To praca bloku od 31.12.2019r bez usterek wcześniejszych
https://images91.fotosik.pl/584/5461d852e51640c9.pngto praca bloku przed oddanie de iure bloku 13.11.2020 roku
https://images90.fotosik.pl/585/87be5418edea9440.pngto praca bloku od 14.04.2022 roku
https://images91.fotosik.pl/584/ef32cc96c79f19f0.pngMój wpis ma takie znaczenie jak moc 1 MWe wygenerowana 15.04.2022r i to moc potrzebna by młyny węglowe mogły pracować bo tyle mocy potrzebują.
Uwaga 1: jak widzicie ten blok nigdy nie był gotowy w sensie odbioru do ekspoloatacji komercyjnej, NIGDY.
Uwaga 2: Odbiór bloku 13.11.2020r po pierwszym wybuchu był jednym wielkim skandalem za zgoda(hipoteza) władz rządzących krajem. Ci sami ludzie domagają się prawdy o Smoleńsku a sami kłamią jak putinowska propganda
Uwaga 3: blok przed odbiorem 13.11.2020 tj. przed druga awarią wypadał w biegu ciągłym/trwałym po pracy na pełnym obciążeniu i by teraz pokazać że jest okay mamy tą samo zagrywkę tj pracę na połowie obciążenia ale wyżej niż min. techniczne...
Uwaga 4: zawsze twierdziłem że ten blok to lepsza 300-tka i tak jest do dziś
Uwaga 5: wczoraj wrzuciłem tabliczkę o parametrach kotła by każdy mógł poznać te dane z pytaniem czy są to parametry dla bloku nadkrytycznego czy ultranadkrytycznego.
Dwie awarie przewidziałem i teraz trzecia tego bloku jest już dla mnie oczywistością. Oczywiście można by opisać cały przebieg ten inwestycji od 2010r po wszystkie etapy ale i działania Rafako jakoby w 2012r mając wygrane 2xOpole i szykując się na Jaworzno ale i Ostrołękę Rafako byłoby w stanie wyprodukować trzy kotły przepływowe typu Benson. Totalna bzdura, oni z Jaworznem mieli problemy a co mówić dwa kolejne czy nawet czwarty....
Ktoś na forum (dzięki anyway) napisał że tym razem wyliczyli lepiej i przygotowali się na pracę w warunkach pełzania co nieco śmieszy tak samo jak szycie nowej łatki na starym suknie by dziury nie było. Tak, na chwilę takie łatanie pomaga poczym nowa łatka wyrywa z sukna dziurę większą.
Dnia 2022-04-17 o godz. 08:19 ~Rado napisał(a):
> Widocznie najbogatszy człowiek w Polsce ma gorsze rozeznanie niż jakiś anon z forum bankiera,
Cena 6gr nabycia akcji od PBG jest ceną jaką Grupa Zarmen proponowała Wiśniewskiej, nie interesuje mnie czy kolejny amator biedny/bogaty kupuje narzędzie by jak Zarmen coś robić dla siebie ale gdy kupi Rafako musi liczyć się z regresem i wszystko co inwestor wydał zostanie odwrócone, będzie kogo grabić a kwoty mogą przekroczyć 6,6 mld brutto bo tyle w tym bublu już kasy utopiono.
Na pocieszenie może sobie zostawić 27K m kw. magazynu węgla i obiekty wraz z wywrotką na węglarki.
Krótko: bubel był i jest i ma się doskonale, wkrótce sobie odpocznie a to co robią rafakowcy akt. to tylko ściema...
Przyczyn i dalszych spraw technicznych, jak po pierwszejdrugiej awarii nie opisuję, nie wskazuję na nic i poza wskazaniem na awaryjność bloku przy pełnym obciążeniu czekam na kolejną awarię.
Dziś dzień świątecznym w rozumieniu oksydentu i raz jeszcze: nie ma kamienia węgielnego , nie ma tego bloku, jest kompromitacja ale pokolenia dostaną jasne przesłanie: na kłamstwa zawsze w Polsce będzie VETO!