• A wiec ... wojna? Autor: ~alexbg [5.173.89.*]
    Na Jasionce ciagle laduja samoloty wojskowe, pełno autokarów podstawionych czeka na żołnierzy. Amerykanie rozbili namioty w Mielcu na lotnisku. Sytuacja coraz bardziej napieta, czy uderza? czy przed końcem igrzysk? czy dojdzie do porozumienia? Warianty, uderzenie- ale czy to bedzie opłacalne dla Rosji? A moze Amerykanie chca aby doszło do ataku przez Rosje? gra sie toczy o cos wiecej. Uwazam ze do duzej eskalacji nie dojedzie, jesli dojdzie - to bedzie atak na mała skale ( Tak czy inaczej ukraińskie spólki na razie nie dadza mi zarobic bedzie trzeba jeszcze za jakis czas uśredniać i czekać (nadal uważam że pomimo perturbacji warto je miec w portfelu - producenci żywności staja sie bardzo łakomym kąskiem ). A tak ładnie to wyglądało
  • Re: A wiec ... wojna? Autor: ~Troll_bez_akcji [37.248.253.*]
    Pomimo że nie jestem już akcjonariuszem ksg to spółka nadal jest w moim kręgu zainteresowania. O sytuacji jaka rozwijała się pomiędzy Ukraina i Rosja pisałem już w zeszłym roku, że wygląda to podejrzanie. O ile majowe manewry to była ściema czego byłem pewny. O tyle sytuacja pod koniec roku wyglądała zupełnie inaczej i budziła mój niepokój. Dlatego sprzedałem posiadany pakiet.
    Czy teraz dojdzie do konfliktu - nie wiem. Odnoszę wrażenie że USA robi wszystko aby do niego doszło. Dlaczego - nie wiem. Przypuszczam że chcą na tym zarobić( Stać się głównym dostawcą gazu dla Europy za pomocą dostaw LNG?). Pytanie czy Putin jest na tyle wytrawnym strategiem aby wyjść z tej sytuacji z twarzą? Czy przyparty do muru nie wybierze jednak opcji ataku jako wariantu pozwalającego mu zachować twarz.
  • A wiec ... wojna? Głos rosądku Autor: ~HommoH [213.134.174.*]
    Nie jestem obiektywny, bo jestem akcjonariuszem spólek rosyjsch, białoruskich/ cypryjskich oraz ukrainskich w tym ksg.
    O sytuacji jaka rozwijała się pomiędzy Ukraina i Rosja już pisałem.

Wojny nie bedzie.
    argumenty:
    1. Artykuł Владимира Путина «Об историческом единстве русских и украинцев» źródło http://kremlin.ru/events/president/news/66181
    Putin chce stworzyć trójjedyny "большой русской нации, соединявшей великороссов, малороссов и белорусов" Zrobi to w drodze takiej jak na z białorusią. Nie zrobi tego w drodze działań zbroinych i okupacji.

2. Jak się zna na podstawie AT datę szczytu a potem bessy, to się wcześniej sprzedaje i wiadomo że tego dnia załamania kursu nie będzie. Z wojną jest tak samo = jesli wiemy, że działania się zaczną w srode 16 lutego o 3,50 LT to... będzie inaczej :)

WOJNY NIE BEDZIE! Rosja w drodze wojny może jedynie przekreslić plany Putina :)

już w zeszłym roku, że wygląda to podejrzanie.
  • Re: A wiec ... wojna? Głos rosądku Autor: ~alexbg [5.173.89.*]
    tak sie zastanawiam czy czasem USA nie zalezy na tym aby to Rosja zaatakowała Ukraine. co jest jednym z głownych załozen konfliktów zbrojnych? zadłuzenie sie ston uczestniczacych w konflikcie a kto na tym najbardziej zyska? wielki brat potrzebuje teraz dłużników aby samemu nim sie nie stac. druga opcja to ziemie ukrainskie wraz z rosnaca inflacja do gory idze zywnosc i to moze miec duze znaczenie w najbliższych latach. trzecia opcja usa nie chce aby doszło do klepniecia nord strem, teraz to oni trochę sprzedają swojego gazu. Jak dla mnie to troche za duzo jest propagandy z konfliktem zwiazanej.
  • Re: A wiec ... wojna? Głos rosądku Autor: ~Czarnorus [213.134.174.*]
    O US nie mam pojęcia.
    O FR wiem dużo.
    Rosja w drodze kryzysów ekonomicznych / dewaluacji białoruskiego rubla najpierw wykupiła Białorus a teraz politycznie i militarnie podporządkowała.
    Tak samo będzie z Ukrainą
    Rosji chodzi o kryzys ekonomiczny i jeden i drugi i ... Bialorus była tak podporządkowywana 20 lat. Tak będzie i z Ukrainą. Wojna? Nie sądzę za dużo będzie kosztować Rosję.
  • Re: A wiec ... wojna? Głos rosądku Autor: ~Putin [78.11.211.*]
    Gdyby ruski chciał to już dawno by wkroczył na Ukrainę bez żadnych rozmów. Chodzi tylko i wyłącznie o biznesy ale giełda a szczególnie banan zawsze będzie przesadnie reagował
  • Re: A wiec ... wojna? Głos rosądku Autor: ~KołchoźniK [109.232.243.*]
    Proszę poczekajcie z tymi wzrostami jeszcze ja chce kupić
  • Re: A wiec ... wojna? Autor: ~Bard [46.114.143.*]
    Zaraz dokupisz, szef NATO Stoltenberg daje wlaśnie konferencje prasowa. Mówi ze nie zaobserwowali zadnych manewrów deeskalacyjnych ze strony Rosji.
  • Re: A wiec ... wojna? Autor: ~lp [213.5.45.*]
    On też jeszcze nie kupił
  • Re: A wiec ... wojna? Głos rosądku Autor: ~stary [94.240.40.*]
    Dnia 2022-02-13 o godz. 13:13 ~HommoH napisał(a):

> > WOJNY NIE BEDZIE! Rosja w drodze wojny może jedynie przekreslić plany Putina :)
    > >
    > > już w zeszłym roku, że wygląda to podejrzanie.

Hommoh - Kibicuje ci i spółce KSG od 1 pln, zaczynam się obawiać że papier już nie ma powera.
    Teksty o 5 pln chyba są jedynie chciejstwem.
    Owszem masz rację "wojny nie będzie". ale też spokoju nie widzę na horyzoncie.

Spółka potrzebuje do dalszego wzrostu nowego pomysłu (nie tylko chlewnia w Ukrainie czy Kazachstan). Pomysł z dywidendą jest potrzebny dla dalszego wzrostu. Chociaż z drugiej strony jak patrzę na wskaźnik p/e = 0,9 to chyba trzeba zęby zacisnąć i poczekać do 30 kwietnia.
  • Re: A wiec ... wojna? Głos rosądku Autor: ~e-tam [194.242.52.*]
    > Owszem masz rację "wojny nie będzie". ale też spokoju nie widzę na horyzoncie.
    > Spółka potrzebuje do dalszego wzrostu nowego pomysłu (nie tylko chlewnia w Ukrainie czy Kazachstan). Pomysł z dywidendą jest potrzebny dla dalszego wzrostu. Chociaż z drugiej strony jak patrzę na wskaźnik p/e = 0,9 to chyba trzeba zęby zacisnąć i poczekać do 30 kwietnia.

Zgadzam się Opis bliski moim przemyśleniom Tyle że ja czekam na wojnę bez akcji :)

[x]
KSGAGRO 0,54% 3,72 2025-09-24 16:43:33
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.