Ci co nie sprzedadza to zostana z papierem i sie zesraja. Masz racje bo moim zdaniem cene w wezwaniu jest fantastyczna. Teraz brakuje surowca, ceny przez to rosna energia i transport drozeje nie da sie przeniesc tego w calosci na klienta. Koniecznosc modernizacji prawie wszytskich zakladow w krec i malejace marze
Spółka będzie zupełnie inna z potężnym inwestorem ,myślisz ,ze kupuje po 23 zł ,żeby stracić ,proponuje nachylić się ,wziąć rozbieg i z całęj siły głową w mur, na otrzeźwienie i logicZne myślenie.
jak nie da się przenieść na klienta. surowiec jest za darmo a jak energia drożeje to dzieki stłuczce szkła jest jej potrzebne duzo mniej niż wytorzenie tego szkła od zera. Najpierw naganialiście na spadki a teraz na sprzedaż. Jaki wy macie w tym interes? Ja na IKE sprzedam bo podatku nie zapłace ale na głównym mam średnią koło 2 złotych i nie mam zamiaru sprzedać żeby mi podatek policzyli. Co was to obchodzi leszcze bez podstawej wiedzy a mądrzą się jak by sami za 2 złote kupili.
No wlasnie w tym sek, ze byl za darmo przez jakis czas ale teraz ceny zaczynaja wzrastac i to dosc skokowo. Jest w dodatku eksportowany do niemiec i czech. Ustawodawca do tego zrobil psikusa uchwalajac prawo premiujace eksport odpadu opakowaniowego wzgledem jego recyklingu na miejscu (co akurat jest niedorzeczne) Krec dobrze to wie i sprzedaje. Wycena byla rekordowa znalazl jelenia i sie cieszy bo przytuli sto baniek (o ile transakcja dojdzie do skutku co moim zdaniem juz takie pewne nie jest). Konczy sie w tym roku umowa na wykacznosc z O-I. Zaklady w wyszkowie pelkiniach i lublincu trzeba bedzie dostosowac do aktualnych standardow nie tylko jakosciowych ale rowniez srodowiskowych (vide jego problemy w Lublincu)