Incuvo zmieni postrzeganie branży, Warhammer odniósł umiarkowany sukces na VR PC, ale Incuvo pokazało, że najważniejszym rynkiem jest quest, ponad 75% rynku.
Nie będzie problemów z optymalizacją, przychód netto z jednej kopii to niemal 80 zł, cena to 30 dolarów i nie ma regionalizacji cen. 100 tys. kopii da przychód netto na poziomie 8 mln zł. Warto połączyć kropi!
Tempestfall nie spełnił oczekiwań graczy i Carbon Team o tym doskonale wie. Wersja na Questa to nie będzie zwykła optymalizacja. Przez ostatnie 4 miesiące dużo pracy włożyli w poprawę walki mieczem i interakcję z przeciwnikiem. Produkt będzie lepsze, ale czy top tego nie wie jeszcze nikt.
skąd takie informacje ? Pisali jedynie, że poprawiali walkę mieczem, ale nie że pracowali nad poprawkami kilka miesięcy. Obecnie to nawet nie wiadomo czy pracują dalej nad wersją WH na OQ2 czy przerzucili się na multi dla Wizardsów, w zasadzie to nie wiadomo nic. A premiera multi znowu będzie najpierw na PCVR, na OQ2 nie wiadomo ile nam przyjdzie poczekać (nie ma nawet gwarancji, że to będzie w tym roku).
To historie rodem z podręcznika developera pt. jak napisać nową grę, nie pisząc nowej gry. Najłatwiej zmienić kolor assetów i dodać numer "2" w nazwie. Skoro jak piszesz niby "dużo pracy włożyli w poprawę walki mieczem i interakcję z przeciwnikiem" to zasługuje przy okazji Oculusa na co najmniej na numer 5-6 w nazwie. hehehe
Ogólnie to widzę, że ewakuujący się z toaleta, mają jeszcze całkiem sporo makulatury do upchnięcia, więc wymyślają cuda-wianki byle leszcza godnie nakarmić. Tymczasem nadchodzi okres wakacji gdzie na giełdzie jest padaka, raporty z kosztami bez wodotrysków w zyskach (oby chociaż na plusie). I co powie mądrala zaraz? Może o ostrym uśrednianiu perły na poczet przyszłym milionów?
Poprawa grywalności gry jest naturalnym procesem w branży i odbywa się przy pomocy łatek. Zakładam na podst. dobrej jakości Wizardow, że na niewystarczająca jakość rozgrywki Tempestfall miała wpływ presja wydania gry w 2021 i dodatkowy czas pozwoli na wydanie dopracowanego produktu. Mam również obawy czy zespół sprosta zadaniu i zadowoli graczy bo charakterystyka walki jest inna i znacznie trudniejsza do wykonania w Tempestfall niż to było w przypadku czarodziejów. Każdy ma prawo do własnej opinii i podejmuje inwestycje na własną odpowiedzialność.
Skoro sprzedali Wizardów już jakieś 150 tys. na questa tak naprawdę dopiero od zeszłego roku nastąpiła mocna dynamika sprzedaży tych golgi i do końca 2022 będzie 30 mln sprzedanych, to istnieje bardzo duże prawdopodobieństwo sprzedaży Warhammer idące w setki tys. sztuk.
100 tys. 8 mln przychodu netto Kapitalizacja niecałe 40 mln nic więcej nie trzeba pisać.
A to nie jest tak, że na czysto dla siebie zarabiają tylko do momentu zwrotu kosztów, a potem muszą się dzielić zyskami z Games Workshop? Wydaje mi się, że kiedyś gdzieś obiło mi się takie info o uszy, ale nie jestem tego pewien.
> 100 tys. 8 mln przychodu netto > Kapitalizacja niecałe 40 mln nic więcej nie trzeba pisać.
Ty może w końcu zrób zadanie domowe nt. czym się różni przychód od zysku netto. A zapmniałem - przecież sam rozrzucasz nawóz rybkom. Dochód, przychód, zysk ujemny, jeden kij - ważne, że diament! :)))))))