Wrzucasz wszystkich do jednego wora. Na moje oko gruby ewidentnie trzyma kurs, aA co do wynikow to osobiscie nie jestem takim optymista jak wielu innych na tym forum - moim zdaniem w 2022 wynikii operacyjne spadna - za poprzedni rok po odliczeniu wydarzen jednorazowych bylo 3 zlote za akcje, na ten obstawiam okolo 2,2-2,4.
To co mnie w wynikach za Q1 i Q2 bardziej interesuje to czy cash flow sie poprawi - dotychczas wzrost obrotow sprawial ze zwiekszano zapasy aby urozmaicic oferte i obsluzyc coraz wieksza sprzedaz. Wobec stabilizacji poziomu sprzedazy spodziewam sie rowniez stabilizacji zapasow i przez to pozytywnego cash flow.
Szeczgolnie po uwzglednieniu kredytu od ING powinna sie tu poprawic sytuacja, tak wiec o sam zysk sie zbytnio nie martwie, mimo spodziewanych spadkow, ale chcialbym wreszcie zobaczyc gotowke, bo jesli uzbieraja jej troche wiecej to moze splaca uklad przed czasem. Z drugiej strony widac ze zarzad woli dalej inwestowac bo byla ostatnio mowa o nowym magazynie do obslugi sprzedazy karmy dla zwierzat, wiec nie widze na horyzoncie wydarzen, ktore moglyby dac mocny impuls do gory. Jednoczesnie obecna cena akcji jest tak niska, ze ciezko sie spodziewac jakis spadkow, dlatego twierdze ze bedzie boczniak.