety kupowane po cenie emisyjnej warto zbierać choć nie wszystkie,
nie można porównać tego rynku z Tfi - tam wzrosty w perspektywie wielu lat moga przywrócić maxymalne wyceny , choc nie muszą
a ... monety , nie porównujmy okazów które wychodża w ,ałych emisjach z tym co oferuje Nbp przy okazji bicia 2 zł i monet srebrnuch czy nawet niektórych złotych.
August rok temu kosztował 1000 zł dziś rzadko nawet w grandingu przekracza 500 zł
nikt nie odniósł sie do fakyu że strefa eoro - prędzej czy póżniej sie pojawi w naszych portfelach - skoro numizmatycy z Francji i nIemiec stracili - to w jaki sposób Polacy mają zarobić.
Chory tłum emerytów i osób nie mających pojęcia inwestuje na lewo i prawo kupując co popadnie- bez analizy.
Zygmunt II August piękny stan! BCM 540,00 zł - 8 1 godz.
Zygmunt II August 2 złote 1996r. BCM! 490,00 zł 500,00 zł 1 2 godz.
Zygmunt 2 August unikat 449,00 zł - 7 2 godz.
2 zł Zygmunt II August z prywatnej kolekcji !! 500,00 zł - 10 4 godz.
2 zł Zygmunt II August 1996 OKAZJA 600,00 zł 606,00 zł 7 4 godz.
Jak widac debili nie brakuje , kto to od nich kupi - jeszcze większy głupiec.
150 brzydkich dwuzłotówek( w znaczenie stopu) kupiłes za 300 zł a bierzesz 3000 i jeszcze wmawiasz innym że to okazja.Poczekajmy 2, 3 lata co będzie z tymi którzy twierdza ze tu trzeba inwestowac bo lata giełdy minęły.
Spzredałem wszystkie posiadane zbiory do 0
Kuoiłem akcje przecenionych banków - miedzy innymi Pko Bp po 40 zł
Pekao sa po 165 zł - i już zarabiam - nikogo nie namawiałem do kupna monet ani do sprzedaży akcji - każdy dorosy decyzję podejmuje sam.Podejmij ja i ty!!!!!!!
Aktualna cena 2 445,00 zł
Do końca: Zakończona
(czw 03 kwi 2008 22:26:16 CEST)
Dodaj do obserwowanych aukcji
Sprzedający _-_BLADE_-_ (153)
Zadaj pytanie Sprzedającemu
Pokaż inne przedmioty Sprzedającego
Ofert kupna 26
Najwyższa oferta klapnieteoko77 (16)
Lokalizacja POLSKA
Koszt przesyłki pokrywa Kupujący
Transport i płatność
Opcje transportu Formy płatności
Przesyłka pocztowa (list polecony/paczka) Wpłata na konto bankowe (płatność z góry) Koszt wysyłki: 40,00 zł
Poproś o udostępnienie Płatności Allegro
Opis
WITAM
WSZYSTKICH ZAINTERESOWANYCH MOJĄ AUKCJĄ
NA KTÓREJ SPRZEDAJE KOMPLET MONET 2ZŁ OD 1995-2008 OPRÓCZ ZYGMUNT AUGUST ii NIESTETY TEJ JEDNEJ MONETKI BRAKUJE DO ZESTAWU MONET
MONETKI W STANIE MENNICZYM I BDB I DB
NIE MA ZADNEGO ZLOMU
NA NIEKTORYCH MONETACH MOZE ZNAJDOWAC SIE NATURALNA PATYNA
W SKŁAD ZESTAWU WCHODZĄ MONETY:
ROK 1995- KOMPLET
ROK 1996-BRAK AUGUSTA
ROK 1997-KOMPLET
ROK 1998-KOMPLET
ROK 1999-KOMPLET
ROK 2000-KOMPLET
ROK 2001-KOMPLET
ROK 2002-KOMPLET
ROK 2003-KOMPLET
ROK 2004-KOMPLET
ROK 2005-KOMPLET
ROK 2006-KOMPLET
ROK 2007-KOMPLET
ROK 2008- TO CO WYSZŁO DO DNIA DZIŚEJSZEGO
WARUNKI NA MOICH AUKCJACH
NIE CHCESZ KUPIC NIE LICYTUJ
NIE ODWOLUJE OFERT POD ZADNYM PRETEKSTEM
KOPERTY POTWIERDZENIE W CIAGU GODZINY OD ZLOZENIA OFERTY
TYLKO WPLATA NA KONTO
NIE WYSYLAM ZA POBRANIEM
WYSYLAM MONETY DO 7 DNI ROBOCZYCH OD WPLYNIECIA PIENIEDZY NA MOJE KONTO
PROSZE MNIE NIE PYTAC CZY WYSLE ZA POBRANIEM
BO ODPOWIEDZ BRZMI NIE
TRANSPORT
PACZKA ZWYKLA 20 ZL
PACZKA UBEZPIECZONA NA CALA KWOTE 40 ZL
JESLI CENA ZA MONETY PRZEKROCZY 2400 WYSYLKA NA MOJ KOSZT
PROSZE SKLADAC WLASNE PROPOZYCJE CENOWE
--------------------------------------------------------------------------------
Dodano 2008-03-31 17:11
odpowiadam na pytania w sklad zestawu wchodzi klaser na monety widniejacy na foto oraz kapsle na te monety
Dodano 2008-04-02 20:18
ZAPRASZAM DO LICYTOWANIA WSZYSTKICH 72 OBSERWATOROW
Lista ofert kupna
Użytkownik Kwota Data
klapnieteoko77 (16) 2 445,00 zł czw 03 kwi 2008 22:26:04 CEST
Rodi000001 (55) 2 420,00 zł czw 03 kwi 2008 22:26:14 CEST
rafal1083 (163) 2 350,00 zł czw 03 kwi 2008 22:25:54 CEST
herni1976 (111) 2 331,00 zł czw 03 kwi 2008 22:25:22 CEST
develop__pl (307) 2 099,99 zł czw 03 kwi 2008 22:09:58 CEST
stanley135 (95) 2 011,00 zł czw 03 kwi 2008 20:42:45 CEST
mkozlowski2 (264) 2 001,00 zł czw 03 kwi 2008 19:54:56 CEST
seba2808 (294) 1 755,00 zł czw 03 kwi 2008 18:53:48 CEST
kk68 (530) 1 705,00 zł śro 02 kwi 2008 19:26:37 CEST
koala012 (1997) 1 700,00 zł śro 02 kwi 2008 16:08:58 CEST
Buy_i_Sell (466) 1 500,00 zł wto 01 kwi 2008 10:01:22 CEST
kris228-k1 (370) 1 400,00 zł wto 01 kwi 2008 13:54:52 CEST
liro (1079) 1 300,00 zł pon 31 mar 2008 20:16:19 CEST
numiz (247) 1 150,00 zł pon 31 mar 2008 17:23:12 CEST
kamilnetka (33) 1 111,00 zł nie 30 mar 2008 16:26:49 CEST
klaudek622a (584) 1 034,00 zł pon 31 mar 2008 16:37:18 CEST
bajtek_2007 (75) 999,00 zł nie 30 mar 2008 10:58:14 CEST
sulek1975 (85) 800,00 zł nie 30 mar 2008 08:29:09 CEST
ytomq (271) 750,00 zł sob 29 mar 2008 21:18:19 CET
ANDRZEJ551130 (172) 700,00 zł sob 29 mar 2008 21:19:36 CET
mig-15 (166) 666,00 zł pią 28 mar 2008 19:19:53 CET
pkowi (141) 555,00 zł pią 28 mar 2008 23:30:52 CET
RemiSe (238) 333,00 zł pią 28 mar 2008 21:29:30 CET
robson_kol (356) 320,00 zł pią 28 mar 2008 19:48:16 CET
michaljm14 (11) 100,00 zł czw 27 mar 2008 22:54
O matko co za zdesperowany obsrajnoga załozył ten temat?!
Człowieku masz chyba mózg mniejszy niż pestka słonecznika, skoro wypisujesz takie bzdury, co ty wogóle wiesz o inwestowaniu? Wypisujesz tu od miesiąca jakieś kacapoły o czymś, o czym nie masz zielonego pojęcia, spadło to i wzrośnie, monety to inwestycja wyłącznie długoterminowa, monety od roku 2008, z kosmicznymi nakładami zdecydowanie nie są trafną inwestycją, ale nie wrzucaj wszystkiego do jednego worka, bo te monety z lat wcześniejszych, z rozsądnymi nakładami, dadzą jeszcze zarobić swoim posiadaczom nie mały zysk %,
Teraz właśnie, jest najlepszy moment, do powolnego skupowania ciekawych okazów, bo promocja zmierza ku końcowi, juz wiele monet zaczęło odbijać, a reszta dawno stanęła na określonym pułapie i tylko czekają na ponowny wyskok
Pozdrawiam rozsądnych i radzę nie sugerować się wypowiedziami dzieci neostrady, bo spore pieniądze mogą przejść koło nosa
Dawno nie czytałem takiego debila jakim jest Autor | ~D. Trumph [84.234.41.*] 2008-04-08 22:10
Jak zrobisz doktorat z ekonomii to niewykształciuchu porozmamwiamy o inwestycjach
ja inwestuję na rynku kapitałowym setki tysiecy złotych , ty z pewnością kilkaset złotych i to nie swoje, , nie mam neostrady , to po pierwsze , po drugie, to ty nawołuj by ludzie rozsądni płacili za 2 zł 500 zł - może ktos twego pokroju ci uwierzy, na inwesktywy typu orajnoga nie zasłużyłem,( po trzecie nie musisz w tym wątku uczestniczyć.On był załozony ku przestrodze iinnych by wstrzymali się z inwestowaniem w monety o milionowych nakładach).
I do tego jeszcze z ust takiego szczeniaka , skończ wpierw gimnazjum pózniej liceum magisterium , zrób doktorat, przewód habilitacyjny to za 15 lat porozmawiamy.
Wątpię by gn kiedyś odbiły, bo twój mózg z pewnościa nie jest w stanie zapanowac nad brakiem rozsądku.NIe POzdrawiam.