Dużo tu kapitału spekulacyjnego haha poza kapitałem inwestycyjnym Kmiota
Trabant się nie odzywa bo zgodnie z jego zasadą oddzywa się dopiero jak sprzeda akcje, strzelam że się waha, i prawdopodobnie dziś się wyprzedawał.
Obaj gracie niezle tyle że Trabant na krótsze interwały niż Kmiot
Rynek jest niezwykle trudny, jednak sukces rodzi się w bólach i Tauron i Enea ma większe szanse na wzrosty (koniec odpisów węglowych albo schyłek ich) to głowny powód bo tych odpisów było sporo....
ostatnie dwie sesje to możebyć powód zamykania pozycji szorciarzy
Tym razem Eskimos Mozesz się pomylić Dziś rząd chcezliwkidować wibor Ja sprzedałem rano po 2,95 (zyskowna transakcja) i kupiłem ponownie po 3,06 bo wydaje mi się że grubi grają pod obniżenie kredytu dodatkowo... lub coś wisi w powietrzu, ktos przed chwilą wział za 2 mln akcji .... w chwilę... albo to podpucha
Kupiłem dziś i daje sobie 50% szans na racje ale w dzisiejszych czasach to standard hehehe jak bym mial tyleczasu co trabant to bym gral tak jak on bezpieczniej
trabant ma takie wyniki, ze moze sie okazac, ze jak sie ujawni to moze to byc tylko Warren Buffet. A ty chesz byc lepszy niz WB? Tommy, to moze byc trudne.
Rzeczywiście sprzedawałem pomiędzy 2,09 a 2,095. Nie po to kupowałem po 2,90 żeby sprzedawać po 2,80 :) Mam nadzieję, że kmiot kupił ode mnie w promocji. Jeszcze mi kawałek został na wypadek lepszych wzrostów.
Dnia 2022-04-25 o godz. 12:10 ~trabant_de-mucha napisał(a): > Rzeczywiście sprzedawałem pomiędzy 2,09 a 2,095. Nie po to kupowałem po 2,90 żeby sprzedawać po 2,80 :) > Mam nadzieję, że kmiot kupił ode mnie w promocji. Jeszcze mi kawałek został na wypadek lepszych wzrostów.
Przepraszam za błąd :) kmiot zapewne spadł z krzesła jak to przeczytał :) sprzedawałem oczywiście po 3,09 a 3,095. To błąd pisarski.
No to gratuluje zysku, Ja zagram pod technikę, która pokazuje że papier jest zbierany
ponad 20 mln obrotów w jednej sesji przy wyjezdzie z 2,8 na 3,1 potem korekta kilkunastu sesji na malych obrotach a dziś przeciw rynkowi z obrotami ponad 10 mln ...moze dojśc do 15 mln...
na PGE obroty na poziomie 26 mln +4 % mi to pachnie nowym trendem na energetykach
W związku że dziś KGHM wydawał mi sie malo perspektywiczny z uwagi na info z CHIN to doupiłem TPE teraz i TSG
Chyba piąty raz mi piszesz , że tym razem mogę się przeliczyć. Raz trafiłeś do tej pory. Traktuję to jako zabawę - mam przerwę w pracy ( zlamanie Colesa - po polsku to chyba złamanie kulasa) , mam górę książek, płyt CD, DVD, kilka podręczników, Internet, komiksy i GPW. Jak stracę 1-2 tysięcy tragedii nie będzie. Jak tyle zyskam to i tak nie będę świętować. Co do chęci zlikwidowania wiboru.... Ja tego nie rozumiem. Jak można być takimi patalachami. Wszystkim dać którzy sobie nie radzą, czyli zabrać tym co sobie radzą choć są okradani z tego co mają poprzez podatki, inflację i 1% na lokacie, w końcu bank może kupić obligacje 10 letnie na 5,89% i zarobić. Do tego czytałem cos o wakacjach kredytowych. Przy tym marnotrawstwo pieniędzy na szczepionki ( podobno 20 mld złotych) , których rząd juz nie chce choć je zamówił, 140 wyborów Sasina poszło....
Pięć razy do nie pisałem a może... Sam dziś przecież napisałem że możesz się przeliczyć z uwagi na techniczny aspekt wykresu do obrotów... ale to tylko AT
więc daje 1/2 szans na scenariusz
więc wg mnie mamy równe szanse tym razem
Dziwie Ci się jedynie że nie szortujesz łątwiejszych akcji .... dziś to bym szortował takie PZU powinno spaść na 25 zł w srednim terminie... rozło bo banki rosły a teraz odwrotnie ale ja póki co nie bawie śię w szorty
Tak więc Eskimos fifty fifty ... ja też się nie napalam albo zarobię 2 tys albo stracę 2 tys
Minęło prawie 2 lata od tego wpisu i kurs stoi w miejscu bez dywidendy oczywiście. Ale się inwestorzy wzbogacili. Potrzymają jeszcze z 5 lat i inflacja zeżre wszystko. Za radą kmiota oczywiście :)