• Złe i dobre przypadki inwestora GLC Autor: ~Pikador [89.76.20.*]
    Siedziałem tutaj ze dwa lata wstecz. Co miałem zarobić na tej firmie to zarobiłem. Po sprzedaży na przełomie lipca/sierpnia 2020 zamiast zapomnieć o spółce straciłem część zarobku, bo nadmierne zaufałem "mądremu zarządowi" i niskiemu ff akcji spółki.

Władze spółki wszystko co robią i zarobią to z myślą o sobie. Myślałem że zrobią też cokolwiek dla poprawienia PR giełdowego spółki i reszty drobnych akcjonariuszy. Ale takie bajki to nie tutaj.

Spojrzałem ostatnio na listę akcjonariuszy i zauważyłem nowe/stare nazwiska, a lista sięga już głęboko do kolejnych pokoleń. Drobnym inwestorom giełdowym omamionym precyzją zarządu i nadzieją na duże zyski / dywidendy dedykuję znane z historii antycznej zawołanie "Chwała idącym na śmierć".
  • Re: Złe i dobre przypadki inwestora GLC Autor: ~sped [91.212.223.*]
    Znaczy że uważasz że np Pani Magda Mielimonka kupiła ostatnio ok 100tys akcji tak dla żartów? To była tylko podpucha?. Dodam że nie kupiła tego po 3.3 ani nawet nie po 4 zł tylko nieco wyżej. Wiem wiem ona ma i tak dużo tych akcji po 1zł więc średnia aż tak bardzo jej nie wzrosła. Tylko po co wydawać prawie 0.5mln PLN na akcje które jej nic nie dają? dziwny ten zarząd...
    Powodzenia w życiu codziennym
  • Re: Złe i dobre przypadki inwestora GLC Autor: ~zeXon [91.215.44.*]
    Wydajesz raptem 5oo tys, a zarabiasz na tym numerze kilka mln, bo naiwniacy kupują myśląc, że skoro kupiłaś za 500 tys to nie po to by starcic. Te 500 tys w tej portfelu nawet nie zdołały za bardzo uśrednić ale was wciągnęła w zasadzkę
  • Re: Złe i dobre przypadki inwestora GLC Autor: ~zeXon [193.41.175.*]
    Po raz kolejny widze ze podszywasz sie pod moj nick. Po raz kolejny : znajdz sobie wlasny a nie podszywasz sie pod innych. Brakuje liter n klawiaturze? Czy zapatrzony w ruska dezinformacje, prowokacje, itp itd. komentuj , troluj ale pod wlasnym nickiem!
    ZeXon prawdziwy
  • Re: Inwestorze, Pikadorze Autor: ~Prześmiewca [5.173.240.*]
    Wracacie na forum ze starymi nickami, Ler, Marek_prawdziwy, Męczysław? I kiedy będzie grane, po 15 maja czy wcześniej? I jeszcze jedno, jak wygląda sytuacja z AB Industry?
  • Re: Inwestorze, Pikadorze Autor: ~Pikador [89.76.20.*]
    Trzymajcie się. Szkoda czasu na pisanie!
    Słonko GLC świeci i oślepia.
    Dla wszystkiego, GLC skreśliłem ze swojej listy zakupów.

• Re: Inwestorze, Pikadorze Autor: ~Laik [5.173.41.*]
    Pikador, pamiętam Cię z z 2020. Usredniales wtedy chyba mocno w dół jak spadało z 12. Skoro Ty się zegnasz tzn ze nic tu dobrego już nie będzie, ja chyba też będę wysiadał. Można wiedzieć jaką średnia udało Ci się zrobić i ile umoczyles? Ja też tu wiszę z wysoka srednia, cos dobieram na dole i glupi mam nadzieję...
  • Re: Laik Autor: ~Pikador [89.76.20.*]
    Miło, że ktoś mnie pamięta. Moja przygoda z GLC zaczęła się w marcu 2020 na starcie histerii Covidowej. Kupowałem wtedy po 1,8 zł. za sztukę. Miałem obawy jak wszyscy, co z tej epidemii wyjdzie dla gospodarki, ale potraktowałem GLC jako spółkę z tzw sektora "antyCovid", która da zarobić. Przez kolejne miesiące rzeczywiście szło fantastycznie, chociaż po moim udziale w WZA w czerwcu nabrałem trochę obaw co do Spółki. Chociaż usłyszałem dużo b.dobrych uwag odnośnie rozwoju Spółki, to miałem wątpliwości, czy rzeczywiście myślą cokolwiek o drobnych inwestorach giełdowych 

Jak pamiętamy, był szalony rajd wakacyjny który dźwignął kurs do ponad 12 zł. w środku lata. Miałem nosa i wysypałem się z akcji prawie na samej górce. Mając w głowie słowa o dalszym rozwoju Spółki próbowałem znaleźć jakiś poziom oparcia swojego kursu akcji w przedziale 5-7 zł. No ale niestety było to co zawsze, bardzo skąpe komunikaty o tym co dzieje się w spółce, czyli krótko mówiąc nieważne były nastroje na GPW, ważne były porządki wewnątrz spółki i jej akcjonariuszy. Pisałem już o tym wcześniej w tym wątku.

Przełamanie przyszło na wiosnę 2021 wtedy kurs spadł trwale poniżej 5 zł. /poza późniejszym epizodem z listopada 2021/. W tym przejściowym okresie czekałem na informacje ze spółki, plany rozwoju, czaty zarządu z inwestorami GLC ....i nic. Chociaż reinwestowałem po lipcu 2020 tylko 1/3 wcześniejszego kapitału uznałem, że nic z tego nie będzie. Sprzedałem wszystkie akcje.

Wydaje mi się że ta firma potrzebuje GPW tylko do uwiarygodnienia się wobec partnerów handlowych ze świata, że jest transparentna. Ogólnie jest to firma zamknięta na inwestorów z zewnątrz. Wielkie ZERO w public relations z inwestorami giełdowymi.

Ta firma nie da ci zarobić. Przyjrzyj się i przeanalizuj dokładnie jej kurs od początku notowań na GPW i poczytaj historyczne news'y o niej. Wnioski wyciągnij sam.
  • Re: Laik Autor: ~kjftuky [77.254.119.*]
    Fajnie że już sprzedałeś akcje ale pisać głupoty to potrafisz. Przypomnę ci że po górce w 2020 był spadek na całym bananie później GLC z poniżej 3 zł wyskoczyło na 7 zł później znowu spadek w okolice 3 zł i ponownie wyskoczyło powyżej 5 zł i jeszcze raz taki sam numer był a teraz znowu w okolice 3 zł.

Teraz fakty gdyby nie takie osoby jak ty spółka dawno byłaby w cenie dwucyfrowej niestety na bananie tylko spółki ze stratą są dmuchane żeby oskubać z kasy naiwniaków ( tak właśnie chciałbyś robić)
    Inwestując długoterminowo jest to spółka która powinna przynieść niesamowity zarobek najważniejsze kupić w dobrej kasie, a wydaje mi się, że teraz jest ten moment.

Z twojej wypowiedzi wnioskuję, że chciałbyś aby padły pytania w co inwestujesz i wymieniłbyś kilka spółek na które próbowałbyś wciągnąć kapitał i tak zrobiliby naiwniacy. Natomiast inwestor kupuje akcje i je trzyma, czasami sprzedaje jak osiągnie zamierzony zysk lub potrzebuje kasę.

Jak to napisałeś kupiłeś po 1,8 sprzedałeś po 12 i potem wtopiłeś ha ha ha ja też kupiłem od 1,8 do 2,2 i część z tych akcji jeszcze mam a zarobiłem tutaj sporo no ale ty chciałbyś co miesiąc kupować po 3 a sprzedawać po 12 ha ha ha
    Czy ty naprawdę myślisz, że są tutaj jeszcze osoby tak głupie abyś kupował da dole i one brały od ciebie na górze ??? Myślenie dziecka !!!

Co do rozwoju spółki jest niesamowicie dobry, a to że nie mają dobrego kontaktu z inwestorami to inna bajka, która trwała w 2019 r i trwa nadal. Więc nie pisz głupot.
    Natomiast co do kursu to się okaże jak skończą wszystkie inwestycje i zapadnie wyrok o odszkodowanie i zarząd nie jest głupi aby skupować akcje z limitem do 7 zł ale to że są matołki które sprzedają ze stratą i obniżają kurs kilkoma akcjami to co innego. Wolę złożyć zlecenie z kwotą X i niech leżą akcje są zablokowane a mi się nie pali na jedzenie i wczasy jest a do tego od czasu do czasu jakieś dodatkowe akcje kupię w super cenie jaką jest okolice 3 zł.
  • Re: Laik Autor: ~Pikador [89.76.20.*]
    Podoba mi się twoja zawziętość. Widzę, że walczysz o swoje, tzn. ty masz rację i swoje akcje. To szanuję. Ale poza tym to bądź trochę bardziej kulturalny. Opis sprawy i moje decyzje podjąłem po wysiłku, którego b.wielu na tym forum by się nie podjęło.
  • Re: Laik Autor: ~kjffuky [77.254.119.*]
    Mylisz zawziętość z inwestowaniem. Poczytaj co znaczy słowo inwestycja a do tego dodaj długoterminowa i zawsze walczę o swoje i nie nawidzę jak ktoś opowiada głupoty. Sprzedałeś akcje twoja sprawa i kasa. Czy uważasz, że jestem niekulturalny ? To się mylisz i jesteś przewrażliwiony jak dziecko jak to już napisałem i widać trafione w punkt.
    Jeżeli jest tak jak piszesz mam nadzieję, że twoje decyzje przyniosą ci spodziewany zysk i nie będziesz więcej tracił czasu na wpisy na forum glc skoro tak cię wykończyła ta spółka. hi hi hi ubaw mam po pachy tylko nie wiem czy się chwaliłeś czy żaliłeś ?!?!?!
    Powodzenia
  • Re: kjftuky [77.254.119.*] Autor: ~Pikador [89.76.20.*]
    Ok. Kupiłeś GLC nie wiem po ile. Czytając twój wpis widzę że jesteś mocno pobudzony. Widzę, że nie do końca zrozumiałeś sens mojego wpisu. Zajrzałem tutaj przez ciekawość i chciałem podzielić się z obecnymi inwestorami plusami i minusami z inwestowania w tę spółkę w okresie 2020-2021. Nie dla swojej korzyści.

Bardziej dla was, abyście mieli okazję do zweryfikowania waszych planów i być może zapytania się władz spółki przy najbliższej nadarzającej się się okazji WZA.

Zrobisz jak zechcesz. Ty i inni czytelnicy tego news'a. Proszę o jedno. Ty kupujesz/sprzedajesz za swoje pieniądze, ja kupuję/sprzedaję za swoje pieniądze. Krótko mówiąc gramy na swoje ryzyko.

To jest mój ostatni wpis do ciebie.

Jak dla mnie jesteś za bardzo pobudzony i za mało merytoryczny.
  • Pikador [89.76.20.*] Autor: ~kjffuky [77.254.119.*]
    Cieszę się, że nie będziesz odpowiadał i trzymam cię za słowo. Natomiast co do pobudzenia to chyba piszesz o sobie bo mnie ma kto pobudzać i nie na forum bankiera w przeciwieństwie do ciebie.
    Sprzedałeś jeden z drugim super ja kupiłem wasze akcje bo to moja kasa, a jak kto wyjdzie na tym to się okaże
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.225.54.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Laik Autor: ~Zxc [5.173.57.*]
    Faktycznie trzeba mieć nosa, żeby wyjść teraz przy tak niskim kursie...
  • Re: Złe i dobre przypadki inwestora GLC Autor: ~Jacek [37.225.54.*]
    Wszystko co pisze pikador to prawda..byłem z nim w tym samym czasie na spółce. Tylko że ja sprzedawalem w dniu letniej paniki 2020 i też omamiony perspektywami spolki odkupilem czekając na nowe linie produkcyjne. Alez byłem naiwny. Kosztowna lekcja to była...pikador jest uczciwy w swoim wpisie..
  • Re: Złe i dobre przypadki inwestora GLC Autor: ~Jacek [37.225.54.*]
    A co do M. Mielimonki to proszę na nią uważać. Powiedziała w jednym z raportów pocovidowych że spółka nie zarobiła na covidzie a na restrukturyzacji i ze covid tak naprawdę zaklocil łańcuchy dostaw...wyobrazacie to sobie??? To co mieliśmy myśleć czekaliśmy na równie dobre czasy po covidzie które nie nadeszły..
  • Re: Będzie grane Autor: ~MęczyLer [5.173.249.*]
    Dziewczęta sprzed dwóch lat się pojawiły.
  • Re: Złe i dobre przypadki inwestora GLC Autor: ~Pikador [89.76.20.*]
    Oj miele się ta mąka, oj miele, a świstak sreberka zawija. I jaki plan teraz?

Jak przechytrzycie zarząd z głównym młynarzem ?
    Widzę, że dostałem dużo negatywnych czerwonych banów. Ok, rozumiem emocje. Ale to co napisałem to jest fakt. Kurs dryfuje i żaden "Superman GPW" wiele nie zmieni. Ster trzyma właściwy człowiek, a on na kurz i bałwany na morzy kapitałowym nie patrzy. Liczy się rodzinny biznes.

Dobrze, że chociaż słońce świeci!
  • Re: Złe i dobre przypadki inwestora GLC Autor: ~Eldomo [195.243.99.*]
    Pikador, spokojnie. Dobrze piszesz i masz jako jeden z nielicznych tutaj chłodne spojrzenie na rzeczywistość. Czerwonych łapek spodziewaj się od głównego Twojego adwersarza na tym wątku. Pobudzony to dobre określenie:-). Miłego!
  • Re: Złe i dobre przypadki inwestora GLC Autor: ~zeXon [31.0.56.*]
    cześć, przykładam się do wpisu. pamiętam te nick'i z 2020 kiedy wchodziłem przekonany przez wpisy niejakiego "zbieracza Grzybów", przy 1.05zl. nie doczekałem waszych poziomów po 12, wyszedłem po 8,5 ale i tak uważałem to za dobry zarobek, szkoda że kwotę niewielka wrzuciłem. natomiast zobaczcie, że wartość na akcje doszła już do okolic 2.5zl, dziwi mnie spadek zainteresowania, wiadomo niski FF działa w 2 strony. rozwój firmy wydaje się bezdyskusyjny, wchodziłem ponownie rok temu po ok 4.2-4.6 i aktualnie mam stratę, ale trzymam akcje dalej. uważam że dobre czasy nadchodzą, zobaczcie nowe linie i sieci w tym produkcja na zlecenie " rebranding" dla Rossmana np
    Sorry ~zeXon [31.0.56.*] nie podzielam twojego optymizmu.

Spółka da tyle "zewnętrznym akcjonariuszom" czyli tobie również, ile uzna za stosowne.

Przy tak słabym PR giełdowym trudno ściągnąć tutaj świeży narybek żeby zbierał drożej, czyli żeby dał Ci zarobić.
  • Re: Złe i dobre przypadki inwestora GLC Autor: ~blablabla [188.47.125.*]
    Obserwuje, kibicuje , mam strate, narazie mniej niz 10 % ; ale szlag mnie trafia. Wyglada od dawna , jakby ten zarza robil wszystko by obrzydzic spolke. Gdzie ta niedawno obiecana poprawa relacji w komunikacji???

• Re: Złe i dobre przypadki inwestora GLC Autor: ~zeXon [31.0.56.*]
    ja to rozumiem, bo też na to narzekam.
    ale zauważcie że jak wyskoczyło ponad 5 to się zaraz wolumen pojawił natychmiast. także myślę że wielu obserwuje kiedy puści szlaban
  • zeXon [31.0.56.*] Autor: ~Pikador [94.172.166.*]
    Trzymaj się chłopie, widać że z GLC nie jest najlepiej !
[x]
DMGROUP 0,00% 3,09 2025-10-17 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.