Wczoraj zauważyłem, że na płocie BMW auto Rawski w Markach wisi reklama że w tym miejscu powstaje autoryzowany salon Jaguar Land Rower.
Cięzko o szczegółowe informacje ale poklikałem i znalazłem ogłoszenie o prace
"O nas Auto Rawski to obecnie Autoryzowany Serwis BMW, MINI i BMW Motorrad oraz Salon Sprzedaży samochodów używanych klasy premium z ponad 25 letnim doświadczeniem i ugruntowanej pozycji na rynku warszawskim zlokalizowany w Markach. Na wiosnę 2022 otworzymy Salon Sprzedaży oraz Serwis marek Jaguar i Land Rover. Obecnie budujemy Zespół Sprzedaży Samochodów nowych i używanych."
Link do ogłoszewnia https://www.pracuj.pl/praca/szef-sprzedazy-samochodow-nowych-i-uzywanych-marki,oferta,1001449318
Aż mnie ciarki przechodzą jak sobie pomysle, że więcej salonów BMW bedzie sprzedawać Jaguary i Land Rovery.
MaxVerstappen są dwa powody: Po pierwsze, BAH ma około 40% rynku, to się prawdopodobnie nie podoba Inchcape. Po drugie, większość nowych dilerów wykruszy się po dwóch latach. Zobaczą ile zarabiają, wycenią budowę salonu zgodnego z wytycznymi JLR. Stopa zwrotu 15 lat, i podziękują.
Dla mnie ciekawsze jest właśnie pytanie, dlaczego wciąż znajdują się chętni do zostania dealerami, biorąc pod uwagę zamieszanie z poprzednim importerem i jego salonami. Na starcie zapytałbym się nowego importera o powód takiej sytuacji i nie wiem, czy jakakolwiek odpowiedź byłaby zachęcająca do podpisania umowy.