Wskaźnikowo nie ma z czego już spadać. Najtańsze spółka na GPW. I rentowna. Jak będzie dywidenda to kilkadziesiąt procent obecnej ceny. Może podrożeć 100% i dalej będzie tania. Kiedyś odpali i będzie wisieć parę ładnych sesji.
Poza tym poczytaj trochę o spółce to zrozumiesz dlaczego kurs jest na aktualnym poziomie i dlaczego głównemu akcjonariuszowi zależy na niskim kursie spółki KCI odsyłam do ciekawej lektury i nie pisz o wypłacie dywidendy ponieważ nigdy nie była wypłacana i nie będzie
Każdemu właścicielowi zależy aby kurs akcji rósł zgadza się jak najbardziej, ale nie zależy na tym GH to po pierwsze i po drugie nie zgłasza się na własną spółkę do KNF dwa razy z rzędu zawiadomienia o nieuzasadnionych wzrostach kursu, i jeszcze ogłoszenie wezwania aby ściągnąć spółkę z giełdy za ułamek wartości, cała lektura dostępna jest na stronie http://www.forumakcjonariuszykci.pl
Z uwagi na to, że otrzymaliśmy liczne zapytania i uwagi akcjonariuszy do tego raportu, poniżej publikujemy komentarz Piotra Szczęsnego, akcjonariusza mniejszościowego KCI S.A., współredaktora strony internetowej www.forumakcjonariuszykci.pl
Ilekroć kurs akcji KCI wykazuje gwałtowne wzrosty po latach stagnacji i braku obrotu, pojawia się ze strony Grzegorza Hajdarowicza lub jego otoczenia seria publicznych wypowiedzi lub komunikatów, które można odczytywać jako groźby i zastraszanie inwestorów, aby przestali kupować akcje KCI. Padają oskarżenia o manipulację. Dochodzi do kuriozalnej sytuacji: spółka donosi na wzrost kursu swoich własnych akcji. Ostatni raz taka sytuacja miała miejsce 3 lata temu i obecnie to się powtarza. Najwyraźniej Grzegorzowi Hajdarowiczowi nie pasuje to, że kurs akcji KCI rośnie.
Takie zachowanie jest kompletnie nieodpowiedzialne i niedopuszczalne na rynku publicznym. Powinno się spotkać z reakcją regulatora.
Trzeba się zgodzić z zarządem, że spółka KCI ma problemy z wiarygodnością, ale przyczyną tego nie jest „zintensyfikowana akcja dezinformacyjna prowadzona w mediach elektronicznych deprecjonująca intencje akcjonariusza kontrolującego KCI S.A”, jak to podano w raporcie, ale sposób prowadzenia jej interesów i traktowanie akcjonariuszy mniejszościowych przez jej akcjonariusza dominującego.
Zapowiadając swoje dążenie do wyjście z giełdy zarząd KCI raczył wskazać, że cena akcji proponowana w wezwaniach nie może być niższa niż średnie 3 i 6-miesięczne. Jednak zapomniał dodać, że nie może być także niższa niż wartość godziwa. Wskazuje na to zarówno prawo jak i orzecznictwo. Nie ma zgody na zdjęcie spółki KCI z giełdy, jeśli wezwanie nie zostanie ogłoszone po cenie co najmniej godziwej...
Nic dodać nic ująć Panie i Panowie, intencje głównego są i były zawsze oczywiste...
Kręcony jest bezczelny. Zgłasza nieuzasadnione wzrosty na własnej spółce po czym korzysta ze zgnojonego kursu żeby zrobić wezwanie i skupić za grosze od zniechęconych i wystraszonych. Co za wyjątkowa bezczelność, dlaczego KNF nic z tym nie zrobił!!!??
Dziwne. Piszę jak myślę i wydałem na tę akcję kilkanaście kpln i zaraz akcja i linki do jakiegoś forum z 2020. No to mnie przekonaliście żeby tu "utopić" jeszcze kilkanaście kpln :)
Dobrze napisałeś utopić parę kilo a zresztą sam zobaczysz w co się wpakowałeś po czasie, nikt nikomu nie zabroni kupować akcji, MAX dobrze Ci napisał w skrócie jak wyglada sprawa, był w porozumieniu kiedy miał być przeprowadzony delisting spółki to wie
No to jak pisałem tak zrobiłem. Trochę udało mi się dokupić. I nawet specjalnie nie podbiłem kursu. GH może mnie teraz zgłosić do KNF :) Jutro też trochę pozbieram ale ostrożnie żeby nie urosło i poczekam na tą godziwą wartość... Spoko, nie jestem pazerny. Oddam za 50% WK