Właśnie zamykamy okres ostatniego roku na poziomie dokładnie sprzed 12 miesięcy. Cały rok gdy giełda rosła, Toya właśnie utraciła. Quo vadis Toya?!
W tym czasie jeden fund wyszedł, Norge Bank wszedł. Papiery się mielą na dużo niższym wolumenie niż na wzrostach i to daje jakieś tam pozytywne myślenie na przyszłość. Ale co dalej?! To już jest trend… niestety, spadkowy. Gdzie jest koniec? Do jakiego pułapu dojdziemy i dlaczego spółka, która notuje rok do roku rekordowe obroty oraz zyski inwestując w dalsza ekspansję spada?!
Zachęcam do dyskusji.
Mi kropki niestety przestają się łączyć w jedna całość .
Ktoś chce zniechęcić do spółki. Może tu jak kurs można zwalić na niskich obrotach a dokupywać można na wzrostach na wysokich obrotach to może ktoś tu manipuluje kursem.
Spółka systematycznie zwiększa przychody, zyski przy takim rozwoju spółka powinna być na innych poziomach. Pytanie jest w którym miejscu dokupić
Teoretycznie tak. W praktyce jest to już kompletnie bez sensu na tych poziomach bo kurs zbijany jest na tak śmieciowych obrotach a następnie w arkuszu niewiele wisi.
dokładnie, dywidenda i kurs zaraz ruszy, niskie obroty i jeszcze na koniec dnia PKC aby jeszcze niżej zeszło, poziom tragicznie niski nawet w najgorszych snach bym tego nie wyobraził sobie
Każdy większy inwestor widzi, że przy obecnej nieodpowiedzialnej polityce za kilka lat jesteśmy drugą Grecją albo Turcją z inflacją 50%.
Mamy Nowy Ład który bije w firmy, nowe socjale, 13tki 14tki, Fundusz Odbudowy pewnie przepadnie bo Ziobro i koledzy mają kaprys mieć ten swój śmieszny trybunał.
DO tego pomysły typu dopłaty do kredytów , dopłaty do rat, dopłaty jeszcze do czegoś dopłaty do górnictwa, to wariactwo nie ma końca.
Państwo Polskie idzie ku upadłości więc czego się spodziewacie?
Trochę spokoju... Ameryka na czerwono & odwraca się od spółek wzrostowych to i u nas chwilowy dołek. Solidna dywidenda by się przydała. Osobiście szacuję dywidendę na jakieś 36 gr (średnia z 3 ostatnich lat). Aby mieć 6% zwrotu akcja musiałaby spaść do 6 pln. pozdrawiam
Ja miałem dokupić na chwilę pewną ilość akcji ale postanowiłem, że to zostawię spółka regularnie dzieli się zyskiem w 2015 skup w 2019 nie było bo miał być skup więc wypłacili więcej w 2020 biznes defensywny zysk netto od 9 do 12% od przychodów spółka ma już prawie 30 lat cały czas się rozwija płaci dywidendy więc nic tylko kupić i będzie dobrze.