Term sheet to był z rok temu, teraz czas na publikację planu połączenia, a w nim informacja o cenie emisyjnej akcji w emisji połączeniowej. Sądzę że to na dniach, bo dzisiejsza zmiana nazwy w notowaniach nie jest dziełem przypadku. To spółka musi złożyć stosowny wniosek do Zarządu GPW, o zmianę nazwy i tickera. Skoro to zrobili, to pewnie wyceny są już gotowe, a plan połączenia opublikują do końca przyszłego tygodnia.
Myślę że głowni akcjonariusze, jak i ludzie z Cosma Cannabis doskonale widzą jaki tu jest popyt i obroty, a jeśli cena emisyjna będzie w okolicach złotówki lub poniżej, to zarżną tutaj ruch na amen. Na giełdę idzie się po to żeby zarobić, a zakładam że wszyscy uczestincy procesu połączenia potrafią liczyć i może być tu miła niespodzianka.
Rusz trochę głową, to może te dwie szare kulki pod kopułą się stykną i zrozumiesz o czym piszę. Przecież właśnie chodzi mi o to, że popyt i obroty są delikatnie mówiąc "mizerne", żeby nie napisać "znikome". Ewentualnie kiepska cena emisyjna będzie tylko gwoździem do trumny i nie będzie na rękę ani JC, ani ludziom z Cosmy, a tym bardziej drobnym ciułaczom. Będą sami przegrani kiedy ruch tu całkiem padnie, sam zresztą też ucieknę:)