• Eko Export - propozycja programu naprawczego Autor: foratan [5.173.112.*]
    1. Odwołanie prezesa zarządu Jaka Dziedzica.

2. Powierzenie pełnienia obowiązków prezesa zarządu osobie wyłonionej w formie konkursu.

3. Wystąpienie z powództwem wobec Jacka Dziedzica o naprawienie wyrządzonej Spółce szkody wielkich rozmiarów, w związku z rozporządzeniem kwotą przekraczającą 50 mln. zł ( linia DMC i zakład w Astanie), która to kwota została prez Spółkę bezpowrotnie utracona.
    Aby przyspieszyć odzyskanie utraconych środków powinno się pozwanemu zaproponować zawarcie ugodyopiewającej na część utraconej przez Eko Export kwoty.

4. Wystąpienie z powództwem wobec Jolanty Sidziny-Bokun i Agnieszki Bokun o zwrot pobranych ponad 3 mln zł z tytułu wynagrodzenia m.in. za strategie rozwoju, których realizacja doprowadziła do ponad 30 mln zł strat oraz o naprawienie wyrządzonej Spółce szkody, jaką przyniosło realizowanie szkodliwych strategii.
    Tak samo, jak w przypadku Jacka Dziedzica, aby przyspieszyć odzyskanie utraconych środków, powinno się pozwanym zaproponować ugody, opiewające na częśc roszczenia głównego.

5. Wystąpienie z powództwem wobec Jacka Dziedzica, za szkodę wyrządzoną Spółce w związku z doprowadzeniem do zawarcia niekorzystnych dla Eko Exportu umów, których stronami były osoby bedące członkami jego bliskiej rodziny oraz za realizację wynikających z nich strategii.

6. Przedstawienie powyższego programu podmiotom finansującym działalność.

• Re: Eko Export - propozycja programu naprawczego Autor: ~grubaskaBB [89.64.40.*]
    jestem za. złóż pozew ja dołączę.
  • Re: Eko Export - propozycja programu naprawczego Autor: foratan [5.173.112.*]
    Dnia 2022-04-07 o godz. 09:48 ~grubaskaBB napisał(a):
    > jestem za. złóż pozew ja dołączę.

Niestety, ale ja nie mogę. Może to zrobić tylko Rada Nadzorcza Eko Exportu. Nie tylko może, ale ma taki obowiązek.
  • Re: Eko Export - propozycja programu naprawczego Autor: ~grubaskaBB [89.64.40.*]
    a nie są to ci sami ludzie tzn 2 z 4 to rodzina :( no i jak tu wiersze pisać ?
    spółka posiada znaczną wadę genetyczną.
    w porządnych firmach mówi się o nepotyzmie i walczy z nim. nie od dziś wiadomo, że owe zjawisko zawsze prowadzi do rozpadu organizacji.
    w mojej ocenie eex idzie właśnie w tym kierunku.
  • Re: Eko Export - propozycja programu naprawczego Autor: ~Andrzej [77.252.45.*]
    Dnia 2022-04-07 o godz. 09:33 foratan napisał(a):
    > 1. Odwołanie prezesa zarządu Jaka Dziedzica.
    >
    > 2. Powierzenie pełnienia obowiązków prezesa zarządu osobie wyłonionej w formie konkursu.
    >
    > 3. Wystąpienie z powództwem wobec Jacka Dziedzica o naprawienie wyrządzonej Spółce szkody wielkich rozmiarów, w związku z rozporządzeniem kwotą przekraczającą 50 mln. zł ( linia DMC i zakład w Astanie), która to kwota została prez Spółkę bezpowrotnie utracona.
    > Aby przyspieszyć odzyskanie utraconych środków powinno się pozwanemu zaproponować zawarcie ugodyopiewającej na część utraconej przez Eko Export kwoty.
    >
    > 4. Wystąpienie z powództwem wobec Jolanty Sidziny-Bokun i Agnieszki Bokun o zwrot pobranych ponad 3 mln zł z tytułu wynagrodzenia m.in. za strategie rozwoju, których realizacja doprowadziła do ponad 30 mln zł strat oraz o naprawienie wyrządzonej Spółce szkody, jaką przyniosło realizowanie szkodliwych strategii.
    > Tak samo, jak w przypadku Jacka Dziedzica, aby przyspieszyć odzyskanie utraconych środków, powinno się pozwanym zaproponować ugody, opiewające na częśc roszczenia głównego.
    >
    > 5. Wystąpienie z powództwem wobec Jacka Dziedzica, za szkodę wyrządzoną Spółce w związku z doprowadzeniem do zawarcia niekorzystnych dla Eko Exportu umów, których stronami były osoby bedące członkami jego bliskiej rodziny oraz za realizację wynikających z nich strategii.
    >
    > 6. Przedstawienie powyższego programu podmiotom finansującym działalność.
    >

Od tego należy zacząć program naprawczy. Albo syndyk.
[x]
EKOEXPORT 0,62% 1,63 2023-05-04 16:48:29
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.