Prawda jest taka, że za wzrostami od 2,5 do 4,3 stał ktoś z dużą kasą. Nazbierał kilkaset tys. akcji w średniej cenie zapewne 3,0-3,2 i właśnie zrealizował zysk. Nie zrozumcie mnie źle, to jest dobra spółka i zapewne będzie rosła, ale po co czekać jak można zarobić dwa razy? To jest przykre, że drobni gracze są zdani na łaskę "grubasów rozgrywaczy". Ja osobiście myślałem, że będą podbijać, albo trzymać kurs do wyników kwartalnych. A tu taka niespodzianka. Z zysku 30% zrobiło się 3%. Dobrze, że chociaż straty uniknąłem. Ta giełda Nc to cyrk i nic więcej.
nie było tu dużej kasy, ale realizacja była. Teraz są kolejni z pozycją. Poziom realizacji "przypadkowy", ale każdy sam ocenia gdzie kończy. Papier szybko powinien powrócić do góry, bo nadal jest w trendzie. Papieru nie ma dużo, a tu spokojnie można zrobić mega windę.
Papier od samego początku jest grany i to na fajnych obrotach, więc chętnych będzie sporo. Tu przyszłośc wspiera i obecny fundament. Takie papiery dają jazdy do kapitalizacji 100 i 200 mln, a my tu mamy ledwie 20.
lubię korzystać z takich okazji. Miłe zaskoczenie. Miałem plan brania papieru i to w dużych ilościach. Zarobię więcej niż myślałem. 20 % tj "powrót" to mnie nie interesuje. Trzeba się będzie wpinać jeszcze dodatkowo w drodze do góry.
Piękny dzionek. Pytanie ilu po sesji zacznie dopiero analizować spółkę jak zobaczy obroty i wycenę w trendzie. Lubię silne szybkie korekty.