Wszedłem z buta w waszą spółeczkę. Chyba nie muszę mówić co to oznacza, bo dobrze mnie znacie. Lecimy bardzo wysoko. Bardzo.
Żadne "2 z przodu" - tutaj robimy rajd po całości.
No to się doczekałeś :-) Będziesz zaskoczony stopą zwrotu. Bo tu nie będzie ani 2 z przodu, ani 3 ani 4 ........ Ostatnia szansa - bo to będzie dynamiczne odcięcie w przeciągu kilku tygodni. Zresztą, po pakietach na S możecie sprawdzić gdzie zamierzamy dolecieć.
Dnia 2022-04-28 o godz. 10:11 zbieracz_grzybow napisał(a): > Dziś dobra sesja się zapowiada. > > Czyżby ktoś już coś wiedział? ;-) > > Obserwujcie!
moim skromnym zdaniem od pewnego czasu dobiera ktoś akcje regularnie, jak tylko kurs trochę spada. Czy ktoś ma więcej wiedzy, czy po prostu obstawia dobry sentyment dla całego segmentu dla mnie nie istotne. Ważne, że zwiększony ruch świadczy o zainteresowaniu tym walorem, a co za tym idzie, kto bardziej świadomy dokona choć spekulacyjnego zakupu obiecującej spółki. Czas rozstrzygnie wszystkie opinie. Ja jestem na LONG i regularnie zacząłem raz w tygodniu kupować pakiet akcji, aby rozłożyć sobie cenę zakupu. Powodzenia wszystkim inwestorom
Dnia 2022-04-28 o godz. 11:44 ~Jogi napisał(a): > Dajcie spokój..z tymi obrotami jak na warzywach...co tu można ugrać?
Jak patrzysz na krótki termin to faktycznie, jeśli interesuje Cię coś gdzie dzieje się z minuty na minutę to rynkiem dla Ciebie jest FOREX :-) Zwracam uwagę na wzrost obrotów względem średniego obrotu na tej spółce, dla mnie to jest wyznacznikiem zwiększonego ruchu, porównywanie tego do innych spółek z WIG20 czy WIG40 to faktycznie nie ma sensu.
Dokładnie tak jak napisał Adam. Ja tylko dodam, zobacz obroty Bumechu przed wrześniem 2021 i po nim. Tu też będziesz miał ruch jak na stadionie dziesięciolecia.
Dnia 2022-04-28 o godz. 12:59 zbieracz_grzybow napisał(a): > Dokładnie tak jak napisał Adam. > Ja tylko dodam, zobacz obroty Bumechu przed wrześniem 2021 i po nim. > Tu też będziesz miał ruch jak na stadionie dziesięciolecia.
Nie jestem zwolennikiem wróżenia poziomów ceny, ważny jest trend i sentyment, ale wcale bym się nie obraził gdyby kurs wzrósł dziesięcino krotnie, jak wspomniany Bumech 1000% - ale miła fantazja mnie ogarnęła :-)
irracjonalnie długo kurs był tu trzymany pod butem, jak wahadło wychyla się skrajnie w jedną stronę to w końcu następuje reakcja odwrotna, trochę jak z na maxa ściśniętą sprężyną
Adam, to nie jest fantazja.
Poczekaj kilka dni.
Jeszcze trochę niedowiarków jest. Z czasem będzie ich coraz mniej, jak kurs będzie na 2zl, na 3zl, na 4...
Ja nie żartuję.
Tutaj kurs powędruje pod dwucyfrowke. Już naprawdę niedługo mocniejszy ruch, oby tylko świat się uspokoił...
Taa..., ja już czekam tyle czasu i nic....:( A niby wszystko się zgadza. Kapitalizacja 40 mln, a sam kapitał zapasowy 70 mln., c/wk 30 gr, umowy z PGG są..., a kurs stoi. Bumech 1000 %. JSW i Bogdanka prawie tak samo, a Patents w miejscu... I tylko czort wie , dlaczego tu jeszcze nie ma 5pln ????
Dnia 2022-04-28 o godz. 17:14 zbieracz_grzybow napisał(a): > Adam, to nie jest fantazja. > > Poczekaj kilka dni. > > Jeszcze trochę niedowiarków jest. Z czasem będzie ich coraz mniej, jak kurs będzie na 2zl, na 3zl, na 4... > > Ja nie żartuję. > > Tutaj kurs powędruje pod dwucyfrowke. Już naprawdę niedługo mocniejszy ruch, oby tylko świat się uspokoił...
Ja akurat jestem cierpliwy i spokojnie mogę czekać i kilka tygodni za wyraźnym konkretnym wzrostem. Papier mam z myślą o długim okresie czasowym. Nie mówię tu o konkretnym czasie, rok dwa czy 5. Do puki sentyment rynku będzie sprzyjał, Ja będę trzymał, mam nadzieję że i to spowoduje odebranie akcji tym którzy nie są tak cierpliwi. Tym bardziej, (jak już wspominałem w którymś poście) mam w planie jeszcze kilka transz zakupu a potem trzymanie z kawkę w ręku. Nadmienię, że trzymanie pieniędzy w postaci akcji (oczywiście nie w każdym przypadku, to zależy od waloru) jest lepsze niż czysta gotówka narażona na dwucyfrową inflacje. Czas pokaże czy moje podejście się sprawdzi.
Panowie "zbieracz_grzybów" i "Adam" sprawili że forum stało się bardziej merytoryczne - brawo panowie.
Ja dodam od siebie, że spadki najlepiej wykorzystać na akumulację, podążając tym tropem dziś dobry dzień na zakupy. W poniedziałek po takich kwotach może już być to niedostępne. Uwaga! nie na ganiam, z uśmiechem piszę, niech każdy kieruje się własnym rozumem. Jestem świeżo po filmie LONGTERM i tam też padł cytat, a raczej prawidło giełdowe, że na spadkach najlepiej się akumuluje, bo można to zrobić nie podbijając sobie ceny.
Na giełdzie - szczególnie do dobrych spółek a do nich się zalicza Patek, to na pewno jest potrzebna cierpliwość.
Na pewno konsolka na poziomie ok. 1,50 zł to dobra sytuacja. Teraz myślę, że najważniejsze jest zwiększenie się obrotów i atak na 2 zł. Przebicie tego poziomu to najważniejsza obecnie sprawa. Przebicie tego poziomu daloby niesamowity katalizator do dalszej aprecjacji waloru.
Dnia 2022-05-02 o godz. 04:16 ~Nieuk napisał(a): > Teraz dopiero zauważyłem, że urwało mojego posta...@adam - ogólnie zgadzam się z tym co piszesz
Dzięki, i to Podwójnie, gdyż Twoja uwaga zmobilizowała mnie do odpisania i przemyślenia pewnych kwestii. Ja się utwierdziłem w swoim spojrzeniu, a może i ktoś inny kiedyś będąc w kontrze opisze swoje przemyślenia - zawsze dobrze jest wymieniać spostrzeżenia. Teraz tak zerkam i widzę że kurs szybuje i to przy dość sporym obrocie jak na ten walor, w dodatku 2 maja nie podejrzewałem takiego ruchu tutaj :-) Pozdrawiam pracujących i tych korzystających z długiego urlopu
Ja też dziękuję. Szczególnie za kulturę osobistą i merytoryke. Widzę, że ktoś straszy pakietem 40 k na sprzedaży, ale to nic nie da. Papier wyprzedany - teraz tylko umiarkowany popyt i walka z 2 zł. Trzeba też pamiętać o ostatnich tragicznych wydarzeniach na kopalniach. Pewnie będą zmuszone sporo wydać na sprzęt, bezpieczeństwo na czym sporo powinien zarobić Patek
Dnia 2022-04-28 o godz. 17:14 zbieracz_grzybow napisał(a): > Adam, to nie jest fantazja. > > Poczekaj kilka dni. > > Jeszcze trochę niedowiarków jest. Z czasem będzie ich coraz mniej, jak kurs będzie na 2zl, na 3zl, na 4... > > Ja nie żartuję. > > Tutaj kurs powędruje pod dwucyfrowke. Już naprawdę niedługo mocniejszy ruch, oby tylko świat się uspokoił...
czy już minęło kilka dni, czy to miało być kilka miesięcy?
Klasyczne odbieranie.
Spadek po 3 białych świecach. Na małych obrotach.
Jeszcze dziś powyżej 1,8 zamknięcie, jutro sesja na małym obrocie bez znaczenia a w przyszłym tygodniu dalszy rajd.
Zapiszcie sobie ten post, leszcze.
Dnia 2022-08-04 o godz. 13:29 zbieracz_grzybow napisał(a): > Klasyczne odbieranie. > > Spadek po 3 białych świecach. Na małych obrotach. > > Jeszcze dziś powyżej 1,8 zamknięcie, jutro sesja na małym obrocie bez znaczenia a w przyszłym tygodniu dalszy rajd. > > Zapiszcie sobie ten post, leszcze.
Panie ładny, gdzie ten rajd? Grzybki halucynki widać ci szkodzą.
Dnia 2022-08-10 o godz. 11:42 zbieracz_grzybow napisał(a): > Jak coś nie pasuje to idź, sprzedaj, zapomniej :) > > Cierpliwi będą nagrodzeni. Przypomnę te posty, niedowiarku :)
Cytuję tylko twoje fantazje, które mijają się z rzeczywistością. Może kiedyś trafisz
Skad sie biora tacy frajerzy patentus to zwykly smiec ktory nigdy nie wzrosnie powyzej 2 zlote wszyscy o tym wiedza kupuja i po dwa oddaja to spolka dla takich co geaja 2 tys
Skąd wy się bierzecie ta spółka to smiec gpw tez dałem się nabrać ze na fali węgla coś się da tu ugrać niestety mam tego gowna jeszcze 20 tys i czekam żeby wyjść 17 tys już puściłem teraz czekam zeby uciec z reszta nawet za 1.8 oddam ale nikt nie chc tego miec bo i po co
Dnia 2022-08-25 o godz. 08:41 zbieracz_grzybow napisał(a): > Górne widły dziś was szybko wyjasnią. > > Nie zapomnijcie sprzedać, nie zasługujecie na rajd :-)
Pewnie Odchodzik zbiera Sprzedał po 2 i teraz bidok nie może odkupić ?:) Może ktoś zniecierpliwiony mu sprzeda, bo wszyscy lecą na BML Też trochę podstawiam koszyczek, może coś jeszcze wpadnie za pół darmo :)