Urośli też w parę zależy od info przecież znowu mogą urosnąć w parę sesji taki devoran karuzela z 1zl do 12 gr i z 12 gr do 1zl mają nowego inwestora carom oraz domki drewniane i ładowarki energi
Przepraszam bardzo ale....................... gdzie są te domki i łądowarki, bo obserwuję spółkę od ponad 2 lat i chyba mi coś umknęło? :=)
Co do ewentualnego wzrostu na złotówki, to oczywiste jest, że jest to możliwe. Rzekłbym nawet - wielce prawdopodobne! Teraz wszyscy czekają na ruch Zarządu i jakieś infa pod które kurs mógłby wyraźnie się zmienić - zarówno w górę jak i niestety w dół. Gra niektórych groszołapów na zarobek rzędu 0,2 gr na akcji jest teraz wysoce ryzykowny. Strach jest próbować zaniżać kurs, by potem odkupić na niższym poziomie. Jesteśmy ciut powyżej ceny nominalnej i jeżeli nowa emisja ma dojść do skutku i zakończyć się sukcesem, to kurs musi być zdecydowanie wyżej niż teraz.
Jest jeszcze 1 ewentualność, że w szafie czai się przysłowiowy "trup", a ta cała akcja z domkami, ładowarkami, emisją i PP dla obecnych akcjonariuszy, to jeden wielki pic na wodę fotomontaż. Obym nie wykrakał najgorszego................
Mam sentyment do APIS-u, bo z tamtych okolic pochodzi moja dalsza rodzina. Okazuje się, że Świat jest bardzo mały i Pana Henryka sporo osób zna :=) Ja jestem baaaaaaaardzooooooooo spokojny o tą inwestycję, natomiast Ty..., chyba............... nie!
Ci co zainwestowali swoje ciężko zarobione pieniądze w akcje spółki APIS z myślą, że wyciągną 1000% w ciągu miesiąca, to się chyba troszkę zdziwili i teraz płaczą i marudzą jaki to śmieć i beznadziejna spółka. No w sumie fakt! Nie da się kręcić kółek, nie da się zarobić w 1 dzień kilkudziesięciu %, naganianie na forum idzie jak krew z nosa i do tego jeszcze fixy. Noooo, po prostu badziew!
Na szczęście znam pojęcie "dywersyfikacja" i marazm na jednym czy dwóch aktywach nie robi na mnie większego wrażenia.
APIS ma realny biznes + fajny projekt na który dostał już kilka mln zł dotacji. Mają ludzi z branży, to może coś fajnego z tego wyjdzie. Fixy miną, projekt się urealni, wpadną kolejne granty i wtedy pogadamy o kursie - ja mam czas! Natomiast DEVORAN traktuję jako czysty hazard, gdzie nie ma żadnego biznesu poza wirtualnymi transakcjami i pięknymi planami. Natomiast jak historia pokazuje na tego typu spółkach albo traci się wszystkie zainwestowane środki albo zarabia w setkach i tysiącach %. To tak jak zakup kuponu w lottka - albo stracisz kilka złotych albo wygrasz furmankę pieniędzy.
Jest ryzyko - jest zabawa!!!
ps. rozumiem, że Ty siedzisz na obu spółkach ot tak sobie, dla zabicia nudy. Zupełnie bezinteresownie i bez angażowania swoich środków! Brawo TY! Może kiedyś i ja doczekam się takiego lajtowego życia :=)
Nikt nie wie! No..., może poza Zarządem i Caromem. Musimy czekać na pismo ze spółki.
Zresztą prawdę mówiąc to szanse na to, że PP będzie notowane i będzie można nimi handlować jest bliskie 0! Ja nie pamiętam spółki z NC, żeby jej PP było notowane.
Nawet, gdyby jakimś cudem PP był notowane, to przy obecnym kursie ich wartość byłaby bliska 0, bo kto by chciał kupować PP, potem zapisywać się na akcje, mrozić cash i czekać miesiące na dopuszczenie do obrotu? KTO??? Gdyby kurs był np. 1 zł, to PP byłoby warte sporo monet!
Widzę, że na placu boju pozostały wyłącznie groszołapy, którzy podskakują z radości, gdy uda im się obrócić kółko z zyskiem na poziomie 0,5 grosza!
Prawdziwy inwestor, który widzi potencjał w spółce z perspektywą wzrostu kursu o kilkaset % nie będzie głowy sobie zaprzątał tym za ile kupi - czy to będzie 0,115 czy 0,12 zł czy 0,15 zł. Jak widać, takich tu na razie brak!