mniej więcej od 1:15:15 jest o współpracy pli i mroza: https://www.youtube.com/watch?v=sLzWe1KTS-Y hehe, na potrzeby platiża i międzynarodowego marketingu autor nawet policzył wszystkie wydane swoje książki - wyszło 7mln! ps> szykuje się poważna ekranizacja: serial sci-fi z dwóch powieści - ''chór zapomnianych głosów '' i ''echo z otchłani''
hehe, chyba czas sięgnąć po książkę i samemu ocenić materiał na serial troszkę zachęciła mnie jedna z opinii na pewnym portalu: cyt ''„Chór zapomnianych głosów” to materiał na genialny film, który chętnie obejrzałabym w kinach! Dużo akcji a opisane w nim sprzęty, statki kosmiczne i życie załogi długo zajmowały moje myśli. Jedyny zarzut jaki mam w stosunku do tej książki to fakt, że wśród tylu dziwnych nazw i imion, potwornie trudno było połapać się w fabule. Miałam mega duże trudności by bohaterowie biegający po mojej wyobraźni, nabrali wyraźnych cech fizycznych i psychicznych, by ich twarze nie były rozmazane i nie stanowili własnych cieni. Za dużo informacji na raz – tak momentami podsumowałabym tę opowieść. Dlatego czekam na czas, w którym Remigiusz ogłosi sprzedaż praw do ekranizacji, by po obejrzeniu „Chóru...” na dużym ekranie, móc w końcu na spokojnie wszystko sobie poukładać.
@agrest No straszna ta podaż poniżej 25zł. 19k w ciągu miesiąca ( sredni wolumen 890szt) z czego pewnie połowa albo i więcej to przekładania z wora do wora :)
mróz podjarany jak nikt tą ekranizacją hehe, a ja wypożyczyłem sobie ''chór zapomnianych głosów" i zacząłem czytać klimat jak z prometeusza i 8 pasażer nostromo dotąd kojarzyłem mroza z chyłką, ciekawe jak sobie poradził z tematem sci- fi? pewnie nieźle bo platige zwróciło na tę prozę uwagę, a oni jednak poniżej pewnego poziomu nie schodzą.... ps> jak mi się spodoba to może kupię obie części, kto wie?
Tez kupiłem i książka mi w ogóle nie leży. Język prymitywny. Przetrwałem po 50 stronach. Ale uważam, ze film czy serial z tego materiału, przy wolności kreatywnej PLI, może być bardzo dobry.
oczywiście adaptacja mogłaby być słaba ale, ekranizacja to co innego tu jest pole do popisu dla kreatywności zespołu pli! ps> legendy allegro, choć minęło już parę lat w dalszym ciągu się bronią -świetna robota: https://allegro.pl/legendy#filmy a, muza i humor rewelacja...