• zastaw na akcjach Autor: repcak [176.96.169.*]
    mamy kolejny raz zastaw na akcjach na rokicie i exolu, w sumie około 150 baniek. ogarniają finansowanie dla nowych instalacji, czy macie jakieś inne wytłumaczenie?
  • Re: zastaw na akcjach Autor: ~Rokita [188.146.40.*]
    Wróżeniem zajmuje się Jackowski. Zapytaj go
  • Re: zastaw na akcjach Autor: ~Leon [46.215.153.*]
    Za kilka lat bo będzie mega kombinat zobaczycie. Jestem tutaj od początku i spółka zawsze nawet w trudnych okresach zawsze miała super wyniki. Jedyny problem to giełda na której jest notowana. Na GPW akcjonariat nie inwestuje w takie perły tylko w balony potem traci i psioczy.
  • Re: zastaw na akcjach Autor: ~Rokita [188.146.44.*]
    Drugi problem to płynność na GPW. Obroty na tej spółce to gorzej niż mizeria...
  • Re: zastaw na akcjach Autor: ~Xsawier [37.47.112.*]
    Może surowiec zamawiają i opcje na walutach
  • Re: zastaw na akcjach Autor: ~sllaw72 [87.205.10.*]
    Spółka fajna ale zachowanie kursu na giełdzie masakra.

• Re: zastaw na akcjach Autor: ~Xsawier [37.47.112.*]
    Rolokoster Orlen PZU etc
  • Re: zastaw na akcjach Autor: ~rokita [91.212.223.*]
    Zobaczysz zachowanie kursu jak podadzą kwotę dywidendy...
  • Re: zastaw na akcjach Autor: prof_wiatr [95.49.26.*]
    Zastaw na akcjach, to jedna z najtańszych form finansowania szeroko rozumianych inwestycji (nowe urządzenia, surowce, itd).
    To system szeroko stosowany z rozwiniętych krajach.
    To ,że Polska wchodzi w okres stagflacji, jest pewne.
    W czwartek pewnie "wybitny" prezes NBP podniesie stopy procentowe. Wiec raty kredytów znowu w górę.
    Chyba pewne.
    Troche pomyślcie.
    Ps. Nie wiem, czy podmiot posiadający (zastawiane akcje) będzie korzystał z prawa do dywidendy,?
    Podmioty to spółki ściśle powiązane z Rokitą. To też daje do myślenia.
    Uważam, że Niemcy to bardzo pragmatyczny naród....., natomiast nasi Wodzowie uważają inaczej....

I jeszcze jedna uwaga, warto popatrzeć wybiórczo na spółki.
    Ja mam Rokite, Handlowy, DomDev, one powinny płacić dobre dywidendy.
    Warto rzucić okiem na ich wykresy np. za ostatnie 3 miesiące.
    Popatrzcie na spożywkę, Astarta, Ksgaro, Eurocash, też jest dobrze.
    Szeroko rozumiana budowlankę.
    Ja jestem w miare spokojny, tylko jak pisałem powyżej _ j #bane, otoczenie nie daje mi spokoju.

• Re: zastaw na akcjach Autor: ~gruby [37.190.212.*]
    ale tych akcji nie zastawia firma tylko konkretna osoba...więc co ma piernik do wiatraka?...
  • Re: gruby Autor: prof_wiatr [95.49.26.*]
    Dnia 2022-04-04 o godz gruby. 10:50 napisał(a):
    > ale tych akcji nie zastawia firma tylko konkretna osoba...więc co ma piernik do wiatraka?...
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Daj spokój, poczytaj o "spółkach" giełdowych, potem pomyśl.
    A potem napisz.

• Re: gruby Autor: ~Gruby_benek [46.204.55.*]
    A masz jeszcze Budimex naciągaczu z wątpliwym tytułem, na który nawinąłeś niemało ludzi pisząc podobne bajki co tutaj?...
  • Re: zastaw na akcjach Autor: harap1 [195.136.40.*]
    Zastaw na akcjach Spółki Akcyjnej to ograniczone prawo rzeczowe które obciąża akcje. Zależnie od treści ustanowionego zastawu zastawnik może w ograniczonym zakresie wykonywać prawa z zastawionych akcji. Może np. pobierać dywidendy albo wykonywać prawa korporacyjne z akcji
  • Re: zastaw na akcjach Autor: ~gruby [37.190.212.*]
    zobacz kto zastawia akcje
  • Re: zastaw na akcjach Autor: ~Leon [5.174.89.*]
    Normalna praktyka na tej spółce. Główny ma jeszcze inne biznesy i tak zabezpiecza ich finansowanie, proste. zwykły zastaw nic nie wnoszący dla Rokity
    Dnia 2022-04-05 o godz. 12:40 ~Leon napisał(a):
    > Normalna praktyka na tej spółce. Główny ma jeszcze inne biznesy i tak zabezpiecza ich finansowanie, proste. zwykły zastaw nic nie wnoszący dla Rokity
    ------------------------------------------------------------------------------
    To tak jakbyś pożyczył kasę koledze, ale musisz to zrobić w "Świetle Prawa"....
    A mieszkacie na tym samym podwórku.
    Jaśniej nie można.

[x]
PCCROKITA 0,00% 66,00 2025-12-08 10:32:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.