Własnie dotarło do mnie, że próby merytorecznego dyskursu z osobami pokroju realista są skazane na porażkę. I nie będę na pewno próbował powielać błędu demokraty próbującego dyskutować z autokratą posługującym się kłamstwami, obelgami, przeinaczaniem, agresją.
Ponieważ jednak w operowaniu językiem jadu ów jegomość przekroczył pewną linię skomentuję to przekroczenie. Uważam że używanie w dyskusji o inwestowaniu insynuacji o tym że ktoś może się cieszyć z wojny to karygodne. Czytając o "potrzebie sprowadzenia do parteru" tylko dlatego że komuś coś się wydaje to patologia, która w skali makro doprowadziła do chociażby obecnej strasznej wojny.
Na pewno nie będę komentował wpisów człowieka który w ten sposób zachowuje się na forum.
Możecie być pewni że dalej będę błaznem, który wyciąga wpisy i im się przygląda. Komentuje. Inwestowanie jest dla mnie jak gra w szachy. Kluczem jest analiza zagrań i nie powielanie błędów w przyszłości. Forum to demokracja. Każdy ma prawo do komentarzy.
Mam świadomość że nie jestem bez winy i był moment kiedy mogłem sprowokować osobnika nazywającego siebie realistą. Błazenada może mieć taki efekt w zetknięciu z inteligentnym potworem. Tylko nie spodziewałem się że mam z kimś takim do czynienienia.
Właśnie opisałem tą sytuację nadzorcy forum.
Różnimy się, często na siebie najeżdżamy, oceniamy po pozorach, przesadzam(y), wciskamy teksty o leszczach i nieczających naiwniakach. Prężymy muskuły. Ale czy to co napisał realista to przypadkiem nie za daleko? Ja mam odczucie że tak. A Wy?
Czepiasz się ludzi tylko dlatego że posiadają akcje i nie chcą ich sprzedać i nie sprzedali mimo korekty ?? Dlatego ze w listopadzie 2021 nie przewidzieli wojny ?? Rzeczywiście "prawdziwy wszystkowiedzący " z Ciebie inwestor haha
W czwartek, 18 listopada 2021 mieliśmy rekord zakażeń dla czwartej fali. Ministerstwo Zdrowia podało wtedy informację o ponad 24 tys. nowych zakażeń. Dzień wcześniej padł rekord zgonów, z powodu koronawirusa w ciągu doby zmarły 463 osoby.
19 sty 2022 — Polska wkroczyła w 5. falę pandemii COVID-19, która - według prognoz rządowych - będzie się "bardzo dynamicznie" rozwijała Piąta fala pandemii jest faktem. W jej szczycie dziennie możemy notować od 60 do 140 tysięcy zakażeń. Kluczowym narzędziem walki z pandemią, oprócz powiększania infrastruktury dla potrzebujących pomocy, jest projekt ustawy złożony przez posła Czesława Hoca – przekazał dziennikarzom minister zdrowia Adam Niedzielski.
24.02.2022 Rozpoczęła się wojna na Ukrainie a Ty twierdzisz ze to wszystko przewidziałeś bo jesteś świetnym Analitykiem Technicznym a wszyscy inni kupujący w listopadzie 2021 to naganiacze na akcje lub nieuki które na giełdzie tracą. Super gratulacje ja tam wolę trzymać sobie akcje bez takich zdolności jasnowidzenia. !!
Z poważaniem długotrwały Akcjonariusz Pozbudu/Compremum od listopada 2020 r.
Śl proszę.....już kiedyś do Ciebie pisałem po prostu określ nam wcześniej za ile wchodzisz itp....oamuetam że dluuuuugo się opierałes przed konkretną odpowiedzią , pisałeś te swoje elaboraty o niczym i.....w końcu napisałeś popraw mnie coś że pierwsza paczkę kupisz powyżej 4zl:) to teraz znowu napiszę napisz nam jak już się pojawiłeś:) już kupiłeś? Czy czekasz:) jak tak na jaki poziom co Ci mówi Twoja analiza....tylko bez pieprzenia napisz konkret i się odniesiemy do Twojego wpisu w niedalekiej przyszłości:)
Zabolała prawda prześmiewczego aroganta, który za dewizę przyjął ironizowanie z innych, którzy kierują się odmiennymi wartościami w inwestowaniu ( nie mylić ze spekulowaniem) i podejmując określone decyzje, nie przyjmowali w założeniach możliwości wybuchu barbarzyńskiego konfliktu w centrum cywilizowanego świata, na którym różnej maści hieny chcą żerować. Zanim kogoś fałszywie oskarżysz zapytaj siebie czy nie przekroczyłeś granic i nie zachowuj się jak gospodarz Kremla, który chce zbawić świat w ramach operacji "pokojowej", dewastując wszystko po drodze, licząc na to że budując na zgliszczach i cudzej krzywdzie więcej zarobi. On też gra w "szachy" tyle że przesączone krwią niewinnych ofiar.Tak samo bywa na GPW jak niektórzy bawią się kursami solidnych spółek, sprowadzając je do parteru, kosztem nowych inwestorów, którzy potem tracą sentyment do danej spółki. Przypomnę jeden fundamentalny fakt. Spółka dostała gwarancję tarczy podatkowej po zrealizowaniu inwestycji, o wartości ok 80 mln zł czyli w kwocie równej ponad 50 % obecnej kapitalizacji. Nie znam drugiej takiej na GPW, ale jeśli się mylę proszę mnie poprawić. Chcesz się bawić w kręcenie kółek Twoja sprawa, pamiętaj jednak że możesz trafić na sprytniejszych od Ciebie w tej grze. Insiderzy, którzy zaparkowali tutaj grube miliony pracują skutecznie nad rozwojem firmy a nie groszołapstwem. A to że być może fundusz gra w szachy w ramach pewnego pakietu, no cóż każdy może....
Co to za wzrosty, jakbyście uroslo do 4.5 zł to rozumiem, a nie ochłapy ciągnięte przez was na siłę na koniec sesji 1 sztukę
Ściągnijcie różowe okulary
Masz racje w dołku wojennym handlowano Compremum po 2,6X wiem bo tak dokupowałem teraz jest 3,4X i choć wojna trwa nadal Compremum troszkę wzrósł ale masz rację cóż to jest te marne 30% od dołka wojennego. Powinno być 300 % co najmniej ! Jak zaczną budować farmy fotowoltaiczne i wiatrowe to 3000% powinno urosnąć !!! A jak uruchomią fabrykę magazynów energii 30.000% !!!
Ale zapewniam Cię że nawet wtedy znajdował być przyczyny by nam tu marudzić... Dlatego napisze to po raz kolejny Ponton to nie jest spółka dla Ciebie !! Sprzedaj ją szybko i kup coś innego. Jak najszybciej to zrób zanim tu popadniesz w jakąś nieodwracalną traumę. Pisze to bo życzymy Ci tu wszyscy jak najlepiej i nie chcemy żebyś się tu nam zmarnował !!