• Co dalej Pany ... Autor: ~Mele [37.30.100.*]
    Zjazd ???
  • Re: Co dalej Pany ... Autor: ~makler [87.99.116.*]
    Tu jest wszystko dokladnie na odwrót.
  • Re: Co dalej Pany ... Autor: ~Piotr [178.235.182.*]
    Ten wyrok już jest w cenie.
    Spółka rozwija skrzydła. Jeszcze będzie o niej głośno.
    Trzeba kupować póki jest jeszcze cicho bo pieniądz lubi ciszę..
  • Re: Co dalej Pany ... Autor: ~Krzych [62.96.104.*]
    Raczej boczniak dopoki gruby nie uzbiera tyle ile chce. Chcialbym sie mylic, ale trzymaja kurs mocno poki co.
  • Re: Co dalej Pany ... Autor: ~Re [185.135.2.*]
    No tak, zaczyna się... gruby zbiera, wyniki będą rewelacyjne za 2022r. układ itd itd... w między czasie każda kolejna podbitka będzie zasypana.
    Aaaa, i jeszcze jedno... Psioczycie na Asbis a tam dziś +8% ... jakoś korelacji nie ma jak przy spadkach
    Wrzucasz wszystkich do jednego wora. Na moje oko gruby ewidentnie trzyma kurs, aA co do wynikow to osobiscie nie jestem takim optymista jak wielu innych na tym forum - moim zdaniem w 2022 wynikii operacyjne spadna - za poprzedni rok po odliczeniu wydarzen jednorazowych bylo 3 zlote za akcje, na ten obstawiam okolo 2,2-2,4.

To co mnie w wynikach za Q1 i Q2 bardziej interesuje to czy cash flow sie poprawi - dotychczas wzrost obrotow sprawial ze zwiekszano zapasy aby urozmaicic oferte i obsluzyc coraz wieksza sprzedaz. Wobec stabilizacji poziomu sprzedazy spodziewam sie rowniez stabilizacji zapasow i przez to pozytywnego cash flow.

Szeczgolnie po uwzglednieniu kredytu od ING powinna sie tu poprawic sytuacja, tak wiec o sam zysk sie zbytnio nie martwie, mimo spodziewanych spadkow, ale chcialbym wreszcie zobaczyc gotowke, bo jesli uzbieraja jej troche wiecej to moze splaca uklad przed czasem. Z drugiej strony widac ze zarzad woli dalej inwestowac bo byla ostatnio mowa o nowym magazynie do obslugi sprzedazy karmy dla zwierzat, wiec nie widze na horyzoncie wydarzen, ktore moglyby dac mocny impuls do gory. Jednoczesnie obecna cena akcji jest tak niska, ze ciezko sie spodziewac jakis spadkow, dlatego twierdze ze bedzie boczniak.
    Boczniak jak dobrze pójdzie... może też opadać pod własnym ciężarem, patrz dzisiejsza spadkowa sesja przy rynkowym odbiciu
    Od tygodnia sie tak buja od 12 do 13, akurat dzisiaj troche w dol a prawda jest taka, ze gruby czeka az moze zejdzie to zlecenie kupna za 12 zeta na 10 tysi, bo mu szokda tyle wywalac, zeby zdolowac kurs. Ja gram z grubym i czekam na 12,10 na kolejne 500 sztuk - jak gruby chce sie bawic to ja chetnie sie przylaczam:)
[x]
ACTION 3,61% 30,15 2026-04-29 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.