Czy ktoś chce dołączyć się do pozwu przeciw firmie? Kupiłem spory pakiet akcji i czuje się oszukany tym co się stało - debiut miał odbyć się w Q2 2021, prezes podczas debiutu nie umie nawet odczytać z kartki czym zajmuje się jego firma, strategia rozwoju zmieniona.
To prawda niestety. Dawno nie było tak słabego debiutu. Wszystko przez brak lockupu na akcje które były po 1 zł. Niestety duża wina INC.
Myślisz ze kurs wróci do ceny emisyjnej?
Czytam ten wątek i nie wierzę ....nie powinniście inwestować na giełdzie i NC ... tylko lokaty....czy ktoś Wam kazał kupować , czy ktoś dał gwarancje , czy to były tylko plany , prognozy .... ja bym się bardzo cieszył aby tacy inwestorzy sprzedali jak najszybciej
Jak Ty porównujesz zakup akcji do zakupu samochodu to utwierdzasz mnie w przekonaniu , że to nie jest dobre miejsce dla Ciebie .....zapisaliscie sie na akcji spolki (akcje ma konkretny nominał ) i takie akcje dostaliscie , a że nawyobrazaliscie sobie róznych rzeczy to juz Wasza sprawa - gielda i inwestowanie to bardzo trudna sprawa - nie jest łatwo zarobić pieniądze z inwestowania w akcje
A Ty uważasz ze zrobienie ipo z jedna nazwa i wejście na giełdę z inną to jest ok? Trochę mylące dla akcjonariuszy. I brak lockup na 360 000 akcji emitowanych po 1 zł gdzie ipo było po 25 zł to jest normalne zachowanie spółki? Lockup na te akcje powinien być. Teraz nawet jak ktoś chciałby kupić to będzie się bal bo sypanie.
Niestety tak jest jak się dzieciarnia giełdowa nasłucha blogerów i innych pajaców jak to łatwo zarobić 1000% poświęcając tygodniowo 54 minuty… Na NC ryzyko jest jak na polu minowym. Za to wygrana smakuje wyśmienicie. Ja kupiłem, trzymam, czekam. Jeśli zarobię to ok. Jeśli stracę to też ok bo miałem świadomość ryzyka zanim złożyłem zlecenia kupna.
Moim zdaniem to punktem zwrotnym będzie info o dotacjach do pomp oraz dobre wyniki. Teraz sprzedają drobni, którzy kupili po 15-16 zł. Widzą że jakieś inne śmieci rosną to wywalają swoje 200 akcji i stąd spadki. Gdyby mieli „sypać grubi” to poszłoby jakieś fake info, baton na kupnie na 10 tys sztuk i sypanie z ukrytego. Nie ma tego. Nie sypią duzi ale drobnica. Ja sobie czekam i skubię:)
Czy wy naprawdę nie widzicie czym jest ta spółka? Przecież to zwykła hurtownia sprowadzająca artykuły z Azji, próbowano to ubrać w bełkot marketingowy, ale nie za bardzo się udało. Jeśli się nie mylę firma zatrudnia 3 osoby na etat. Prezes nie potrafi nawet odczytać prezentacji napisanej w języku polskim, nie mówiąc już o tym, że prezentacji się nie odczytuje słowo w słowo, no ale to już wyższa szkoła jazdy, o której obecnie uczą w państwowym podstawówkach... Podsumowując: hurtownia, którą może otworzyć każdy w każdej chwili, ile taka spółka powinna mieć kapitalizacji? MOIM zdaniem -góra kilka milionów, i to tylko pod warunkiem, że ostatnie wyniki nie były podrasowane.
Czytając dochodzę do wniosku , że wyceniasz jedną akcje około 5 zł .... napisałeś czym jest spółka i każdy może sobie założyć....zastsnawiam się czemu sam nie otworzysz - wprowadzisz na NC i z inwestycji kilkudziesieciu tys zł zrobic firme o wartosci ( na dzien dziesiejszy ) kilkunastu milionów złotych - chyba , że już tak zrobiłeś i jesteś właścielem wiekszościowym i prezesem w takie spółce.
Pradopodobnie nigdy nie tworzyłeś wiekszego biznesu z obrotami okolo 10 mln rocznie .
Jeśli to wszystko takie oczywiste to pytam po co marnujesz swój cenny czas? - spółka do pupy , tylko 3 osoby zatrudnione , jakis tam hurt - szkoda czasu ......
Niech każdy myśli samodzielnie - nikt kto stworzył jakąś wiekszą firmę nie bedzie za grosze sprzedawał swojej kilkuletniej pracy - firma na dzień dzisiejszy jest rentowna , zwieksza aktywnosc w segmencie , o kórym wszyscy pisza , iz będzie mocno wzrostowy - trzeba obserwowac rozwoj sytuacji , czytac raporty okresowe i podejmowac samodzielne decyzje
Powtórzę, że jestem chętny. Ale nie bardzo rozumiem po co tu piszą osoby w tematach innych niż w tytule. jak ktoś nie jest zainteresowany i ma swoje przemyślenia niech założy osobny wątek, a nie udowadnia na siłę swoje tezy o ryzyku....
A o co chcesz, że tak zapytam, pozwać spółkę?:) Że przesunięty debiut? Że zmienili strategię? Czy może, że prezes nie potrafi czytać? Takimi wpisami odsłaniasz niestety kompletny brak wiedzy i doświadczenia na giełdzie. To jest giełda. Miejsce gdzie rządzi ryzyko. Nic poza tym. To nie jest Mediamarkt, do którego w ciągu 30 dni możesz oddać aparat fotograficzny bo za grubo wychodzisz na zdjęciach, a producent napisał, że fotografowane przedmioty nabiorą blasku…. Poświęć kilka lat na edukację. Potem zabieraj się za inwestowanie… Na NC może pourywać ręce przy samym tyłku. Każdy to powinien wiedzieć. Czyli akcjonariusze spółek z GPW, którzy kupili akcje w IPO i nie zarobili bo kursy się posypały, też mają pozywać spółki? Jak chcesz zarobić to musisz znać pojęcie ryzyka. Pozdrawiam.
A z czego wg Ciebie wynika tak słaby debiut? Przecież spółka jest dobra:) pompy ciepła modne. Czy to nie działania prezesa? Czy to nie wina braku lockup na akcje po 1 zł?
Ja nie biorę udziału w debiutach. Dla mnie obecna cena jest ok. I każdy jej wzrost mnie ucieszy. Oczywiście posiadacze akcji po 25 zł mają wirtualne straty. Warto czasem popatrzeć z perspektywy właściciela. Zapewne gdybyś Ty kupował w IPO to z pewnością dałbyś sobie lockup:) Ja ten cały NC traktuję jak ruletkę. Dlatego zaglądam tam niezwykle rzadko.