pisałem wam kiedyś (kilka miesięcy temu) ze nierozsądnie byłoby kupować akcje z pp przy tej cenie, przy takim "mądrym" zarządzaniu firmą...reklama...oraz widząc co się dzieje na świecie
w czasie wojny wszedłem dużą kasa w spółki mwig40, mwig80, gdzie zysk do wyceny był 1:1 ewentualnie 1:2, czyli zysk spółki za 2021 rok wyniósł 500mln a spółka wyceniana na 600 mln, zysk spółki wyniósł 1 miliard a spółka wyceniana na 2 miliardy sic! - oprócz tego daja dywidendy, dla przykładu skotan obecnie zdołowany zysk powiedzmy 1 milion wycena 30 milionów czyli 1do30.....bez komentarza.....
co jeszcze
kupując i sprzedając rózne spółki zostało pare groszy i udało mi sie jeszcze kupić 20 tys skotana po ok.1,27, jednak widzac że znowu niepotrzebnie w to coś zainwestowałem (mam już tego wystarczająco duzo) wystawilem 20 tys na sprzedaż najpierw po 1,32 wtorek, środa, czwartek , wczoraj po 1,31 - pies kulawą noga sie nie zainteresował!!!! - pisze to do tych co uważaja ze trwa skup od 10 lat.....
nie mówię że spółka nie wzrośnie, bo pewnie do maja wzrośnie, ale jest tyle na giełdzie zdrowych firm z małą wycena i bardzo dużymi zyskami, że szkoda dalej pisać.....
a SKOT opowieści dziwnej treści zachowaj dla siebie i nie naciągaj ludzi!!!!
to dziękować KNF ze od razu nie zgodził się na emisje, powiedzmy zrobili by emisje w grudniu, operacyjnie społka jest na dnie, przychód, zysk za 2021 moze zwiekszy sie o 20 % - czyli nic!!!
kto obecnie kupiłby te akcje???? włożylibyśmy znowu 40 milionów na co???? jak firma nie potrafi zrobic za male pieniadze malej reklamy w necie, radiu, prasie...natomiast prezio jeździ po świecie, wydaje nasze pieniadze od kilku lat na samoloty, hotele....ponieważ chce robic ekspansje światową - za miesiąc pokażą wyniki jakie sa efekty tej ekspansji.....
jeżeli byłyby efekty w sprzedaży olejków, w pseudo-wodorze to ludzie by się tym od dawna interesowali, a kurs nie szorował by po dnie, taka mega spółka z perspektywami a nikt nie chce głupich 20 tys akcji kupić.....
nawiązujac jeszcze do emisji, jeżeli kark widziałby mega zysk to sam doinwestował by firme jeszcze kilkoma milionami i nie czekał na decyzje knf....
Nie potrafie zrozumieć czym wy się kierujecie że nadal potraficie kupić akcje tego trupa nawet za tzw darmową kasę. Piszesz o wycenie 1 do 30 a mimo to kupiłeś. Na haju byłeś czy przez pomyłkę ci się wcisnął enter ?
wycena 1 do 30, rozumiesz? wersja optymistyczna, w 2020 roku 1 do 500
kupiłem ponieważ jestem pewny ze kurs za 1,5 miesiaca bedzie duzo wyższy, ale jest teraz taka zmienność na rynku że te kilkadziesiąt procent mozna wyciągnac przez tydzień, ponadto sprawdziłem jak bardzo skupuja akcje.....
9876 grajku od siedmiu boleści ,zdejmij ten swój pakiecik z 1,32 .zobaczymy czy to twój . Nie zejdzie z S to jesteś łgarz.
Przyszedł na trupa grajek DT gdzie obroty znikome .