• edzik czekam na odpowiedz obiecałes za dwa dni !!! Autor: ~art [91.123.208.*]
    o tych 15 kilo?
  • Re: edzik czekam na odpowiedz obiecałes za dwa dni !!! Autor: ~Ed [46.134.111.*]
    Napisze wieczorem bo jestem pierwszy dzień w szpitalu
  • Re: edzik czekam na odpowiedz obiecałes za dwa dni !!! Autor: ~Art [188.147.1.*]
    Współczuję,zdrowia zycze
  • Re: edzik czekam na odpowiedz obiecałes za dwa dni !!! Autor: ~Ed [46.134.111.*]
    Analizując działania zarządu ,funduszy
    będących a akcjonariacie porozumienia utworzonego przez osoby będące od lat w zarządzie spółki dochodzę do wniosku iż główny problem od lat w działalności firmy to wewnętrzny konflikt lumy iporozumienia nad kontrola firmy.Luma od kilku lat próbuje przejąć spółkę na różne sposoby od nieudanych wezwań do sprzedaży akcji po blokowanie kursu (w okresie pandemi niektóre spółki tylko po podaniu info iż będą robić coś kowidowego w przeciągu miesiąca poszły po 15 20 tys %)protektor po certyfikowaniu maseczek własnej produkcji co w tamtym okresie nie było łatwe praktycznie niedrgnal.kurs doszedł w Ok 7 i w bardzo łatwy sposób mała ilością akcji sprzedanych po trochu przez fundusze skutecznie zablokowali wzrosty i wmówili ludziom iż spolka jest słaba,udało się. Część akcjonariatu wyskoczyła teraz na podbitce a było tam chyba trochę osób które miało po100 2oo k papiera było to widać w tranzakcjach w lutym.kto kupił drobni wątpię nikt ponad progowy się nie ujawnił w choć wiemy że mógł tak zrobić żeby nie wyszło.luma Czu porozumienie przy swoich udziałach mogli i wtedy i teraz wyciągnąć kurs na 1000%+niezrobili tego bo druga strona od razu beż wezwania wykorzystała by ten fakt czyli dlaczego nikt z nich nie chce szybkiego zysku bo oba podmioty znają perspektywy i wartość firmy.Nikt nie odpowiedział na moje pytanie czy kupił na jednej sesji min 15k papiera z średnia 3.2 ponieważ takie transakcji nie przeszły by beż echa i kurs rósł by sukcesywnie wytwarzając trend wzrostowy który nie został by przez szeroki rynek zauważony, powolne odbieranie małych pakietów jeszcze jedno o zdjęciu z giełdy ale to może jutro
  • Re: edzik czekam na odpowiedz obiecałes za dwa dni !!! Autor: ~art [91.123.208.*]
    ok do jutra
  • Re: edzik czekam na odpowiedz obiecałes za dwa dni !!! Autor: ~Art [188.147.33.*]
    Uważasz że będzie wezwanie?
    Rozważam 3 scenariusze.luma która jest największym hamulcowym w firmie(kiedyś robiła 2 nieudane wezwania plan do pr,yszlosci firmy ma jednak porozumienie skutecznie to blokuje),zbiera na boku małe ilości by ujawnić się niedługo jako podmiot dominujący celowo nie pozwala na wejście w trend wzrostowy bo przygotowuje po przekroczeniu progu przymusowy wykup akcji wycofanie z giełdy sprzedaż firmy wraz z licencjami certyfikatami niemiecka abeba jednemu z potentat branży ochronnej, (myślę iż dzialajajuz od dawna na konkretne działanie jednego z potentatów światowych w tej kwestii może chiny chcą zdobyć przyczółek w Europie dla swojego ).Porozumienie skutecznie dalej blokuje te działania,dogadują się z resztą funduszy obecnych w akcjonariacie przystępuje z luma do rozmów iż nie pozwolą na taki scenariusz.Ostatnia opcja to dalej przeciąganie liny i marazm.jednak wszyscy udziałowcy wiedzą iż w obecnej koniunkturze,nowych kolekcjach i branżach wprowadzonych na rynki już długo kursu nie utrzymają,a każdy z nich chce zarobić i nikt nie będzie stał najbliższe dwa trzy lata rozkroku.Wlacza się a może już jest 3 gracz z odpowiednią ilością akcji aby zablokować ewentualny przymusowy wykup działa na jak najszybszy wzrost cen waloru a później oddaje pakiet temu kto da więcej albo odbiera brakującą część od jednego z nich i mając większościowy udzialbuduja stały wzrost firmy poprzez przejęcia eliminacje konkurencji itd. Pamiętać trzeba że gdzie 2 się biję tam 3 korzysta.Osobiscie trzymam kciuki za 3 wersję która dla nas małych była by najlepsza
  • Re: edzik czekam na odpowiedz obiecałes za dwa dni !!! Autor: ~art [91.123.208.*]
    ciekawie ale niestety to powoduje marazm i nudę na papierze nie wiadomo jak długo, przyznam ze nie widziałem takich swiec za dużo na interwałach tyg i miesiecznym i nie wiem co myśleć dalej, zawsze jak jest ciekawy papier z możliwościami siedzą na nim hieny i zniechęcają akcjonariuszy mniejszościowych szkoda bo mogłoby być naprawdę ciekawie i wszyscy mogliby zarobić jak n na merkatorze!!!
  • Re: edzik czekam na odpowiedz obiecałes za dwa dni !!! Autor: ~nsx [195.235.52.*]
    @Ed albo czegoś nie rozumiem, albo piekielnie mocno popłynąłeś z tym przymusowym wykupem. Weź wyjaśnij pls.

Jak jest: Luma ma najwięcej i kontroluje firmę. Tyle co ma luma w zupełności im wystarczy aby rządzić poprzez swoją RN i Zarząd. Porozumienie nie stanowi dla Lumy problemu i nic nie może blokować bo Luma ma więcej i zawsze może ich przegłosować. Trzeci akcjonariusz? Sorki ale to tylko spekulacje i moim skromnym zdaniem mało prawdopodobne bo ten trzeci musiałby zakładać, że dogada się z Lumą a Lumie nikt nie jest potrzebny do rządzenia w spółce i robienia w niej co tylko chcą. A w ogóle to wiesz ile trzeba mieć akcji żeby zrobić przymusowy wykup? Bo ja wiem ale nie wydaje mi się abyś ty wiedział kiedy można zrobić wyciskanie. 

Chinole? A kto teraz w Europie wpuści Chinoli na kontrakty dla wojska? Zresztą prezio mówi, że oni to raczej inne służby mundurowe ale nie wojsko i głównie to obuwie ochronne. Dygresja: prezio mocno schładzał atmosferę przy maseczkach w początkach pandemii i teraz przy butach ale w sumie to mówił prawdę.

• Re: edzik czekam na odpowiedz obiecałes za dwa dni !!! Autor: ~Ed [46.134.115.*]
    Jak chcesz sprawdzić przymus wykupu to poszukaj firmy bipromet podobna sytuacja tylko tam po drugiej stronie był kghm,ja wtedy zarobiłem kilkadziesiąt procent nie będę się przemondrzal, tu pytanie jest jedno czy małe TFI które tu są graja z 1 bądź 2 bo jeżeli są niezależne w akcjonariacie są długo to wykup nie dojdzie do skutku a co do przejęcia przez innego potentata to nie takie numery widziałem na gpw
  • Re: edzik czekam na odpowiedz obiecałes za dwa dni !!! Autor: ~Ed [46.134.115.*]
    Widzę że jesteś trochę czasu na spółce zabawmy się w konkurs krotki wypisz pozytywy i negatywy dotyczące firmy beż czytania mojego postu ja zrobię to samo
[x]
PROTEKTOR -4,26% 1,24 2025-10-31 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.