Dopóki kółkowicze tu są kurs będzie w dole lub na męczącym boczniaku. Muszą zrozumieć, że ta spółka dopóki nie wyda CMSR to nie jest do grania. To tak jakby ktoś zrywał niedojrzałe jabłka i wypluwał bo niedobre. Sadu trzeba pilnować przed szkodnikami.
Re: Pierwsza Autor: ~dory_samarytanin [148.252.128.*]
oczywiscie ze zrobi. specjalnie dla cb. miueli nie robic ale prezesowi serce sie kraje na widok hakowiczow nieswiadomcyh w jakim szambie siedza. dla nich im gorzej tym lepiej, im nizej kurs tym bardziej chca ich wyleszczyc. dlatego prezes wspanialomyslnie zmienil zdanie. mial byc zjazd jajami po brzytwie na 10groszy ale bedzie rtakieta w kosmos. zapinac pasy, 8zl lada moment ani sie obejrzycie
Re: Pierwsza Autor: ~dobry_samarytanin [148.252.128.*]
24h po tym jak tylko przetrwasz jednym ciągiem 3 dni bez brania kutasów do mordy. jeżeli chwila ta przypadnie na dzień/moment w ktorym nie ma notowań, będzie to 24h + czas do rozpoczęcia najbliższych notowa
Ludziska albo udajecie albo naprawdę nie maci rozeznania na tej spółce. ECC poprzednie dwie wersje Car Mechanika robiło stricte jako podwykonawca udział w zyskach mieli tylko symboliczny ale pomimo to zgarnęli kilka milionów. Te kilka milionów spowodowało, że im się w duppach pomieszało, nie wiedzieli jak te pieniądze wydać. Koleś pana P. niejaki P.G. poddał super pomysł na symulator driftu i to był największy błąd. Na falach euforii, bez rozeznania rynku szli w zaparte, nie słuchali apeli i rad akcjonariuszy. Ma być symulator driftu i koniec. Wyszła dupa bo inaczej być nie mogło. Dlatego ja osobiście nawet nie chce słyszeć o D21. To na szczęście historia. Obecnie Car Mechanic Simulator Racing mobile jest produkowany przez ECC i zostanie wydany na innych zasadach nich poprzednie wersje tej gry. Tu ECC jest na równych prawach, Jest producentem oraz wspólnie z PLW wydawcą. Moim skromnym zdaniem ostrożnie szacując ECC powinno zarobić na CMSR ok 20 - 30 mln, jak będzie więcej to nie pogardzę. Produkcja trwa długo bo robią sami. Poprzednie wersje mieli już w dużej części przygotowane przez Red Dot Games. Teraz robią od podstaw. Dodatkowo najtrudniejsza do wykonania jest część Racing i ta związana z monetyzacją w długim terminie. Jest założenie, ze już w momecie wydania będzie gotowy system monetyzacji na ok rok. Uff, wystarczy, resztę informacji zdobywajcie sami.
Grałeś w Drift21 po aktualizacji która zmieniła fizykę jazdy? Ja tak i jak mam być szczery to jest to całkiem dobra gra, która jednak wyszła trochę za wcześnie. Na początku ta gra była niesamowitym gniotem, i przez bardzo słaby start teraz Drift21 nadal ma taką opinię. Myślę że gdyby teraz wyszedł Drift to byłby dużo bardziej uznaną grą. Teraz jak zapytasz kogoś co sądzi o Drift21 to odpowie że był zainteresowany ale gra okazała się bardzo słaba i zaraz po premierze stracił zainteresowanie, a od tego czasu gra bardzo się zmieniała. Problem polega na tym że ECC ze swoim Dreiftem nie ma gdzie się dobrze na nowo reklamować, a nikt sam już o tej grze nic nie szuka. Szkoda że ich wydawca 505 Games nic nie robi, a powinien zacząć coś tweetować o Drifcie. Gra jest bardzo fajna, model jazdy poprawiony, chociaż nadal jest trochę zbyt łatwo opanować auto moim zdaniem, ale driftuje się naprawdę przyjemnie, do tego licencjonowane auta i duży dobór modyfikacji pojazdu, myślę że gra zasługuje na znacznie większe zainteresowanie. I myślę że gra może odżyć po wypuszczeniu jej na konsole, nowej i starej generacji. Na konsolach nie ma wielu gier o tematyce Driftu.
ECC to może i by chciało reklamować, ale mogą mieć związane ręce umową z 505 Games, to zależy pewnie jakie są zobowiązania dwóch stron. Może po prostu nie chcą odwalać za 505 brudnej roboty, Teraz tak na prawdę to lepiej dla ECC wypuścić nową rzecz i liczyć na to, że ludzie będą chcieli zajrzeć głębiej do szafy i zobaczyć co tam jeszcze ECC ma. Może przez przypadek zobaczą raz jeszcze D21. Nie oszukujmy się, ale i gracze i akcjonariusze odpuścili sobie ten temat po EA. Przy braku marketingu to wątpię, żeby ktoś śledził kolejne update’y
Moje zdalnie jest niezmienne już od EA jeśli chodzi o D21. Musi być dodatkowo łatwy szeroki tor tak aby można było się ścigać bez konieczności driftowania (to zapewni drugie tyle graczy). Gra powinna kosztować 49,99 pln w regularnej cenie. Bez tych dwóch elementów moim zdaniem szkoda angażować pracowników i środków. Nie chwyci. Niech robią CMSR i GearShift. Firma ma zarabiać.
Właśnie chodzi tylko o drift, i to dobrze zrobiony. W Drift21 mamy fajne liczniki zaliczenia stref, prędkości przejazdu przez strefę i odległość przejazdu od ściany. Wiesz co robią gracze jednego z najlepiej przykętych symultorów na rynku czyli Assetto Corsa? Głównie właśnie driftują. I tutaj pojawia się problem, Assetto corsa to doby symulator jazdy, i żyje głównie na PC ponieważ tam są mody na kupę fajnych aut i tras, a niesety na konsolach nie da rady tak zmodować gry, a w grze jest tylko kilka aut do "Driftu" które są dosyć średnie, a i tak konsolowcy męczą te kilka autek bo są spragnieni "latania bokiem". Na konsolach potrzeba jest właśnie taka gra. Zwykłych gier o tematyce wyścigów już jest nadto a o drifcie jest deficyt.
~Dżus Oczywiście, że driftowanie w tej grze to podstawa tylko, że najwięcej pieniędzy wydają żółtodzioby na gry oni są bez większych umiejętności. I to oni właśnie najwięcej negatywów walą. Dlatego żeby gra zarabiała dobrze, muszą być dodatkowo te dwa aspekty o których pisałem powyżej. Każdy by miał coś dla siebie. Na łatwym torze żółtodzioby a na pozostałych drifciarze. Można to było zrobić w odpowiednim czasie, Zarząd takie sygnały otrzymywał. Ale naczelny mistrzunio P.G pewnie to odbierał jako profanację sportu. Przykladem tego o czym mówię jest sukces kasowy CarX Drift Racing Online.
Nie do końca się zgodzę hoossa. Drift ma być driftem. Jeśli skupiamy się na żółtodziobach to dla nich powinien być osobny tytuł i tyle. To, że drift jest w czarnej d*pie to w dużej części wina 505 jeśli wierzyć zapewnieniom ECC. Skupmy się na teraźniejszości. CMSR, niech to dokończą - to chyba już niedługo - i zobaczymy co wyjdzie z wypowiedzi Prezesa.