Jak na razie dużo PR-u. Czekam tylko jeszcze na wystąpienia prezesa :) Chyba trwają poszukiwania amatora na kolejny większy pakiet akcji. Kapitalizacja tej spółki = 250mln jest dla mnie mocno kontrowersyjna (np w porównaniu do popularnego wśród ulicy KGHM-u). Założyciele włożyli 100 tyś + kontakty + 7 lat pracy, w których kapitalizacja spółki wzrosła do 250 mln? 2500-krotnie? Daje do myślenia prawda? Zanim nastąpi jakakolwiek decyzja kup/sprzedaj warto prześledzić historię emisji poszczególnych serii, ich cen nominalnych, splitów, ilości dopuszczonych do obrotu, debiutu newconnect, ceny sprzedaży 2/3 akcji zarządu dopuszczonych do obrotu, pożyczek akcji od prezesa, zapowiedzi niespełnionych przejęć i w końcu debiutu gpw... oraz oczywiście dokładnej analizy wyników finansowych w odniesieniu do obecnej geopolityki. Tymczasem ~87% akcji wciąż w rękach 3 osób związanych z zarządem a na GPW gra niewielkim kapitałem pozawala obecnie rzucać kursem w ciągu sesji praktycznie dowolnie od wideł do wideł - ale może ja po prostu nie jestem optymistą z natury:) powodzenia i mądrych decyzji życzę!
Chciało by się powiedzieć "wejście smoka" (na GPW) ale: kredyt na 10mln, po nim przejęcie 60% BSG za 20mln, rezygnacja członka rady nadzorczej... Zamiast BSG chyba było by lepiej sfinansować spółce własne lokum ;) bo mało kto sprzedaje kurę znoszącą złote jajka no chyba, że jest to złoto "wirtualne" ;) Przed nami wyniki Q1/2022... 23 maja.
oj chłopie chłopie, chcesz, żeby spółka IT kupowała budynki i to w czasach pracy zdalnej to kup sobie REITa i ten KGHM albo lepiej ETFa na cały świat bo popłyniesz kiedyś zdrowo na tych swoich teoriach :)))