Dnia 2022-02-04 o godz. 22:23 ~been napisał(a): > krótką mamy pamięć. > Rok temu niewidzialna ręka rynku wypchnęła kurs na 60pln. Teraz dywidenda będzie niższa, ale 50 chyba jest w zasięgu.
Nie wazne czy za tydzien bedzie 45 czy 50, wazne jest czy spolka ma potencjal na 100 za 2-3 lata. Moim zdaniek ma bardzo duza szanse, 3x pomnozenie kapitalu jest tym po co tu jestem.
Zarzad ma lacznie pakiet wiekszosciowy, co jest dobre bo w ich interesie jest wzrost kursu.
Byly istotne wzrosty ale zbaczaco poprawia sie wynik spolki, Eurotel wciaz jest bardzo taki, wyplaca ok 10% stopy dywidendy (vs 1% na lokacie) wiec moim zdaniem to bardzo dobra inwestycja i po 38zl, i po 50 zl (wtedy stopa dywidendy wciaz wyniesie 8%).
Kazdy jednak podejmuje decyzje za siebie i sam bierze ryzyko.
Słyszałem, że inflacja przekroczy w lutym 10 %. Więc co to za interes posiadać akcje ETL? Słyszałem też, że w 4 kwartale mogło brakować towaru w sklepach... Kim jest trzeci udziałowiec mający około 10 % akcji?
to jest temat na dyskusję w kolejce do pośredniaka a nie na forum inwestycyjnym. Nikt ci nie broni szukać okazji do zarobku >20 % . Zawsze możesz sobie przy okazji stworzyć mocną tarczę podatkową z osiągniętych strat.