• RNA Autor: ~Hiobownik [79.184.131.*]
    "W horyzoncie 3-letnim to, co chcemy i jesteśmy w stanie osiągnąć w platformie RNA, to jest +proof of concept+, który de facto otwiera nam okno transakcyjne. Warto powiedzieć, że są już duże firmy, które są zainteresowane współpracą z nami i tym co robimy w RNA. (...) Jest realna możliwość, że w 2024 roku już będziemy współpracowali z kimś za duże pieniądze, dalej rozwijając ten obszar w naszej firmie" - powiedział podczas wideokonferencji prezes Marcin Szumowski.
  • Re: RNA Autor: ~Hiobownik [79.184.131.*]
    Molecure informował w marcu, że zamierza przeznaczyć na rozwój swoich programów badawczych w 2022 roku ponad 40 mln zł. Na przełomie 2022 i 2023 roku spółka chce rozwijać co najmniej 2 programy kliniczne, 1-3 programy przedkliniczne i 6 programów wczesnej fazy.
  • Re: RNA Autor: ~Jacky [46.174.213.*]
    Mam ktoś może link do dzisiejszej konferencji?
  • Re: RNA Autor: ~Ja [89.72.72.*]
    Wideo jeszcze nie ma. Prezentację wrzucili https://oncoarendi.com/materialy-ze-spotkania-poswieconego-omowieniu-sytuacji-operacyjno-finansowej-spolki-za-rok-2021/

Wideo wrzucą pewnia na swój kanał na YT
  • Re: RNA Autor: ~Jacky [46.174.213.*]
    Serdeczne dzięki
  • Re: RNA Autor: berkshire_corp [31.61.229.*]
    Prezka, którą wyświetlali jest tutaj:
    https://oncoarendi.com/materialy-ze-spotkania-poswieconego-omowieniu-sytuacji-operacyjno-finansowej-spolki-za-rok-2021/

Warto było posłuchać bo sporo ciekawych informacji podali m.in. aktualny status projektu D-01 + info o spodziewanym milestone payment w tym roku (pewnie po rozpoczęciu 2 fazy), bazując na informacjach, które podali + info ze strony z badaniami klinicznymi płatność może być wg. mnie w okolicach 3kw 2022.

Odpowiedzieli też na bardzo dużo pytań merytorycznych odnośnie RNA, D-02 odpowiadali na pytania dot. opóźnień i problemów na tym projekcie m.in. z czego wynikały, Prezes Szumowski potwierdził, że już jest okno transakcyjne dla tej cząsteczki, ale z tego co wywnioskowałem to zanim podejmą się sprzedażą cząsteczki to chcą jeszcze porobić badania, żeby podbić wartość projektu i na koniec był panel z pytaniami dot. opcji na cząsteczkę, którą niedawno ogłosili tj. czemu nikt inny się tym nie zainteresował, ile mają zapłacić za nią, przewidywany potencjał jest wg nich większy niż D-01.
  • Jeszcze Autor: ~Mat [37.30.100.*]
    gdyby tak kurs drgnął ..
  • Re: Jeszcze Autor: ~Wielki_Gatsby [5.173.22.*]
    Moze drgnie, jak ktos np.jakis fund to przeanalizuje i dojdzie do wniosku, ze to jednak nie bajki typu kolejny Mabion, Bioton, Celon, Biomed, itp
  • Re: Jeszcze Autor: ~Mat [37.30.100.*]
    Myslalem, ze jednak dziś
  • Re: Jeszcze Autor: ~arco [195.47.201.*]
    cierpliwości....
  • Re: Jeszcze Autor: ~Mat [37.30.100.*]
    Dobre i ciekawe infa a kurs na czerwono . O co chodzi ?
  • Re: Jeszcze Autor: ~ja [91.217.18.*]
    W skrócie? Wojna.
  • Re: Jeszcze Autor: ~Wielki_Gatsby [5.173.149.*]
    O kilka kwestii. Slaba polityka zarzadu co do ksztaltowania kursu m.in sprzedaz przez CEO znacznych pakietow akcji fundom, wprowadzanie do obrotu akcji z programow lojalnosciowych, akcje imienne, brak zakupow przez insaiderow. Raczej odlegle perspektywy komercjalizacji portfolio lekow, przeciaganie platnosci za milestone. To wszystko ciazy na kursie. Dodatkowo kiepski sentyment do biotech na gpw. Spolki typu Mab, Cln, Bioton, Biomed Lublin to spolki ktore sila rzeczy ciaza na takiej spolce jak MOC. Bo inwestorzy jednak maja w pamieci przekrety, emisje,itd z tamtych spolek
  • Re: Jeszcze Autor: ~Mike [5.173.40.*]
    Teraz jak skończy się okres zamknięty zarząd powinien pokazać dużymi zakupami co sądzi o wycenie obecnej firmy. Czy tak będzie zobaczymy, jednak czas zacząć działać bo już zostały niedobitki akcjonariuszy.
  • Re: Jeszcze Autor: ~Wielki_Gatsby [5.173.149.*]
    I to,w sensie zakupy, by rzeczywiście postawilo kropke nad "i". Dla mnie przynajmniej bylby to powazny sygnal od CEO ze wszystko zmierza tam gdzie powinno. Nie tylko ladne slajdy sie licza. Notabene prezentacja tym razem dobrze przygotowana i duzo rzeczy poruszyli
  • Re: Jeszcze Autor: ~Ja [94.246.181.*]
    O jakim okresie zamkniętym piszesz ?
  • Re: Jeszcze Autor: ~Mike [5.173.40.*]
    Okres przed i po raporcie.
[x]
MOLECURE 1,89% 5,40 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.