• Jaka jest obecnie sytuacja Autor: ~Arthurius [94.172.219.*]
    Ostatnia promocja skłoniła mnie do ponownego przyjrzenia się Fasing. Jak wygląda sprawa z wezwaniem? Są jakieś perspektywy na podniesienie ceny? Jak szacujecie wyniki? Wiem, wiem, że wyniki nie są tutaj obecnie najważniejsze, ale nie zaszkodzi wiedzieć.
  • Re: Jaka jest obecnie sytuacja Autor: ~Max [89.228.97.*]
    Co do wyników to wystarczy poczytać raport .
  • Re: Jaka jest obecnie sytuacja Autor: ~Arthurius [94.172.219.*]
    Mnie interesują perspektywy na przyszłość. Sam często dzielę się swoimi analizami i szacunkami na forach spółek w których siedzę, więc pomyślałem, że tutaj również ktoś może będzie zorientowany w sytuacji.
  • Re: Jaka jest obecnie sytuacja Autor: ~tomasz [188.147.96.*]
    Czesc @Arthurius - ze tak powiem.

Wezwanie - porazka wzywajacego (ktos oddal raptem kilka tys akcji)

Delisting - porazka zadajacego takiej uchwaly - sukces malego akcjonariatu, bo na NWZA stawilo sie ponad 16% ogolu akcji

Cena aktualna - porazka dla kazdego akcjonariusza, ale wg mnie tak wlsanie ma byc lub wygladac - (badzmy szczerzy - jednak nikt jej za nas nie dzwignie)

Wyniki - od ostatnich 5 lat nawet te dobre powodowaly ze kurs sie osowal - wiec tym razem moze warto kibicowac aby byly jak najgorsze to moze bedzie rosl - ergo smiem tweirdzic ze chyba bez znaczenia, choc ostatnio wpisali do bilansu co sie dalo aby je obnizyc (nawet stary temat nieudanej biogazowni)

W akcjonariacie istnieje porozumienie malych akcjonariuszy

Co dalej - to zalezy co z kopalia B-CH 2 lub sprzedaza tego projektu dla kogos silniejszego, plus ogolnie zamowienia i inwestycje w rynku okologorniczym w zw. z lepsza cena wegla
  • Re: Jaka jest obecnie sytuacja Autor: ~tomasz [188.147.96.*]
    I jeszcze jeden fakt ustalony na podstawie skladu akcji w funduszu na koniec 2021:

- szeregi Malego Akcjonariatu oposcil TFI PZU SA z calym swoim pakietem ponad 66k akcji - skorzystal z tej podbitki od 14 do 19 zl i wyskoczyl do zera na koniec 2021
  • Re: Jaka jest obecnie sytuacja Autor: ~Arthurius [94.172.219.*]
    Tomasz. O to mi właśnie chodziło. Zamierzam coś skubnąć w najbliższym czasie. Dzięki!
  • Re: Jaka jest obecnie sytuacja Autor: ~Bombardier [*]
    Moim zdaniem rozstrzygniecie dot. kopalni wyrwie kurs razem z korzeniami - do tego czasu trzeba akumulować.

Co do PZU w akcjonariacie to od początku traktowałem to jako wał i abstrahujac od mojej opinii wystarczy spojrzeć na wykres przykładowego funduszu pzu, aby wyrobić sobie opinię

https://www.pzu.pl/dla-ciebie-i-rodziny/inwestycje-i-oszczednosci/fundusze-inwestycyjne/pzu-akcji-krakowiak?startDate=25.10.1999&endDate=24.01.2022

inflacja ich przerasta ... nie będę tego komentował i zostawię to do indywidualnej oceny

Pozdrawiam
  • Re: Jaka jest obecnie sytuacja Autor: ~Sznur [5.184.237.*]
    Gdzie FSG przeniesie firmę z ul. Modelarskiej ?
  • Re: Jaka jest obecnie sytuacja Autor: ~Sznur [5.184.237.*]
    13.10
  • Re: Jaka jest obecnie sytuacja Autor: ~tomasz [*]
    moze do strefy - ale to tylko spekulacje
[x]
FASING 3,70% 14,00 2025-12-23 15:16:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.