• Apis na gamescom 2022... Autor: ~Art [188.147.34.*]
    Projekt zaczął się w listopadzie 2020 trwać ma 30 miesięcy zatrudnili dodatkowo 3 osoby policzcie miesięce także ten tego...
  • Re: Apis na gamescom 2022... Autor: ~Art [188.147.34.*]
    Targi Poznań też
  • Re: Apis na gamescom 2022... Autor: ~art [91.123.208.*]
    Pozostał trzeci moduł.
    To protokół, który pozwoli na wymianę komunikacji między klientem a serwerem. W większości gier sieciowych mamy problem z pingiem, czyli opóźnieniem między graczem i serwerem. Ci z niższym opóźnieniem mają płynniejszą i łatwiejszą rozgrywkę. My chcemy, aby wszyscy mieli jak najszybszy sposób łączenia.
    Jest zresztą dużo rozwiązań komercyjnych, które pozwolą na zmniejszenie tego opóźnienia…
    No właśnie – jest ich dużo. Czym się będzie wyróżniało wasze?
    Tym, że protokół będzie po stronie serwera, a nie klienta. A w tym drugim przypadku to na użytkowniku spoczywa poprawienie jakości swojego łącza. My podchodzimy od drugiej strony.
    Jak wygląda teraz wasz plan prac?
    Będziemy robili narzędzia etapami. Na początku listopada 2020 zaczynamy projekt, robimy moduły po kolei, mamy już przygotowane kamienie milowe rozwoju. Zresztą z tego będziemy rozliczani przez NCBR.
    Dopiero po opracowaniu wszystkich technologii zacznie się czwarty etap - eksperymentalna praca rozwojowa. Wtedy zajmiemy się finalnymi rozwiązaniami dla klientów.
    A macie już jakichś? Albo konkretną grę, na której potrzeby robicie te narzędzia?
    Z tego co wiem, na razie podpisaliśmy jeden czy dwa listy intencyjne. Ale będziemy też promowali nasze narzędzia na targach branżowych – w Poznaniu na Game Industry Conference, które odbywa się obok targów dla graczy PGA. I w Niemczech na Gamescomie, największych europejskich targach gier. Tylko to na pewno nie w pierwszym roku projektu.
    Kiedy zobaczymy gotowe dzieło i ile osób będzie je tworzyło?
    Będziemy mieli 10-12 zaangażowanych osób, w zależności od etapu prac. Projekt będzie trwał 30 miesięcy.

pilnujcie akcji bo niedługo zostaną odpowednio wycenione
    a za tymi listami intencyjnymi o których mowa w artykule pójdzie umowa lub umowy jak wiadomo umowa to juz konkret! osobiście uwazam ze w połowie roku będzie o niej słychać!
  • Re: Apis na gamescom 2022... Autor: ~Hillela [94.101.19.*]
    czwarty etap to mamy zaraz teraz się liczy czy fundusz zbierze przed nami
  • Re: Apis na gamescom 2022... Autor: ~KingH [5.91.182.*]
    Art szacun o to chodzi w końcu merytorycznie!
  • Re: Apis na gamescom 2022... Autor: ~bedzie [31.60.227.*]
    To będzie koparka jak na bitcoinie
  • Re: Apis na gamescom 2022... Autor: zulusowaty [89.69.17.*]
    "Art"! Skąd ten wywiad? Masz jakiś link czy zmyśliłeś te teksty?
  • Re: Apis na gamescom 2022... Autor: ~Art [188.147.1.*]
    Mam ok 21 wrzuce
    https://polygamia.pl/ponad-3-5-mln-zl-dla-producenta-domow-z-bali-na-rozwoj-gier-mmorpg-spytalismy-co-konkretnie-szykuje-spolka-z-bilgoraja,6562519904360577a

czytać całość bardzo proszę !
  • Re: Apis na gamescom 2022... Autor: zulusowaty [89.69.17.*]
    Bardzo dziękuje kolego. Przyznam, że nie miałem okazji przeczytać tego wywiadu, aż do teraz.

Okazuje się, że ten Hubert Zembrowski to łebski gość. On odpowiada za cały ten projekt i widać, że jest dobry w te klocki. Wystarczy pogrzebać w necie, by się przekonać, że tego typu artykułów było więcej i to w prasie branżowej.

W tym roku Gamescomie odbędzie się w dniach 24-28 sierpnia. Ciekawe, czy już będą mieć coś przygotowane?

Gdy kupowałem pierwsze akcje APIS-u to nie ukrywam, że miałem bekę z tego silnika robionego przez firmę produkującą drewniane domy. Przecierając oczy ze zdumienia po przyznanych kolejnych transzach dotacji dokupowałem kolejne pakiety akcyjek. Teraz widzę, że może to być naprawdę "złoty strzał" w dziesiątkę!!!

Trzeba będzie mocniej zakręcić się koło tego tematu i spróbować dobrać te resztki akcji. Upatruję jeszcze cień szansy na zakup "paru akcji", gdy paru groszołapów zadowoli się kilkoma procentami zarobku i będzie chciało sprzedać swoje akcje już teraz albo za chwilę.

Jeżeli udowodnią, że mają świetne środowisko do produkcji i testowania gier w przyszłości oraz pokażą kilku poważnych graczy zainteresowanych tego typu rozwiązaniem, to tylko patrzeć jak jakiś fundusz postanowi wydać kilka mln zł na "drobny" pakiecik ich akcji, a wtedy.................................................... nikomu nie będzie przeszkadzała duża ilość wyemitowanych akcji :==)))

"Art"! Jeszcze raz dziękuje za ten link. Otworzył mi na nowo oczy na spółkę, którą do tej pory traktowałem jako spółkę do czystej spekulacji, a tu proszę....... taka zmiana!!!
  • Re: Apis na gamescom 2022... Autor: ~Maciek [83.7.75.*]
    https://zembrowski.net/ to sa jego prace ?
    https://www.bankier.pl/forum/temat_hubert-zembrowski-prosty-inzynier-apis-sa-cd-projekt,38307971.html takie rzeczy znalazlem w google to chyba o niego jednak chodzi
  • Re: Apis na gamescom 2022... Autor: ~Faberge [31.60.227.*]
    Ale numer to złote jajo
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/JR-HOLDING-ASI-S-A-Objecie-udzialow-w-spolce-Pergamin-w-ramach-kolejnej-rundy-inwestycyjnej-8276908.html Ciekawe czy coś powiązanego
  • Re: Apis na gamescom 2022... Autor: ~KingH [5.91.182.*]
    Chyba to ten czas by zacząć się reklamować! Nie znam tego kolesia ale z chęcią bym się dowiedział jakie są ich plany
    Farmy też nikt nie doceniał a okazało się że mają świetny produkt
  • Re: Apis na gamescom 2022... Autor: ~Lekarz [5.184.197.*]
    Ale paskudny opłacony nagon jesteś urodzonym oszustem
  • Re: Apis na gamescom 2022... Autor: ~Hillela [94.101.27.*]
    Gumiś wraca
  • Re: Apis na gamescom 2022... Autor: ~Pytam [46.134.93.*]
    Zgłosili się?
  • Re: Apis na gamescom 2022... Autor: ~Pytam [37.225.5.*]
    Re: Apis na gamescom 2022... Autor: ~Pytam [46.134.93.*] 2024-08-17 17:14
    Zgłosili się?

Dowartościowałeś ip [46.134.93.*] podszywając się pode mnie???
[x]
APIS -2,22% 0,02 2025-09-22 15:00:58
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.