• Kolejne pozycje w IP Autor: bialoczerwony1972 [31.61.187.*]
  • Re: Kolejne pozycje w IP Autor: bialoczerwony1972 [79.191.238.*]
  • Re: Kolejne pozycje w IP Autor: ~Kosa [80.187.121.*]
    Wlasnie zamówiłem książkę. Nie wiem czemu, ale właśnie tematy Scifi wydają mi się dobrym kierunkiem dla PLI. Recenzje książek sa dość pozytywne.
  • Re: Kolejne pozycje w IP Autor: ~Qwertt [79.184.0.*]
    Macie i komentujcie https://stooq.com/n/?f=1478539&c=0&p=4+22
  • Re: Kolejne pozycje w IP Autor: ~fanpli [89.64.70.*]
    https://spidersweb.pl/rozrywka/2022/03/28/remigiusz-mroz-ksiazki-science-fiction-chor-zapomnianych-glosow-ekranizacja-platige-image-wiedzmin
  • Re: Kolejne pozycje w IP Autor: ~Kosa [80.187.68.*]
    Mam nadzieje, ze ekranizacja będzie opierać się na książce ale nie 1:1. Pomysł książki fajny ale jak większość ksiazek tego Pana robi się później płytko fabularnie i mocno średnio. Ale jak pozmieniają troche rzeczy, a przecież ekranizacja nie musi być 1:1, to sam pomysł fajny i chyba ma szanse na sukces.

Na profilu autora na Twitter ktoś spytał czy to będzie nowy hit Netflixa, a autor odpowiedział „we are going bigger”. Moze ma na myśli duży ekran…
  • Re: Kolejne pozycje w IP Autor: bialoczerwony1972 [31.61.178.*]
    A moim zdaniem nieważne czy to będzie płytkie fabularnie czy głębokie. Ważne by na siebie zarobiło i to sporo!!!
  • Re: Kolejne pozycje w IP Autor: ~Kosa [80.151.80.*]
    Tez prawda. Wiedzmin Netflixa ma dla mnie, oprocz Henry ktory daje rade, zalosny poziom a jest hitem.
    i kolejny sezon wystartował
    https://www.serialowa.pl/326882/wiedzmin-sezon-3-zdjecia-slowenia-henry-cavill/
    Nie dość, że poziom taki sobie to jeszcze prania mózgów ciąg dalszy: "Wiedźmin sezon 3 – będzie więcej wątków LGBTQ+... " :(
  • Re: Kolejne pozycje w IP Autor: ~Breton [79.255.56.*]
    Twój mózg jest już wyprany jeżeli uważasz to za pranie mózgu. Idź do kościoła i pomódl się za dusze aktorów. Może być tez podczas transmisji mszy na TVP.
    @breton
    Do kościoła nie chodzę żyje z partnerką, a dzieci mam nieochrzczone w przeciwieństwie do ciebie melepeto! Co nie przeszkadza mi zauważyć oczywistych oczywistości których tylko taboret zauważyć nie potrafi. A teraz buda!
  • Re: Kolejne pozycje w IP Autor: ~Jaco [5.173.157.*]
    W sumie nie wiem co tyle osób się obruszylo. Jacyś tęczowi bojownicy czy co? Klucz poprawnosi politycznej Nettlixa jest dosyć dobrze rozpoznany, nikt się z tym nie kryje, mnóstwo ludzi robi sobie z tego żarty. Ale tez mnóstwo ludzi mimo wszystko ogląda.
    @Jaco
    Trzeba być taboretem żeby tego nie widzieć i oburzać się. Ewentualnie LBGTQ lub jednym ze 100 innych płci :)

I żeby było jasne nic do tych ludzi nie mam, ale śmieszy i straszy mnie zarazem te wciskanie gdzie tylko się wątków które wywołały tu oburzenie :)
  • Re: Kolejne pozycje w IP Autor: ~Kosa [89.187.162.*]
    Wychodzi Twoj prymitywizm. Co to w ogole za jezyk? Ja odpowiedzialem ci wyzej tym samym jezykiem ktory sam uzyles w swoim poscie.

Mój post to była moja opinia o platformie Netflix, ty zaś nie wiem czemu próbowałeś mi dogryźć. o ile rozumiem tych trolli poniżej to ty przecież dosyć często piszesz na tym forum. Chcesz naprawdę robić tu chlew i obrażać się nawzajem? Serio?
  • Re: Kolejne pozycje w IP Autor: ~Kosa [84.17.39.*]
    Wypowiedz o LGTB byla od pani rezyser, nie Netflixa. Dobra skonczmy temat.

Tak, zalozylem x nickow, tylko zeby tobie dogryzc, bo przeciez nie mam nic lepszego do roboty niz pisac do ciebie uzywajac roznych nazw uzytkownikow na forum bankiera. Nie powiem, masz mocne ego.
    Qrwa człowieku gdzie ty wyczytałeś że coś wspomniałem, że piszesz pod wieloma nickami?
    Rzeczywiscie, zle przeczytalem powyzej, szybko spojrzalem z komorki i myslalem, ze zarzucasz mi pisanie z roznych profilow. Cofam to.
  • Re: Kolejne pozycje w IP Autor: ~AgrestPoniatowski [89.64.45.*]
    To chłopie kurde nie oglądaj, nie zaraź się przypadkiem i uważaj na żonę, bo może jeszcze zakocha się w cavilu, a Tobie zostanie jakiś bard prawicy leszek czajkowski czy inny wyklęty, do ruchania po ciemku cię w ten pusty łeb.
    @Agrest
    Z autopsji to piszesz psi napletku? Nie mierz innych ludzi swoją miara!
  • Re: Kolejne pozycje w IP Autor: ~AgrestPoniatowski [89.64.45.*]
    Autopsji na prymitywnych mózgach inceli takich jak Ty. Wracaj do pieczary bo otwarty świat nie jest dla Ciebie. No i nie obrażaj psów, nawet do psich napletków się przypierdala, jak zwykle wychodzą ukryte pragnienia i kompleksy wynikające z jakiś niepewności :D
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.61.178.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Kolejne pozycje w IP Autor: ~Kosa [80.187.100.*]
    To zrezygnuj z abonamentu Netflixa i bojkotuj Wiedźmina . Wyprany mózg jest nie pani reżyser ale niestety Twój.
    @Kosa
    Po pierwsze: nie napisałem nic o mózgu pani reżyser.
    Po drugie: rzygać mi się już chce ta polityczną poprawnością Netflixa choć naprawdę mają ciekawe seriale w portfolio!
    Po trzecie: jaki jest twój IQ że nie widzisz oczywistych rzeczy?
    Po czwarte: nie rób chlewa na wątku na którym pisujesz i nie pisz ad personam bo sam oberwiesz gównem którym chlapiesz.
    Po piąte: wyjaśniam być załapał. To nie pani reżyser pierze mózgi tylko Netflix jako całość I w pisuje się to w wycofywanie w Szwecji książek o Pipi czy próbie wycofania w Polsce czytanki z podręczników "Murzynek Bambo" i wiele wiele ich genialnych pomysłów lewaków. Czekam teraz aż zacznie pojawiać się BLM w ekranizacjach! Ot cały lewacki ból du#py!!!

To nie Netflix a Pani rezyser powiedziala o wiekszej ilosci watkow LGTB w kolejnym sezonie. Wiec twoja krytyka odnoscila sie do Pani rezyser chyba tez, prawda?

Ad personam? Sam piszesz o "praniu mozgow" Netflixa i nie traktujesz tego jako obelgi, a jak napisalem w ten sam sposob o tobie, to juz jest to dla ciebie osobista zniewaga. Podwojne standardy?

Dla mnie nie jest to poprawnosc polityczna a rownouprawnienie i rzeczywistosc. To ty widzisz w tym jakas stuczna poprawnosc Netflixa.

I donosze sie do serialu a nie Szwecji, murzynka Bambo (ale tak, tez uwazam tytul za rasistowki i niestosowny) i czegos innego. To jest forum o PLI i o Wiedzminie. Sam rozpoczales ten watek z potrzeby podzielenia sie twoimi refleksjami, o ktore nikt nie pytal.

Zamknijmy temat i wrocimy wiedz moze do dyskusji na temat PLI?
    Trzeba ci napisać wszystko dosłownie? Ile ty masz lat? Dobrze napiszę.trzeci sezon Wiedzimina jako kolejny z wielu seriali Netflixa wpisuję się w pranie mózgów nt LBGTQ i 100 innych płci :) I widzę, że to nie jest koniec że to przybiera na sile. Mam nadzieję, że teraz rozumiesz?

Wyraziłem swoje zdanie na temat serialu w którym PLI brało udział. Idź do sklepu i kup coś nie dla kobiety nie dla faceta tylko dla osoby Q albo innej ze 100 płci. Może wtedy zrozumiesz, że nie ma takiej płci! A kto z kim śpi i kogo dmucha to jest jego indywidualna sprawa i mnie nic do tego.
    No popatrz jak sklepy dyskryminują wszystkie inne 100 płci nic dla nich nie ma na półkach :) I na koniec jeszcze raz byś zrozumiał. Nic nie mam do tych ludzi!!!
    Murzynek bambo rasistowska czytanka :) :) :)

Żyję z kobietą bez ślubu pod jednym dachem i nie mam wszystkich praw takich jakie mają małżeństwa, ale to nie jest powód bym latał po ulicy z gołymi jajami i protestował poprzez machanie nimi. To tyle z mojej strony.

Coz, widze, ze nie rozumiesz i widac, ze mamy zupelnie inne swiatopoglady i sie nie dogadamy. Powinienes zmienic nazwe uzytkownika z bialoczerwony na wszechwiedzacy, to w ten sposob sie wypowiadasz.

Mimo wszystko cenie twoje wpisy merytoryczne o PLI (i niczym innym), wiec wrocmy do tematu PLI i zamknijmy ten temat.
    Tak mamy inny światopogląd. No i super. Po co ta kolejna wycieczka personalna z nickiem? To może ty zmień nick na tęczowy albo kamień?
    Skasowalem po przemysleniu zlosliwa czesc wypowiedzi ale wyslalo sie mimo wszystko podwojnie. Za pozno zauwazylem.
    Nie ma tematu. Dyskutujemy nt PLI.
    Coz, widze, ze mamy zupelnie inne swiatopoglady i sie nie dogadamy.

Mimo wszystko cenie twoje merytoryczne komentarze na temat PLI, wiec wrocmy do tematow PLI i zamknijmy ten temat.
  • Re: Kolejne pozycje w IP Autor: ~Tomek [80.151.80.*]
    Ty wypierz swoj mozg najpierw.
    aby oderwać was chłopaki od wycieczek personalnych
    polecam wpis tomka n fb
    hehe, pokazuje jaką skalą wyobraźni i antycypacji dysponuje ten człowiek...
    cyt
    ''O rozrywce i wojnie.
    Chrisa Rocka piecze jeszcze policzek po plaskaczu od Willa Smitha, ale choć kusi, żeby poznęcać się trochę nad kondycją Oskarów, to wybrałem sobie na dzisiaj inny temat.
    Na każdy projekt, który udaje się zrobić przypada wiele, które czekają na swój czas, albo umierają zanim się jeszcze na dobre rozpędzą. Dziś więc odwiedzamy cmentarzysko projektów „wojennych” .
    Najgłośniejszy był chyba Hardkor44. Wtedy jeszcze rozwijało się te projekty na widoku. To był taki trochę Suicide Squad w czasie Powstania Warszawskiego. Grupa warszawskich cwaniaczków i złodziei, kontra Oskar Wanger - niemiecki bandyta i jego nieludzki, zrobotyzowany oddział morderców z piekła rodem, ściągniętych do ochrony pancernego pociągu wywożącego kosztowności do Rzeszy. Cwaniaczkom początkowo chodzi tylko o to złoto, ale skonfrontowani ze złem i okrucieństwem Oskara odnajdują w sobie bohaterów i udaje się im zatrzymać pociąg i skopać tyłki złym. Z historią nie miało to wiele wspólnego, ale miało moc i dużo słowiańskiego wkur*u. Budżet niestety zgniótł ten piękny sen. Może kiedyś wróci.
    Zanim był Hardkor, był Xawras Wyżryn Dukaja. Alternatywna opowieść w której na terenie Polski od lat trwają partyzanckie zmagania z Rosjanami po ataku nuklearnym na Warszawę pół wieku wcześniej. Bohater, niczym w „Sercu Ciemności” Conrada jedzie do zniszczonej walkami Polski, żeby zrobić wywiad z legendarnym dowódcą partyzantów Xawrasem Wyżrynem – nie wahającym się przed niczym, żeby Moskali pogonić. Męczyłem się z tym tekstem latami, aż w końcu z Jackiem doszliśmy do wniosku, że to jest chyba jednak niefilmowalne, a na pewno ciężko z tego zrobić film komercyjny. Od niedawna ktoś, już nie ja, znowu krąży wokół tego tekstu, więc zobaczymy.
    Xawras nie był jedynym projektem z Moskalami. Jakiś rok przed zajęciem Donbasu, napisałem z Adamem Przechrztą projekt „Szaman” o oddziale Specnazu potajemnie zrzuconym do Puszczy Białowieskiej, żeby porwać chroniącego tam Europę przed ruską magią słowiańskiego szamana. To był taki magiczny, słowiański „Predator”, z fajnym twistem na końcu. Specnazowcy ginęli tam spektakularnie jeden po drugim w starciu z demonami puszczy. Jeden przeżył, ale już do domu nie wrócił. Zacząłem szukać nawet finansowania no i właśnie wtedy wujek Sasza wjechał ze swoimi zielonymi ludzikami na Krym i okazało się, że już raczej tego nie nakręcimy, bo za podobne. Tylko demony prawdziwsze. Część pomysłów wykorzystałem potem przy „Legendach Polskich” do stworzenia Żelaznej Góry.
    Potem parę lat temu wpadłem na pomysł „tajnej operacji specjalnej”, w której oddział polskich specjalsów po ciemaku wjeżdża w Okręg Kaliningradzki, żeby rąbnąć Rosjanom głowice nuklearne, ale tak, żeby nikt nie mógł potem wyśledzić gdzie się podziały i kto to zrobił. Co złe to nie my. No akcja „zielonych ludzików” tyle, że naszych. W końcu nuki można kupić w każdym sklepie z nukami. Konsultowałem to z paroma znawcami tematu i się okazało, że nie takie akcje tajniacy planują w Kaliningradzie. Nie spodziewałem się tylko, że będzie to trzeba rozważać na poważnie, więc znowu projekt do zawieszenia na haku.
    Ale najbardziej pojechany był kolejny projekt z Jackiem, który napisałem na fali Legend Polskich parę lat temu. Wymyśliliśmy sobie bowiem Bitwę Warszawską 2.0 . Szło to tak. Za Uralem w wyniku ostro porąbanych eksperymentów bazujących na starych sowieckich zapiskach zostaje przebudzony Kościej Bezśmiertny, kawał ch*ja pierwszej klasy, który tworzy i buduje Molocha. Potężnego potwora, zbudowanego z ludzkich ciał. Ludzie, oczadzeni wpływem Kościeja łączą się, wspinają na siebie, tworzą jego kończyny, łapy, głowę, no sukinsyn wielkości góry złożony z dziesiątków tysięcy biednych cywilów zbieranych po drodze zaczyna kroczyć na zachód. Na Warszawę.
    Za Stalina, kawałki serca Kościeja, zostały ukryte w podziemiach diabolicznych sanktuariów w Rosji i Europie Wschodniej. W myśl zasady, że pod latarnią najciemniej owe sanktuaria stanęły w centrach miast. Nazwano je „Domami Kultury” itp. https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t51/1/16/1f603.png Moloch ma pomóc Kościejowi odzyskać kawałki serca co sprawi, że stanie się prawdziwie nieśmiertelny. Przeciw niemu staje młody chłopak handlujący teściem i deką w siłowniach, oddział wojskowy do zadań paranormalnych ( „Żelazna Góra” znowu się kłania ) , parę innych ciekawych typów płci wszelakiej a nawet jeden dobry Rosjanin.
    Moloch po Moskwie ( gdzie mocno rośnie w siłę po zajęciu Siedmiu Sióstr ) idzie na Warszawę. Nasi bohaterstwem i sprytem w wielkiej bitwie gdzieś pod Mińskiem Mazowieckim pokonują stwora jednocześnie ratując wielu Rosjan składających się na jego ciało. Równolegle drugiej grupie udaje się znaleźć i przebić serce Kościeja. W wyniku czego, cóz to za niefart, warszawski Pałac Kultury, ten symbol braterskiej, kur*a, miłości zostaje doszczętnie i spektakularnie zniszczony.
    Szybko zorientowaliśmy się, że budżet pęknie w pierwsze 10 minut, ale pisało się to fajnie. Chociaż wiecie, może teraz Jacek Kurski jednak by wyskoczył z zaskórniaków?
    No nic, pomysłów tego typu było więcej, o części, zwłaszcza tych zagranicznych nie mogę pisać. Oglądając filmy pomyślcie czasem o arcydziełach, które przepadły w procesie. Stały się tylko prochem po drodze. Imię ich legion. ...''
    >>>teraz dyskutujcie o powyższym <<<
    Dlatego w którymś poście napisałem: nieważny poziom fabuły ważne by "dzieło" wreszcie na siebie zarobiło. Jeśli przy tym będzie to film wybitny i z jakimś przekazem to tylko lepiej.
  • Re: Kolejne pozycje w IP Autor: ~Kosa [80.151.80.*]
    Dzieki. Tak, czytalem juz. Mega ciekawy wpis.

Tak samo warto zauwazyc, ze w ostanim Faux Paux o ktorym wspomnial bialoczerwony, pan Jablonski z PLI powiedzial, ze pracuje od dluzszego czasu nad projektem animowanym. Wg raportu, oprocz ekranizacji Mroza i IP z ESPI ogloszenia nowej strategii w 2021 roku, maja wlasnie jeszcze dwa projekty animowane. Jednym z nich jest wiec ten Jablosnkiego. Ich portfel IP jest juz dosc spory, jak chociaz czesc z tego wypali to bedzie ciekawie.

W weekend biore sie za ksiazke Mroza, mimo ze znajomi mi odradzili, chce sprobowac bo sam pomysl mi sie podoba.
    Gdy przeczytałem, że " W głębi lasu" był w Top10 na Netflixie to choć mi się podobał to byłem z lekka zdziwiony. No fajny i wciągający, ale TOP10 w 2020r ??? A jednak! To pokazuje, że Polacy potrafią i że z gustami się nie dyskutuje. Co innego zaprząta mi głowę. Ile na takim serialu można zarobić netto? Ten wymieniony przeze mnie robiła Grupa ATM. Orientuje się ktoś może ile mogli zarobić netto?
    ile mogli zarobić?"
    zostają domysły i czyste spekulacje
    netflix daje kasę na serial ale...w tym już musi być marża tego co to robi
    więc, nie ma tu czegoś takiego jak w kinie, że od biletu tyle i tyle i mamy success fee
    kłania się organizacja, doświadczenie i panowanie nad kosztami
    kiedyś tomek opowiadał, ile się od netflixa nauczyli np kontrolę kosztów już od pierwszego etapu realizacji
    postprodukcja jest bardzo wymagająca, ale pli się w tym właśnie specjalizuje więc
    można być optymistą co do przychodu i zysku
    ip gierkowe może mieć dużą premię za zysk, takie serialowe czy filmowe dla platformy raczej oparte będzie o
    konkretny budżet i w tym zysk dla firmy, pewnie wyższy niż za najbardziej zyskowne rzeczy z zakresu serwisu
    widać, że ten model hybrydowy zrobił się dość ciekawy
    ps> za filmowe ip nie przeznaczone do kin nie spodziewałbym się dziesiątek milionów złotych, choć wszystko zależy od budżetu i tu jakieś 30 % powinno być zyskiem, ale zaznaczam - nie jestem ekspertem tylko porównuję pewne składowe...
[x]
PLATIGE -2,69% 5,06 2026-05-21 16:31:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.