• Wyniki finansowe Autor: ~Mms [31.0.55.*]
    Za miesiąc poznamy wyniki finansowe. Jakie są wasze przewidywania? Ja nieskromnie obstawiam, że przychody za cały rok będą porównywalne do tych z Drago, a jeśli chodzi o zysk to wszystko zależy od tego w jaki sposób rozliczali/rozliczą koszty Succubusa. Przypomnę, że obecna kapitalizacja MMS to 41mln, a DRAGO to 66mln.

Chciałbym też napisać coś odnośnie tego co dzieje się na forum, gdyż śledzę je od początku i takiej fali hejtu w sumie bez żadnej konkretnej przyczyny (wydarzenia) nigdy tutaj nie było. Myślę, że są to umyślne działania w celu zaniżenia kursu w myśl zasady "nim bardziej spadnie tym bardziej urośnie". Prawda jest taka, że Ci wszyscy hejterzy są świadomi nadchodzących świetnych wyników i jak tylko się obkupią zmienią retorykę. Myślę, że to nastąpi niebawem. Na 3,2-3,3 jest mocne wsparcie, a czasu coraz mniej (20 sesji). Możliwe, że obecne okolice 3,4 to właśnie punkt zmiany kierunku, ale to się okaże (takie moje przeczucie). W razie co dobiorę jeszcze trochę niżej. Jakie są wasze spostrzeżenia?
  • Re: Wyniki finansowe Autor: ~dk [31.61.240.*]
    Zgadzam sie. Ja tez obserwuje forum, bylo tak spokojnie, a teraz mieszaja spolke z blotem, chociaz nic sie nie wydarzylo. Poza zapowiedzia raportu :) i pozytywnymi newsletterami. Taka taktyka - wystraszyc, kupic tanio.
  • Re: Wyniki finansowe Autor: ~Ojo [212.106.161.*]
    Nic więcej dodać. Trole wiedzą że będzie tutaj wysoko.
  • Re: Wyniki finansowe Autor: ~rony90 [83.8.34.*]
    Pod względem przychodów nie ma szans, żeby Madmind przebiło Drago (Drago w 2021 miało ponad 13 mln zł przychodów). Co innego gotówka i zysk netto (czyli to co dla wyceny liczy się bardziej). Na koniec IV kw 21 mogą rzeczywiście mieć w kasie więcej niż Drago (uwzględniam gotowkę i należności krótkoterminowe - głownie od Valve, właściciela Steam).

Całoroczny zysk też może wypaść lepiej, ale - tak jak wspomniałeś - to zależy od sposobu rozliczenia zapasów. Pisałem już, że jeśli cały zapas Succubusa rozliczą w IV kw, to zysk netto moze wypaść w okolicy 1 mln zł. Jeśli rozliczenie rozbiją na 12 miesiący (tak robi sie częściej) to za 2021 możemy mieć znacznie ponad 4 mln zł zysku.

Czy to wpłynie na kurs? Tego nie wiem. Sentyment w branży (ale i na całej giełdzie) jest tak fatalny, że szkoda gadać. Takie Drago czy Madmind handlowane są na mnożnikach ceny do oczekiwanego zysku w okolicach 8. Rozumiem, jakby to byly kopalnie czy jakaś petrochemia (czyli spółki w schyłkowej fazie rozwoju). Ale mówimy o gamingu - branży, która jako całość rośnie po 20% rocznie i gdzie mnożniki na poziomie 20-25 powinny być czymś normalnym. Z drugiej strony czy jest sens narzekać na kurs - mniej zapłacę, więcej dostanę :-)
  • Re: Wyniki finansowe Autor: ~Arti [89.64.41.*]
    Bardzo dobra merytoryczna wypowiedź.Nic dodać nic ująć.
    Pozdrawiam
  • Re: Wyniki finansowe Autor: ~Mastik [5.184.204.*]
    Miło poczytać coś sensownego :)
  • Re: Wyniki finansowe Autor: ~G_t [95.108.45.*]
    To jasne, że wyniki będą rekordowe dlatego trolle robią co mogą by wzbudzić niepokój, jeszcze tylko miesiąc, co do liczb to szacuje przychody na poziomie 4,9-5,2 mln co do zysku to się nie wypowiadam bo jak wcześniej ktoś napisał zależy od tego jak zaksięgują koszty. Na pewno będzie kilkanustokrotny progres kwartał do kwartału i to jest pewne. Trolle do roboty bo chce jeszcze coś dokupić:))
  • Re: Wyniki finansowe Autor: ~G_t [95.108.45.*]
    Oczywiście dotyczy to samego 4 kwartału tak dla jasności.
  • Re: Wyniki finansowe Autor: ~Matiallegro [46.205.200.*]
    Wiecie jaki jest konsensus?
  • Re: Wyniki finansowe Autor: ~rony90 [83.8.34.*]
    Madmind to za mała spółka aby obejmował ją oficjalny konsensu PAP-u czy Bloomberga. Spółka nie ma też pokrycia w rekomendacjach giełdowych. Ze spółek gamingowych notowanych na NC znalazłem jedynie prognozy wyników dla Movie Games (na 2022 rok mają to być 23 mln zł; przy kapitalizacji 115 mln zł) oraz Forever Entertainment (16 mln zł przy 166 mln zł kapitalizacji).
  • Re: Wyniki finansowe Autor: ~kostkarosołowa [93.175.161.*]
    Dnia 2022-02-21 o godz. 08:57 ~rony90 napisał(a):
    >Ze spółek gamingowych notowanych na NC znalazłem jedynie prognozy wyników dla Movie Games (na 2022 rok mają to być 23 mln zł; przy kapitalizacji 115 mln zł) oraz Forever Entertainment (16 mln zł przy 166 mln zł kapitalizacji).

CFG (BDM)
    Gamivo (Trigon)
    simfabric (BDM)
[x]
MADMIND 0,25% 0,40 2026-05-29 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.