Nie jestem szczęśliwy, że kurs jest tam gdzie jest. Ale to jest splot wielu wyjątkowo pechowych i niekorzystnych okoliczności. Mała wina w tym zarządu, bo oni zachowują się wyjątkowo profesjonalnie przez ostatnie pół roku. Trzeba jeszcze chwilę wytrzymać, bo teraz jesteśmy mniej więcej tam gdzie rok temu było JSW z ceną 10 zł. Analizy robić nie będę, ale spółkę znam na wylot. Może zaliczymy jeszcze dno dna na 18, tam już włączy się niewidzialna ręka GPW, taki pakiet sankcyjny przed zbijaczami, choć na 99% jutro północ i to mocna.
Podobnie myślę choć Przy 29 wczoraj dobrałem z rezerwa na 18, ale zobaczymy. Faktycznie jak piszesz 24.02. zaskoczył wszystkich. Najbardziej szkoda niewinnych.
Ogromne kontrakty, rozpoznawalność, stabilność psychiczna dowodzących. Ale przede wszystkim działalność generująca zyski i dywidendę na lata. Fundamenty i jeszcze raz fundamenty. Największym problemem ostatnich miesięcy jest słabość branży poczynając od tuzów jak CLN, a na szmatach typu IGN kończąc. Na słabość branży złożyła i dołączyła się wojna i kurs jest tam gdzie jest. Ale branża ruszy prawdopodobnie prędzej niż gameing czy fotowoltaika. Praktycznie żadna ze spółek z powyżej wymienionych branż nie ma fundamentów jak Biomaxima.
Z tą fotowoltaiką to nie byłbym taki pewien- konieczność uniezależnienia się od ruskich dostaw będzie napędzało OZE dzięki szukaniu alternatyw dla gazu i węgla. Dorzuciłbym jeszcze magazyny energii, które są przyszłością dla stabilnego i efektynwego systemu energetycznego. W raz z odblokowaniem funduszy z Unii, a mam nadzieję, iż nawet nasi rządzący wkońcu pójdą po rozum do głowy i dogadają się z Unią, może nastąpić kolejna hossa na OZE. Co do BMX i obecnej sytuacji- splot niekorzystnych wydarzeń, jak na większości spółek oraz chęć wykorzystania sytuacji przez większych graczy i jesteśmy gdzie jesteśmy. Zakopać i wrócić tu za pół roku- wtedy można oceniać co dalej.
nie masz pojęcia co oznacza WOJNA, nikt nie będzie pakował kapitału w czasach gdy jest walka o surowce potrzebne do podstawowego zaspokajania potrzeb energetycznych krajów. jak tak dalej pójdzie to będziesz piec opalał testami i innym gó***em żebyś miał ciepło w domq i żebyś miał co wlać do baq ale możesz być zwyczajnym trollem mającym różowe okulary na nosie
Coś się zmieniło na plus. Może akcjonariat się oczyścił bo jak niegdyś wszystko spadało to BMX również mocno spadało, jak wszystko rosło to BMX był na zero lub małym plusie. A teraz jak wszystko rośnie to BMX rów iez rośnie i to ładnie.
Ostatnia okazja przed odpałem, to wisi w powietrzu i właściwie ten odpadł będzie nawet bez żadnego super info. Nie dziękować tylko brać. A teraz czas na głupawego wsioka i jego super odpowiedź, a może deep gardło go wysłuży.
Kosmetyczna pomyłka :), jutro dopiero co niektórym kopary opadną. Jeszcze w marcu, ewentualnie na początku kwietnia informacja o zrealizowaniu historycznego kontraktu. Następny taki kontrakt również będzie, bo nikt inny w Polsce poza Biomaximą nie jest wstanie obsłużyć produkcji i kontraktu nawet na 10mln. A testowanie na co najmniej taką samą skalę w następnym sezonie już jest zapowiadane w fachowej prasie zagranicznej. Fluktuacje kursu oczywiście będą, ale poziom 26-32 to jest dolna baza poniżej, której kurs nie zjedzie, chyba że na 2 dni jak się zejdzie do piwnicy po piwo. Jutro czeka nas najmocniejsza sesja w ostatnim czasie, duże obroty i 3 z przodu.
Oczywiście, właśnie widzę. Był tutaj taki bajkopisarz, chyba zjadł już klawiaturę, bo się nie odzywa. Jako, że przyroda nie znosi próżni, to chyba chcesz go godnie zastąpić. Efekt tych przepowiedni jest dokładnie taki sam.
Oczywiście giełda to nie jest wróżenie z dnia na dzień, chociaż to też jest fajne i trafialność u mnie jest wręcz kosmiczna. Przewiduję do końca przyszłego tygodnia dzień, w którym będzie +30%,, może dziś, może we wtorek, ale taki dzień nas czeka.
Obym zjadł swój język ale nie ma takiej opcji. Tak samo z siebie 30%?. Nawet na bananie nie ma takich możliwości w przeciętnych warunkach chyba że........ będzie nowy duży kontrakt od rządu lub info o zakończeniu obecnego i np. nowy duży kontrakt na lekowrażliwość na Bliski Wschód. Wtedy 30% jest możliwe
Dnia 2022-03-18 o godz. 07:28 ~Rrrr napisał(a): trafialność u mnie jest wręcz kosmiczna. . Kosmiczne to są głupoty , które tu piszesz i nie maja one nic wspólnego z trafnością
Jak byście tu byli od 5 zł to byście wiedzieli że 20 zł pęknie z HUKIEM !!! I NAWET 1 Z PRZODU MOZE NIE BYC!
Rozsądny inwestor da Wam znać :) prawdopodobnie
Rrrr napisał "Oczywiście giełda to nie jest wróżenie z dnia na dzień, chociaż to też jest fajne i trafialność u mnie jest wręcz kosmiczna. " Prawda jest taka, że przy takich obrotach "wrozyc na krótka metę" moga osoby, ktore maja wiedzę i spore pieniadze , a "wrozyc na długą mete" moga osoby które mają wiedzę:) Firma pokazała swoje zdolności produkcyjne w dwóch pierwszych miesiącach:) Wszystko wskazuje na to ze kontrakt który miał być realizowany przez dwa kwartały zostanie praktycznie zrealizowany w pierwszym kwartale. Jeśli tak to oczekiwałbym kolejnego tym bardziej patrzac na to co się dzieje za naszą zachodnia granica i w Azji :) Przed nami można powiedzieć na dniach prawdopodobnie wstępne wyniki za marzec , a dalej dwa bardzo pozytywne i rekordowe raporty :) Wystarczy poczekać, przeczytać i przeanalizować. Trzeba też dodać że czasy są jakie są i zmiennosci na gieldze też są ale to dotyczy całej gieldy a nie tylko Bmx. Pozdrawiam szczególnie autora postu o tym żeby nie odpowiadać na glupie zaczepki bo dzięki temu postowi jest znacznie mniej głupich przepychanek. Trzymajcie tak dalej bo Kazik ma rację im mniej wpisów tym lepiej :) Jeszcze raz pozdro
Bardzo ciekawa uwaga Miki. Jeśli firma, co widać potrafi kwartalnie przerobic ponad 100 mln, to rocznie wychodzi możliwość przerobienia ponad 400 mln i to bez rozbudowy, ani nowej fabryki którą maja w planach. Obecna kapitalizacja to trochę ponad 100 mln? Pozostaje więc kwestia zapotrzebowania na całą game ich produktów. Czy będzie? Pierwszy mega kontrakt na ukończeniu, więc czekamy na kolejne, nie koniecznie zwiazane z covid.
Jesli liczyc ze firma sprzedaje za 400 mln rocznie to jej wartosc powinna byc ponad miliard ja obstawiam 285 zl za akcje ale zobaczymy ile trzeba bedzie na to poczekac ten rok moze byc ciekawy :)
Dnia 2022-03-18 o godz. 07:28 ~Rrrr napisał(a): > Oczywiście giełda to nie jest wróżenie z dnia na dzień, chociaż to też jest fajne i trafialność u mnie jest wręcz kosmiczna. Przewiduję do końca przyszłego tygodnia dzień, w którym będzie +30%,, może dziś, może we wtorek, ale taki dzień nas czeka.
Dnia 2022-03-18 o godz. 07:28 ~Rrrr napisał(a): trafialność u mnie jest wręcz kosmiczna. Przewiduję do końca przyszłego tygodnia dzień, w którym będzie +30%,, może dziś, może we wtorek, ale taki dzień nas czeka. No i jak tam z tą kosmiczną trafnością? gdzie te + 30% ? Buhahahahaahhahahahaha