• Wyniki Autor: ~Gbaka [37.248.219.*]
    Już chyba wiedzą przebiło 41 zl
  • Re: Wyniki Autor: ~Piotr [178.235.182.*]
    Dokładnie tak. Jutro otwieramy się na 42 lub więcej ..
  • Re: Wyniki Autor: ~Obserwator [83.28.242.*]
    Chyba nie wiedzieli. Wyniki kiepskie. Polityka cenowa GPW jest pazerna więc spółka się nie rozwija, wegetuje. Większość spółek na świecie jest w globalnych serwisach online, ale z GPW oczywiście opóźnione...
    Strona GPW nieprzyjazna, archaiczna.
    Zarząd bez pomysłu na biznes, schyłkowy...
  • Re: Wyniki Autor: ~Gbaka [193.17.174.*]
    Ale pier doły piszesz
  • Re: Wyniki Autor: ~LESZCZ [5.173.19.*]
    Zysk na akcje 4,16 pln rok poprzedni to 4,04 pln :)
  • Re: Wyniki Autor: ~asdfg [5.173.147.*]
    > Zysk na akcje 4,16 pln rok poprzedni to 4,04 pln :)

A inflacja 10%, czyli zysk z roku na rok coraz mniejszy. Jutro rozliczenie kontraktów i w poniedziałek wodospad obstawiam.
  • Re: Wyniki Autor: ~Tomenio [62.122.112.*]
    Taka inflację mamy w q1 2022 q nie 2021. Zmiennosc 8 obroty również mocno zwiększone, co przełoży się na wyniki
  • Re: Wyniki Autor: ~asdfg [5.173.147.*]
    Inflację liczy się w skali roku, a nie q1, co ty tu robisz na GPW?
    Nie kozaczyłbym tak .Jeśli ktoś ma te akcje od 10 lat i kupił po 30pln to odliczając dywidendę ma je po 5pln :))))
  • Re: Wyniki Autor: ~asdfg [5.173.23.*]
    Dnia 2022-03-17 o godz. 22:10 ~LESZCZ napisał(a):
    > Nie kozaczyłbym tak .Jeśli ktoś ma te akcje od 10 lat i kupił po 30pln to odliczając dywidendę ma je po 5pln :))))

Bredzisz. Ktoś kto ma te akcje 10 lat kupował je średnio po 50zł, popatrz sobie jak wykres ceny akcji GPW zmieniał się w okresie tych 10 lat.
  • Re: Wyniki Autor: ~LESZCZ [109.241.108.*]
    W 2012 roku były po 33,60 pln . Czepiasz się koleś i tyle . Nie ma czasu żeby tobie to wszystko wyliczać . Z pewnością są tacy co przy dywidendzie 2,6 pln mają kilkadziesiąt procent zwrotu w stosunku do ceny po odjęciu wszystkich dywidend i obecnej ceny . Więc nie kozacz :)
  • Re: Wyniki Autor: ~Gnaka [193.17.174.*]
    To wplac sobie na lokate
  • Re: Wyniki Autor: ~WujekDobraRada [83.23.251.*]
    Zapraszamy na BOŚ ! Tam Kolega odkuje się.
    Boś to dziad
    M bank zaleca kupuj gpw
  • Wyniki Autor: ~As [89.78.57.*]
    Kupuj od mBanku.
    No, no.
  • Re: Wyniki Autor: ~Tomenio [62.122.112.*]
    Wyniki zbliżone do roku covidowego, zysk netto przebity, zatem chyba nieźle. Przy zmiennosci jaka mamy na początku tego roku ciekawe jakie będą za rok. Zgadzam się w temacie rozwoju - można byłoby zrobić krok w przód i poprawić rzeczy o których piszesz
    Jest progresja zysku ??? Jest .Dla mnie ważne żeby była utrzymana polityka dywidendowa :)
  • Re: Wyniki Autor: ~Tomeniu [62.122.112.*]
    Leszczu podeślij link do prognoz.
    W tym roku konsensus przebity.
    Dla mnie GPW to taka bezpieczna przystan na trudne czasy. Zapowiada się niezły rollercoastwr w tym roku - wojna, teraz euforia, zobaczymy co przyniesie inflacja - ja widzę dużo zmiennosci a to zwiastuje dobry rok dla GPW
    Ostatnio czytałem gdzieś rekomendację na 4,40 :) . Dla mnie są one g......... warte :)
  • Re: Wyniki Autor: ~eden [83.22.27.*]
    tak to jest gdy zarząd jest z politycznego pisowskiego nadania a nie fachowcy .

REKOMENDACJE INSTYTUCJI
    Poniższa tabela zawiera wyciągi z rekomendacji maklerskich. Szczegółowe informacje na temat autora/ów, daty i godziny pierwszego rozpowszechnienia, wszystkich powiązań i okoliczności, co do których można w uzasadniony sposób oczekiwać, że będą miały negatywny wpływ na obiektywne przedstawienie rekomendacji, w tym konflikty interesów dotyczące dowolnego instrumentu finansowego lub emitenta, do którego bezpośrednio lub pośrednio odnosi się rekomendacja, można nieodpłatnie uzyskać otwierając pliki umieszczone w kolumnie "Raport".
    Rekomendacja
    Cena docelowa
    Obecny kurs
    Data wydania
    Kurs w dniu wydania
    Instytucja
    Raport
    trzymaj
    44,00 zł
    41,24
    2022-01-17
    42,90 zł
    DM mBanku SA
    Pobierz 
    kupuj
    57,50 zł
    41,24
    2021-04-15
    47,02 zł
  • Re: Wyniki Autor: ~m44 [94.251.235.*]
    Przyłącze się do rozmowy mimo tego że nie posiadam zbyt dużo akcji GPW . Na giełdzie jestem od 2009 roku nigdy nikt mnie niczego nie tłumaczył , nigdy nie czytałem rekomendacji bo uważam że nie ma nic wspólnego z rzeczywistością podobnie jak cena do zysku polityka dywidendowa danej spółki zakłada płacenie np przez okres 3 kolejnych lat dywidendę to myślę że warto wejść w taką spółkę . Nie wiem na ile jest rozpisana polityka dywidendowa na GPW ale zakładając że w zeszłym roku było 2,5 ,, w tym roku będzie 2,6 a w przyszłym roku 2,7 to kwota 40 zł za akcje jest atrakcyjną ceną i warto mieć w portfelu GPW na długi termin.Pozdrawiam akcjonariuszy
  • Re: Wyniki Autor: ~Gbaka [31.0.72.*]
    Też tak uważamwykres przebił linie spadkową na poziomie 41 droga do 50 zł otwarta
  • Wyniki Autor: ~As [89.78.57.*]
    Tak to właśnie jest z tymi rekomendacjami. Nie zawsze się sprawdzają. Ale w tym przypadku to raczej wszystko jasne. Dziś 40 za miesiąc 50.
    Zwłaszcza, że obroty na rynku za marzec będą rekordowe.
[x]
GPW 1,99% 61,50 2025-10-31 14:32:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.