• Akcjonariat na Sanwilu jest porąbany Autor: ~mieció [46.149.148.*]
    Spółka osiąga minimma a dalej sprzedawane są akcje. Po co? Przecież towar, który wytwarza jest niezbędny w czasie pandemii, wojny jak i po wojnie. To kiedy ma zarobić? Opanujcie się. Chyba, że nie wy sypiecie. To zbierajcie, nawet w niewielkich ilościach. Ktoś będzie się musiał wysypywać z akcji, żeby utrzymać kurs. Tu jest niewiele akcji w obrocie. Chyba, że nie chcecie zarobić. Ja chcę.
  • Re: Akcjonariat na Sanwilu jest porąbany Autor: ~Inv [5.173.88.*]
    Jak zaraz spółki UA będą odbijać i dawać pewny zarobek minimum 100% to nikt nie będzie tu na śmieciu siedział. Ja wyszedłem z tego badziewia all wczoraj, załadowałem Kernela i dziś pokazny zysk już jest. Opchne na wyższych poziomach i wrócę, pewnie kiszonka tu potrwa jeszcze jakiś czas.
  • Re: Akcjonariat na Sanwilu jest porąbany Autor: ~J-23 [31.61.238.*]
    Dnia 2022-03-16 o godz. 16:57 ~Inv napisał(a):
    > Jak zaraz spółki UA będą odbijać i dawać pewny zarobek minimum 100% to nikt nie będzie tu na śmieciu siedział. Ja wyszedłem z tego badziewia all wczoraj, załadowałem Kernela i dziś pokazny zysk już jest. Opchne na wyższych poziomach i wrócę, pewnie kiszonka tu potrwa jeszcze jakiś czas.

Zgadza się j.w. hold snw zawsze ma "pod górkę" ,...
    Miały byś KOKOSY z COVID-a, teraz podobne bzdety piszą o "dostawach dla wojska" a będzie jak ZAWSZE
  • Re: Akcjonariat na Sanwilu jest porąbany Autor: cmpunk [83.243.34.*]
    Wojna potrwa jeszcze długo. Nie wiem, co na Ukrainie będzie się rozwijać. Może te labory z bronią biologiczną?
    Korekta jest na większości spółek związanych z wojskowością, ale ustawa jest podpisana, kwestią czasu jest to, jak pójdą jakieś ESPI.
    A za rogiem znowu czeka wirusek, więc będzie dalsze zapotrzebowanie na materiały antywirusowe.
    A kto może wywalać? Może fund, a może jacyś niedorozwoje, ciężko to ocenić.

• Re: Akcjonariat na Sanwilu jest porąbany Autor: ~J-23 [31.61.238.*]
    Dnia 2022-03-16 o godz. 17:07 cmpunk napisał(a):
    > Wojna potrwa jeszcze długo. Nie wiem, co na Ukrainie będzie się rozwijać. Może te labory z bronią biologiczną?
    > Korekta jest na większości spółek związanych z wojskowością, ale ustawa jest podpisana, kwestią czasu jest to, jak pójdą jakieś ESPI.
    > A za rogiem znowu czeka wirusek, więc będzie dalsze zapotrzebowanie na materiały antywirusowe.
    > A kto może wywalać? Może fund, a może jacyś niedorozwoje, ciężko to ocenić.
    >

Tak jak pisałem przed chwilką ,...
    COVID i dostawy do wojska ,..... to już OBSESJA
  • Re: Akcjonariat na Sanwilu jest porąbany Autor: cmpunk [83.243.34.*]
    Dnia 2022-03-16 o godz. 17:11 ~J-23 napisał(a):
    > Dnia 2022-03-16 o godz. 17:07 cmpunk napisał(a):
    > > Wojna potrwa jeszcze długo. Nie wiem, co na Ukrainie będzie się rozwijać. Może te labory z bronią biologiczną?
    > > Korekta jest na większości spółek związanych z wojskowością, ale ustawa jest podpisana, kwestią czasu jest to, jak pójdą jakieś ESPI.
    > > A za rogiem znowu czeka wirusek, więc będzie dalsze zapotrzebowanie na materiały antywirusowe.
    > > A kto może wywalać? Może fund, a może jacyś niedorozwoje, ciężko to ocenić.
    > >
    >
    > Tak jak pisałem przed chwilką ,...
    > COVID i dostawy do wojska ,..... to już OBSESJA

Obsesję to ty masz, 16 lat bez papiera na tym forum, jesteś legendą, choć zapewne nie wyglądasz jak Will Smith :-D.
  • Re: Akcjonariat na Sanwilu jest porąbany Autor: martyna11 [83.8.17.*]
    Przecież to nie akcjonariat wysypuje. Coś tam się dzieje skoro fundusz zmniejsza ilość udziałów. A ktoś to też skupuje na takich poziomach. Niestety ostatnio same niekorzystne ESPI. To też ciekawe...
  • Re: Akcjonariat na Sanwilu jest porąbany Autor: cmpunk [31.61.228.*]
    Dnia 2022-03-16 o godz. 18:44 martyna11 napisał(a):
    > Przecież to nie akcjonariat wysypuje. Coś tam się dzieje skoro fundusz zmniejsza ilość udziałów. A ktoś to też skupuje na takich poziomach. Niestety ostatnio same niekorzystne ESPI. To też ciekawe...

Typowa analogia do pierwszej połowy 2020.
    Widać, jak nagle pojawiają się niżej mniejsze batony zbijające kurs, a kilka groszy wyżej jeden większy. Wczoraj to było też widoczne. Nikt normalny na takich poziomach nie sprzedaje.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.1.67.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Nie chcę ciebie zasmucać, ale cała giełda to spekulacja.
  • Re: Akcjonariat na Sanwilu jest porąbany Autor: martyna11 [37.47.180.*]
    Tak to prawda.
    Dodam, że gdyby giełda nie miała by być spekulacyjna, to kurs akcji byłby ściśle powiązany z wartością społki i byłby równy 1. Więc wszystko to, co ma wskaźnik powyżej 1 jest spekulacją.
    Sanwil ma 0.46 więc też nią jest, ale w kontekście niedowartościowania.
  • Re: Akcjonariat na Sanwilu jest porąbany Autor: ~optymista [109.206.198.*]
    jak widac po tej cenie nie ma zbyt wielu chetnych do wyrzucania, ostatnie obroty to szkoda nawet komentować, ja sie dziwilem ze w ogole ponizej 2pln zeszlo, ale od tego czasu niewiele sie przemielilo. Czekam spokojnie na wzrosty, czego zycze wszystkim akcjonariuszom.
[x]
SANWIL -2,05% 1,43 2025-11-14 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.