No i co mistrzu mike? Zostalo 15 dni sesyjnych do waszej magicznej daty sprzedazy, jakie tym razem bedzie tlumaczenie ze nie sprzedali? Przykre to ale niestety wyjdzie na moje, choc wolalbym sie mylic i w koncu zarobic na tej spolce, dodatkowo super komunikacja z zarzadem:) PS je bac ruskow i krakacza
Właśnie nigdzie i ciągle o tym mówiłem ale towarzystwo wzajemnej adoracji na tym forum, w tym lokalny guru mike twierdzili inaczej i gdy to pisałem to matołki nazywały mnie trollem etc. Nie zdziwi mnie jak zarząd da komunikat, że zmiana terminów bo pracownicy zaangażowali się w pomoc uchodźcom z Ukrainy
Podczas rozmowy kanclerz wyraził duże zaniepokojenie sytuacją na Ukrainie. Od kilku dni z Ukrainy napływają straszne zdjęcia i ...
Ze strony Putina padło stwierdzenie, że poinformował on kanclerza, iż Rosja i Ukraina zaplanowały trzecią rundę rozmów na najbliższy weekend. Putin i Scholz uzgodnili również, że w najbliższej przyszłości odbędą kolejne rozmowy. Putin dodał, że Rosja jest otwarta na dialog z Ukrainą. Zastrzegł jednak, że Kijów musi w pełni spełnić wszystkie żądania Moskwy.
Putin zaznaczył, że ma nadzieję, iż podczas następnej rudy rozmów między Rosją a Ukrainą delegacja z Kijowa "przyjmie konstruktywną postawę", a oskarżenia o bombardowanie przez Rosjan dzielnic mieszkaniowych określił jako "brutalnie sfabrykowane"......wszytko to polityka. Ocenę zostawiam trzeźwym inwestorom., a tym co na bili swoje pistoleciki kapiszonami dziękuję. Giełda to nie piaskownica. Cierpliwość, wytrwałość zostanie z pewnością nagrodzona, ale trzeba zawsze pamiętać aby przystosować się do zmieniających warunków na gpw, nikt nikomu nie zagwarantuje zysku....a stratę ..owszem.Pozdrawiam wytrwałych
Akcjonariusz chyba trochę się pośpieszyłeś z tym postem jak sam napisałeś zostało jeszcze 15 dni sesyjnych więc poczekaj może spokojnie czy jednak ciśnienie nie pozwala wytrzymać ?
Chodziło o marzec 2023 :)
Nie no żarcik , cierpliwość wynagrodzi a wspomniany miesiąc był koncepcją do sprzedaży a nie ustalona z gory data.
Nie ma żadnej daty na komercjalizację, nikt nie zna dnia ani godziny bo nie podali.
Ważne żeby nie panikować bo to zawsze pogarsza sytuacje.
Mi pozwala wytrzymać. Nie pospieszyłem się nic, sprawdzam wasze nastroje i już widać zmianę i niepewność która zagościła w waszych główkach, tak jak mówiłem wcześniej, nieuczciwe jest i było naganianie ludzi, ze komercjalizacja już zaraz bo ruta ma dostać akcje za niewiadomo co do końca marca, choć oczywiście przecież wszyscy wiecie dokładnie za co hahahah
Czyli uważasz, ze taka premia za cokolwiek innego jest ok? Niecałe 5 baniek w akcjach, podczas gdy firma żyje z warantow i pożyczek, za dobre sprawowanie
Akcje dla Ruty nie pojawiły się w ostatnim czasie. W statucie taka emisja była zapisana od 2017 roku, co więcej do tej pory Ruta dostał już 56750 akcji w ramach tego programu ( 34 050 w 2017 roku, 11350 w 2018 i 11350 w 2020 ). Teraz ma dostać akcje serii J, które zgodnie z zapisami statutu ( będącymi tam od 2017 roku) mogły być wyemitowane tylko do końca 2021 roku. Stąd też pojawił się termin 27 marzec jako ostateczny możliwy do objęcia akcji. Pisanie, że ma być sprzedaż do tego dnia to spekulacje oparte na informacji, że ma być spełniony warunek związany z procesem M&A ustanowiony przez RN. Zwracam uwagę, że w opisie serii J ( akcje dla Ruty) jest przedział nie mniej niż 22 700 i nie więcej niż 39725, więc Ruta może dostać 22 700 akcji, a nie 39725.
Akcje dla Szymona Ruty mają być za spełnienie określonego przez RN warunku dot. M&A. To fakt jest. A spekulacja to domyślanie się co to za warunek. W tych okolicznościach w jakich działa Scope naprawdę nietrudno się domyślić co to za warunek.
To się dopiero okaże, choć przeczucia mam niezbyt pozytywne względem daty 27.03 jakoś daty komercjalizacji. Inna sprawa, ze DD powinny się już skończyć, negocjacje tez nie powinny trwać „roku”, wiec jeśli maja produkt i chętnych, to marzec może mieć sens.