Na ostatnim webinarze portalu analiz, CEO mówił że niedługo pojawią się szczegóły programu opcyjnego. Do tego wspominał że wraz z przejściem na GPW prawdopodobnie dokonają emisji dla nowych inwestorów.
Jak obstawiacie wielkość powyższych emisji oraz wpływ na kurs?
Jeśli opcje nie będą stanowić więcej niż 10% akcji w 3 - 5 lat to myślę że nawet tego nie zauważymy, natomiast pytanie jak wysoka będzie emisja na debiucie i z jakim dyskontem.
Zaczyna się ....emisje kierowane z dyskontem...tanie akcje dla kolegów.....dywidenda miala byc za 22 rok....ale teraz nie wiadomo czy bedzie....Prezes w pazdzierniku po 13 nie mial zamiaru sprzedawac ....ale w marcu po 16 juz tak ....a z drugiej strony to kazdy moze stworzyc społke wprowadzic ja na giełde ...maja prawo ....a drobni udzialowcy swoje rozumy
Kolego nie jestem zfrustrowany ....wskazuje tylko bezsprzeczne fakty zauwazalne dla kazdego kogo pamiec siega kilku miesięcy ...poza tym mam pełną swiadomosc tego ze to raczej nie jest papier dla DT a dla kogos kto nie lubi placic podatkow i inwestuje z mysla o conajmniej kilkuletnim horyzoncie czasowym.
Dla mnie przychody 425 000 $ to będzie dobry wynik. Wypowiedzieli rosyjskim klientom umowy a Ukraińcy mają abonament obniżony do 0$. Razem to będzie spadek o kilkadziesiąt osób. Dlatego ja się spodziewam 420 000$ przychodu w marcu.
Na ostatnim webinarze prezes mówił że rynek rosyjski to kilkunastu klientów z którymi zakończyli współpracę. Rynek Ukraiński to kilkadziesiąt firm którym obniżyli abonament do 0zł na czas wojny. Ilości przychodów z tych rynków są marginalne dla spółki.
Prezes na dzisiejszym webinarze powiedział że wewnętrznie rozmawiają o programie opcyjnym mniejszym niż 10 % obecnej liczby akcji i że chcą to zrobić z wyczuciem.
Ale dodał że niczego zagwarantować na dziś nie może.
To dobra wiadomość, odpada jedno z większych ryzyk.