• Mówiłem brać jak cena była poniżej 90gr Autor: ~starygracz [83.3.134.*]
    Jak dokupowałem poniżej 90gr to mnie wyśmiewali a ja już na lekkim plusie.
    mv- twierdziłeś że stracę że już nie odrobię.
    Ja mam czas i czekam na wyższą cenę . A kto mnie posłuchał i zamiast sprzedawać poniżej 90gr to kupił w promocji jest już do przodu.
    Uważam też że obecna cena jest bardzo atrakcyjna.
  • Re: Mówiłem brać jak cena była poniżej 90gr Autor: ~YorX [93.175.132.*]
    Zbędne posty.
    Jakby poszukać to pół roku temu pisałeś, że cena też jest ok i będzie wyżej.
    Kto posłuchał Cie wtedy wciąż jest stratny.
    No więc może lepiej się nie "chwalić" za w czasu tylko poczekać na faktycznie wysokie poziomy (o ile nadejdą) i wtedy przedstawić swoje racje.
  • Re: Mówiłem brać jak cena była poniżej 90gr Autor: ~starygracz [83.3.134.*]
    Tak mówiłem pół roku temu żeby brać po 1.2zł .
    I napewno nie stracił ten co wziął bo na przełomie października i listopada było można sprzedać z powodzeniem po 1,6zł z ładnym zyskiem.
    Ostatnio mówiłem brać w cenie około 1.15zł i była to atrakcyjna cena gdyby nieprzewidziana wojna.
    Ale gdy spadło poniżej 90gr to była mega promocja i wtedy namawiałem sam kupując.
    Ci co kupili też chyba obecnie nie narzekają.
  • Re: Mówiłem brać jak cena była poniżej 90gr Autor: ~Dan [188.147.100.*]
    A oni teraz coś produkują,bo te mityczne analizatory to na Marsie?
  • Re: Mówiłem brać jak cena była poniżej 90gr Autor: ~starygracz [83.3.134.*]
    Jeżeli nie wiesz czym zajmuje się Cormay i co produkuje to opuścić to forum lub doczytaj, dokształć się.
  • Re: Mówiłem brać jak cena była poniżej 90gr Autor: ~Vvv [83.20.153.*]
    Po co się produkujesz takim ludziom zawsze będzie coś nie pasować tutaj nawet jakby był kurs 100zl to ktoś by przyszedł i napisał że kiedyś fabryki nie wybudowali albo że analizatory nie są gotowe. Jak Płocica był prezesem to narzekali że trzeba go wywalić a teraz jak go wywalili to narzekali że nie ma prezesa teraz wybrali wiceprezesa p.o. prezesa i też jest źle. W tej spółce po prostu wszystko musi być źle wtedy lepiej im się śpi XD
  • Re: Mówiłem brać jak cena była poniżej 90gr Autor: ~Dan [31.0.38.*]
    Przeciez od lat wiadomo ze tu nic nie ma i tylko spekulacyjne podbitki pod ubranka na lata świetlne a reszta to bajki
  • Re: Mówiłem brać jak cena była poniżej 90gr Autor: ~Vvv [83.20.153.*]
    No to po co tu siedzisz skoro cały czas ci tu kit wciskaja XD
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [67.254.199.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Mówiłem brać jak cena była poniżej 90gr Autor: ~126p [78.10.204.*]
    Dnia 2022-03-18 o godz. 08:35 ~starygracz napisał(a):
    > Jak dokupowałem poniżej 90gr to mnie wyśmiewali a ja już na lekkim plusie.
    > > mv- twierdziłeś że stracę że już nie odrobię.
    > > Ja mam czas i czekam na wyższą cenę . A kto mnie posłuchał i zamiast sprzedawać poniżej 90gr to kupił w promocji jest już do przodu.
    > > Uważam też że obecna cena jest bardzo atrakcyjna.

Miałeś rację w przeciwieństwie do trolli spadziowych, co to widzieli już poniżej 50gr.
  • Re: Mówiłem brać jak cena była poniżej 90gr Autor: ~mv [74.65.245.*]
    Ale wam wzroslo marzyciele hoho!!. I wojna wam nie byla straszna i pewnie dalej nie jest i pewnie dalej uwazacie za spadkowych tolli tych, ktorzy maja negatywny stosunek do Cormaya . Wyniki za pierwszy kwartal to bedzie max, co mogli ugrac. Teraz musza czekac na cud typu fuzja, albo jakis wspanialy kontrakt na ten analizatorek.
  • Re: Mówiłem brać jak cena była poniżej 90gr Autor: ~ja [89.64.33.*]
    Co się dzieje z tą spółką kilka lat temu akcje kosztowały nawet ponad 3 zł, obecnie, co o tym myśleć?
    Czlowieku ja kupowalem je po prawie 15 zlotych. To jest zjazd do zajezdni. Slaba spolka majaca dodatkowo pecha. Tu tylko zarobisz na jakims lokalnym dolku. Tak to tutaj teraz dziala. Jak jestes do przodu jakies 10-15 procent to ewakuacja natychmiastowa. I szacun jak ci sie uda to zrobic.
    No i co starygraczu? I co z tego, ze ktos bral ponizej 90gr jak obroty sa na spolce mizerne i ciezko cos sprzedac powyzej 90gr. Po co tak obrazasz krytykow Cormaya? Moze kurs pojdzie w gore, moze w dol. Moze Cormay wyjdzie z dolka, zacznie sprzedawac analizatory i cos jeszcze sie wydarzy, moze. Ale fLLLustracje to widac masz ty. Ja tylko lubie wchodzic na to forum i tyle. Mam fun :-)
  • Re: Mówiłem brać jak cena była poniżej 90gr Autor: ~starygracz [89.64.68.*]
    mv- od maja widzę że nikt nie chce sprzedawać niżej niż w okolicy 90gr.
    To dobrze wróży. Jest konsolidacja i będzie moim zdaniem niedługo wybicie górą. Już widać po obrotach że wzrastają.
    O mnie się nie martw.
    Moja średnia to 98gr i mam tego tylko za 30tys zł.
    Sądzę że wcześniej czy później sprzedam z zarobkiem.
    Na Cormay jeszcze nigdy nie straciłem ale nieraz długo czekałem.
    Fakt nie jest to teraz dobra spółka do kółek.
    Od kiedy ( na początku wojny) wszedłem grubo w ukraińskie spółki po ogromnym spadku czyli Astartę i Kernel za 180tys zł to już jestem ponad 100% do przodu tylko po dwóch kółkach ( jedno 70% drugie 35%). Oczywiście po sprzedaniu.
    Teraz kupiłem za 365 tys zł 80% Astarty i 20% Kernel. Astarta kupiona średnio po18.70zł a Kernel 18.50zł . Z resztą kasy czekam do dokupienia gdyby spadło.
    Mówię prawdę i za miesiąc czy dwa jak nie zarobię to możesz mnie wyzwać od najgorszych matołów giełdowych.
    Szkoda że nie bawisz się w giełdę bo bym Ci doradził kupno spekulacyjnie obecnie Astarty i Kernela.
    Bardziej Astartę bo nie ma pól i działalności na terenach zajętych lub gdzie jest wojna.
    Kernel trochę ma.
    Jak odblokują porty i wywóz zboża pójdzie pełną parą lub zaczną się rozmowy o zawieszenie broni lub pokojowe to te spółki mogą pójść ponad 100% do góry.
  • Re: Mówiłem brać jak cena była poniżej 90gr Autor: ~starygracz [37.7.229.*]
    Do mv.
    Tydzień temu (07lipiec)mówiłem że jak nie zarobię na Astarcie i Kernelu to możesz mnie wyzwać od matołów giełdowych bo zainwestowałem poważną sumę 365tys zł.
    Dzisiaj mogę się pochwalić że sprzedałem wszystko (Astartę po 27.10zł a Kernea 27.40).
    Może źle zrobiłem, może jeszcze urośnie ale mnie 45% wystarczy.
    Przytuliłem na czysto około 163tys .
    Teraz czekam na spadki i może zrobię następne czwarte kółko.
    Może jak nie ty to ktoś skorzystał z mojej rady i tydzień temu kupił Kernel lub Astartę i zarobił sowicie.
    Faktycznie Cormay w porównaniu z innymi spółkami to słabo wypada pod względem kółek.
    Ale myślę że i tu coś niecoś zarobię.
    Powodzenia życzę i radzę jak spadnie Astarta i Kernel do poziomów 16-17zł to można znów kupować oczywiście śledząc przebieg wojny i negocjacje w sprawie eksportu zboża.
  • Re: Mówiłem brać jak cena była poniżej 90gr Autor: ~Analityk [82.132.215.*]
    Gratulacje, oby tak dalej. Dobre wyczucie dołka.
  • Re: Mówiłem brać jak cena była poniżej 90gr Autor: ~Mol [5.173.131.*]
    I miałeś rację brać ponizej90 gr, ciekawe jak to się skończy
    Kurs jest ponizej 0.9. Czyli brac. Starygracz tak radzi.
    Aha i jest spoko z tym projektem, ktory przucili. Przeciez wykorzystali 161 tysi. tylko. Czyli jest dobrze. Cieszymy sie bardzo, ze starcili tylko taka symboliczna kwote 161 tysiecy zlotych. Przeciez mogli stracic ponad dwa miliony. Szacun.
  • Re: Mówiłem brać jak cena była poniżej 90gr Autor: ~YorX [93.175.132.*]
    161k wykorzystali z dotacji, pewnie drugie tyle z własnych środków.
    Dużo, nie dużo, ale jak masz wieczne plecy to każdy pln ma znaczenie.

• Re: Mówiłem brać jak cena była poniżej 90gr Autor: ~starygracz [5.60.111.*]
    mv- masz rację tu żeby zarobić chociaż 30% to trzeba bardzo długo czekać i jeśli ktoś jeszcze kupi w dołku.
    W porównaniu do Astarty czy Kernela gdzie w cztery i pół miesiąca zrobiłem 3 kółka i zarobiłem mnóstwo kasy ( jeśli czytałeś moje posty wyżej to wiesz) to ta spółka to dno.
    Ale nie odpuszczę i poczekam na wzrosty. To tak z przekory. W sumie mam tutaj tylko niewielką ilość kasy( 30tys).
  • Re: Mówiłem brać jak cena była poniżej 90gr Autor: ~Mol [5.173.132.*]
    Możesz teraz brać bo jest 89gr
    Aleź zarobił na tym Cormayu, Starygraczu, aleź zarobił!!!!!
  • Re: Mówiłem brać jak cena była poniżej 90gr Autor: ~Psychiatra [46.204.0.*]
    Cały czas zarabia teraz pewnie 73 gr jest dobra cena dopuki nie spadnie na 60 gr.
  • Re: Mówiłem brać jak cena była poniżej 90gr Autor: ~starygracz [31.0.183.*]
    Na Cormay zarobiłem trzy razy kilka lat temu ( pisałem o tym).
    Ostatnio się nie udało i przyznaję zabrakło mi wyczucia. Ale jeszcze nie sprzedałem więc nie mam straty.
    Nie uważam się za guru giełdy mam dużo pokory.
    Za to dużo wyczucia miałem odnośnie Astarty. Tam zarobiłem dużo kasy ( zrobiłem kilka kółek).
    Obecnie też kupiłem trochę mniej bo 9300 szt Astarty po 29zł.
    Czekam na wyniki w lipcu za drugi kwartał ( mają być rewelacyjne) i puszczę to po minimum 37- 39zł.
    Astarta to obecnie żyła złota.
    Samej dywidendy wziąłem prawie 20k ( wypłacili w czerwcu).
    Cormay jak sprzedam i stracę to napiszę. Mało tu zaglądam.
    Śledzę Astartę i wszystko co z nią i wojną związane.
    Życzę powodzenia i pozdrawiam. A ten post nie był wogóle w Twoim stylu. Wiedziałem, że to nie Ty. Mam nadzieję, źe uda Ci się jakoś wyjść bez straty. Nigdy ni mów nigdy.
  • Re: Mówiłem brać jak cena była poniżej 90gr Autor: ~karol [5.173.147.*]
    i kto tu sie smieje?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [68.235.32.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
CORMAY -1,82% 0,49 2025-09-12 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.