Przy tak małej płynności nie wiele potrzeba do obniżenia lub podniesienia kursu. 1000szt-3000szt jedno zlecenie kupna lub sprzedaży robi różnice kursu . Przypomnę minimum roczne to 35,62 pln :)
Dywidenda jest już ustalona będzie to min 2,60 zł. Obecna wycena wydaje się atrakcyjna na long no do portfela IKE lub IKZE. Niestety kurs spada ponieważ poziom inflacji jest wyższy niz stopa dywidendy tym bardziej że wiele spółek wypłaci dywidendy i wyższej stopie zwrotu np Develia Lubię. Jeśli w dniu dywidendy kurs będzie w okolicach 37-38 to po odcięciu będzie to mega mega okazja na lata.
Czy inflacja w tej wysokości będzie zawsze ??????????? Mam obligacje 4 letnie które są oprocentowane w 2 roku plus 10% .Pierwszy rok był około 2% . Krew się leje to kupować :))))))))))))))))))
To bardzo ładny moment do wejścia. Wszystko się odwróci jeśli wojna na Ukrainie się skończy, możliwe że wreszcie zobaczymy jakąś hossę na polskiej giełdzie.
To nie jest mój ostatni zakup a średnia spada :)))) Nigdy nie przegrałem na GPW bo nigdy nie oczekiwałem mega zysków . Jak odetniesz od 37,50pln dywidendę to ile zostanie ????? 34,90pln :) Za tyle to pewnie byś kupił ? To będzie moja inwestycja na lata . Za kilka tygodni się przekonamy czy zakup był trafiony jak oficjalnie zaproponują lub nie dywidendę i jej ewentualną wysokość :))))