J.w. Pytam serio, wojna wojną ale tu jakiś marazm informacyjny i kurs boczny.. Może ktoś coś ciekawego _konstruktywnego_ o ich działanich podrzuci? (stary_gracz mrda w kubeł).
Okresowo zastanawiam się, o co chodzi temu moderatorowi? Pewnie jest jakiś regulamin, a my go nie znamy lub ignorujemy, ale w moim poczuciu jeśli nie używamy wulgaryzmów to mógłby sobie darować. Jednocześnie puszcza teksty zawierające ewidentne bezpodstawne oskarżenia, które dla części forumowiczów mogą być informacją... Osobiście póki co niczego szczególnego nie spodziewam się, bo nie wiem czego miałbym się spodziewać. Czekam na wyniki finansowe za I kw. 2022 r. Kolejne sprawozdanie: 2022-04-29 jednostkowy - publikacja raportu rocznego 2022-05-12 jednostkowy - publikacja raportu kwartalnego za pierwszy kwartał
wyniki finansowe to jedno, ale jakie plany ma spółka? Będą tylko polerować MB i dorabiać DLC? A co z Dog Trainerem? Temat jest jeszcze aktualny? Kasy pewnie wystarczy spółce żeby trwać, ale nie o to tu chodzi. Aktaulnie nie ma pod co grać na tym papierze
Dzięki akcjonariusz, a też lurkawodna o to mi po części chodzi - jakie perspektywy. Bo spółka za 1.7 w czasie wojny ze zdolnością dowiezienia projektu to brzmi jak okazja długodystansowo..
Co sodowka wyparowała i zaczeliście myśleć :-) Ciesze sie ze straciliscie hajs to taka kara za podważanie moich wpisów z okresu gdy stalo sie jasne ze Prezio wyd....ł inwestorów 5 złotowkowych i Dog Trainera nie robi, od ponad roku nie ma żadnych nowych materiałów dotyczacych tego projektu. Zdaje się ze WZA bedzie w okolicy czerwca polecam ubranym się wybrać i dowiedzieć u zródła co sie dzieje.
Raport roczny jest nie istotny, najważniejszy jest raport za Q1 tj. okres premiery gry.
Jeśli chodzi o grę, to można grać pod groszowe widełki. Jak przyjrzycie się systematycznie arkuszom zleceń po k i s, to ujrzycie takiego ktosia lub nawet ktosiów: https://biznes.interia.pl/gieldy/notowania-newconnect/profil-akcji-mlt,wId,29107,tab,przebieg-sesji Jeśli natomiast chodzi inwestycję, to podejrzewam, że tradycyjnie w kolejnych raportach znajdziemy info o ich aktualnych działaniach. Oni zawsze oprócz cyferek, nieco tekstu poświęcają opisom sytuacji, ewentualnie przyszłości. Dlatego wbrew pozorom zbiorczy raport za 2021 r. z 29.04, może nie tyle liczbowo, co informacyjnie coś niecoś nam powie i warto go przeczytać Na podstawie tego co dotąd mówili i pisali obstaję, że będą przez lata wygładzać i wzbogacać Model Buildera, płatnie i bezpłatnie. Uważam, że będą się w tym kierować analizami marketingowymi, więc spodziewam się też okresowo: łączenia gier w pakiety, ustalanie czasowych promocji. Wnioskuję też na tej podstawie, że do Dog Trainera przesuwani są systematycznie kolejni programiści, a finansowanie tego projektu mają zapewnione. Przypominam, że wzięli/biorą systematycznie grant naukowy na stworzenie zaawansowanej jak nigdy dotąd symulacji ruchów wody. Jego (Dog Trainera) finansowanie, sądzę, że mają zapewnione wedle minionych raportów kwartalnych. Cały czas mają do sprzedania swój pomysł na oświetlenie w grach 2D, za co wzięli pieniądze z poprzedniego grantu naukowego. Zastanawia mnie cały czas, co z Playerless: One Button Adventure PC, PS4, XONE, Switch, AND, iOS, bo portal GRYOnline.pl uparcie daje do zrozumienia, że ją robią, a premiera podawana jest na czerwiec 2022 r. Z jakiegoś powodu ten fachowy portal to podaje, chociaż na stronie Moonlita nie ma wzmianki o tym projekcie: https://www.gry-online.pl/firma.asp?ID=10107 Osobiście czekam na kolejne raporty, by czytać w nich wiersze i ewentualnie między nimi. Po raporcie za IV kw. 2021 r. zaobserwowałem podniesienie się ratingu Piotroski F-Score do 5. Wydaje mi się, że wcześniej widziałem poziom 2: https://www.biznesradar.pl/rating/MLT Rating kredytowy Altmana cały czas utrzymują na poziomie AAA (najwyższy w strefie bezpiecznej): https://www.stockwatch.pl/gpw/moonlit,notowania,wskazniki.aspx (informacja na bocznym prawym pasie w jego dolnej okolicy) No i tyle co mogę istotnego dla mnie, na ten moment powiedzieć/przypomnieć. I na koniec sugeruję ignorować pewną osobę, bo doszedłem do wniosku, że każde napisane przez nas słowo komentarza, nakręca ją tylko. Choć bardzo mi się chce, gdy czytam co wypisuje, to postanowiłem, że słowa pod jego tekstami już nie napiszę.
Dzięki akcjonariusz. Zupełnie przeoczyłem tę kwestię Playerless, jeśli mamy kolejną premierę już tak blisko, a do tego potencjalny koniec wojny bolszewickich morderców (kat putin chce w maju brylować jakiekolwiek zwycięstwo przed zombie lenina na placu), to mamy szansę na niezły rok w promocji za 1.75
Ale przeczytaj dokładnie to co wspomniałem o Playerless: One Button Adventure PC, PS4, XONE, Switch, AND, iOS. To jest wg mnie jakaś dziwna sprawa, bo ci piszą o tym co możecie sobie zobaczyć, a twórca milczy kompletnie. Wspomniałem o tym, ale osobiście nie wiem jak to rozumieć... Może oni tą gierkę robią po godzinach i jak w końcu kiedyś wypuszczą, to należeć będzie uznać to jako miłe zaskoczenie i kolejna ścieżka zarobkowania przez Moonlita. Co do tej wojny wywołanej przez bandziora/faszystę putina, to jestem pełen niepokoju co do przyszłości Europy i świata. Szokuje mnie fakt, że, jak podejrzewam, dominującej części tego narodu odwaliło w kierunku faszystowskim i wygadują i czynią takie rzeczy, iż nie pojmuję, że nie czują bojaźni bożej, włącznie ze świecznikiem ichniego kościoła.
Zgoda niestety nastąpiła pełna sterowana odgórnie faszyzacja rosjan. Trwała od ponad 20 lat i szybko się nie wyczyści. „Szczęśliwie” ich armia okazała się kpiną, więc bym się jednak nie bał, żal niewypowiedziany tych ofiar bandytów z Azji. A MLT już za miesiąc się ujawni, po 9 maja więc dobrze:)
Kilkadziesiąt lat temu, gdy byłem jeszcze młodzieżą, ewentualnie studentem, gdy w ZSRR wynieśli do władzy ostatniego ich I sekretarza KPZR, a mianowicie Gorbaczowa, a on stopniowo coraz głośniej zaczął używać słów głasnost i pieriestrojka i wdrażać te idee, co jak wiemy skończyło się puczem, czołgami w Moskwie i wypłynięciem u władzy Jelcyna jako obrońcy demokracji, w jednej z wielu regularnych dyskusji politycznych z ojcem, wypowiedziałem pamiętne autorskie słowa: "Rosja stanie się demokratyczna za 200 lat, albo nigdy". Dzisiaj, po minionych kilkudziesięciu latach, skłaniam się ku tezie, że oni mają w sobie takie pokłady głupoty przemieszanej z chorą dumą, cwaniactwem, prymitywizm/prostactwo, że raczej nie nastąpi to już nigdy. Oni maja taką mentalność, że prędzej ich zdepczesz niż zdemokratyzujesz. Mówię tu o rosyjskich masach, nie o jednostkach mentalnie wybitnych w odniesieniu do mas. I nie mogę do dzisiaj pojąć jak ten Jelcyn (mentalnie demokrata) wysadził na piedestał taką mendę putina? Ileż on musiał mieć wówczas promili we krwi? Ich konwencjonalne siły zbrojne okazały się mierne, lecz oni dysponują olbrzymimi zasobami rakietowej broni jądrowej. Stawiam tezę, że gdyby nie zagrożenie ich bronią jądrową, NATO zareagowałoby militarnie, wsparło Ukrainę i zmasakrowało tę ich pseudo armię. Wg mnie zagrożenie rozlaniem konfliktu jądrowego czyni NATO pasywnym militarnie.
https://twitter.com/modelbuildersim W Indie Collection JAPAN kolejny raz w krótkim czasie o Model Builder: https://www.twitch.tv/videos/1454731451 https://www.twitch.tv/videos/1453698574
dziekuje akcjonariusz za wsparcie w informowaniu miejsce 1881 Hurra!!!! 36 osób w grze = jest dobrze a nawet zaj.... cie :-) nie wiesz kiedy nexxt promocja? ciekawia mnie dane przy -30% i przy -50%
no kolego "akcjonariusz" powiedz w końcu koledze prawde że już utopił i wisi na 5zł i może sprzedać po 1.5zł a jak zacznie sypać to skończy na 50gr hahaha... my już pogroli... Macie ból dupki bo stary gracz jako jedyny pisze prawde od kilku miesięcy, jako jedyny przewidział co sie tu wydarzy i sprzedał w porę. Ale zdziwiony jestem że ta spółka jeszcze ma skrzela i oddycha :) Bo od dawna pływa do góry brzuchem :)