Ciekawe jak długo jeszcze Cedrob będzie w stanie blokować ten popyt. Mam nadzieję, że ta trwająca już wiele lat wyrafinowana walka głównego akcjonariusza z drobnymi akcjonariuszami skończy się w końcu jego miażdżącą klęską.
Najprawdopodobniej właściciele Cedrobu zdali sobie sprawę z tego, że trzymanie w czasach niepokojów takiej spółki na giełdzie to szalenie kosztowny proceder, a mogli ją mieć już dużo wcześniej. Wykup 13% za cenę nawet 100mln PLN może być niemożliwy. Dopiero teraz mogą sobie zdawać sprawę, że mogli te spółkę w 100% przejąc za mniejsze pieniądze dając w wezwaniu cenę z ówczesnego WK., a nie robić kierowaną emisję po 10zł. Tu zostali najtwardsi i najwytrwalsi i na pewno nie oddadzą za 1xWK.
Wielu z drobnych akcjonariuszy posiada akcje od kilkunastu lat. Ja swój pierwszy pakiet DUDY kupowałem w 2006 roku i dalej będę cierpliwie czekał na realną wycenę.
Z czego masz taki ubaw??? Ja również mam spory pakiecik z którym jestem od początku. W międzyczasie dokupiłem jeszcze. Dlatego tego co ja mam nie dostaną z parkietu poniżej 100. Mam załadowane w tym pieniądze, ale nie są mi one potrzebne, żebym musiał sprzedawać
Taak,i bedziesz tak dlugo trzymał aż sie znajdziesz w skrzynce twoich wymiarów? Jeśli bob kupował po 90zł i nie sprzedał po 300zł to jaka jest jego teraz realna wycena ?!
Panie Boczek, pierwszy mały pakiet akcji kupowałem po 16,15 zł w październiku 2006, krótko przed szczytem (na początku grudnia 2006). Inwestowałem w dobrze zapowiadającą się spółkę. Zresztą zrobiło tak wielu dużych i małych inwestorów. Firma DUDA miała swoje wzloty i upadki ale odkąd została przejęta przez Cedrob kompletnie nie liczy się z drobnymi akcjonariuszami, którzy inwestowali w nią od kilkunastu lat. Traktuje ich jak zło konieczne i próbuje wszystkich sposobów, żeby się ich pozbyć jak najmniejszym kosztem. Ale o ironio trafiła na grupę zapaleńców, którzy się nie poddają i będą walczyć o godną wycenę swojej części tego przedsiębiorstwa. Fortuna kołem się toczy a życie potrafi napisać różne scenariusze.
Dla mnie największą satysfakcją jest patrzenie na nieudolność tych z Ciechanowa, która trwa już dobrych pare lat Pieniądze zeszły na tor boczny, bo mnie na to po prostu stać Pozdrawiam