Ostatnia promocja skłoniła mnie do ponownego przyjrzenia się Fasing. Jak wygląda sprawa z wezwaniem? Są jakieś perspektywy na podniesienie ceny? Jak szacujecie wyniki? Wiem, wiem, że wyniki nie są tutaj obecnie najważniejsze, ale nie zaszkodzi wiedzieć.
Mnie interesują perspektywy na przyszłość. Sam często dzielę się swoimi analizami i szacunkami na forach spółek w których siedzę, więc pomyślałem, że tutaj również ktoś może będzie zorientowany w sytuacji.
Wezwanie - porazka wzywajacego (ktos oddal raptem kilka tys akcji)
Delisting - porazka zadajacego takiej uchwaly - sukces malego akcjonariatu, bo na NWZA stawilo sie ponad 16% ogolu akcji
Cena aktualna - porazka dla kazdego akcjonariusza, ale wg mnie tak wlsanie ma byc lub wygladac - (badzmy szczerzy - jednak nikt jej za nas nie dzwignie)
Wyniki - od ostatnich 5 lat nawet te dobre powodowaly ze kurs sie osowal - wiec tym razem moze warto kibicowac aby byly jak najgorsze to moze bedzie rosl - ergo smiem tweirdzic ze chyba bez znaczenia, choc ostatnio wpisali do bilansu co sie dalo aby je obnizyc (nawet stary temat nieudanej biogazowni)
W akcjonariacie istnieje porozumienie malych akcjonariuszy
Co dalej - to zalezy co z kopalia B-CH 2 lub sprzedaza tego projektu dla kogos silniejszego, plus ogolnie zamowienia i inwestycje w rynku okologorniczym w zw. z lepsza cena wegla
I jeszcze jeden fakt ustalony na podstawie skladu akcji w funduszu na koniec 2021:
- szeregi Malego Akcjonariatu oposcil TFI PZU SA z calym swoim pakietem ponad 66k akcji - skorzystal z tej podbitki od 14 do 19 zl i wyskoczyl do zera na koniec 2021
Moim zdaniem rozstrzygniecie dot. kopalni wyrwie kurs razem z korzeniami - do tego czasu trzeba akumulować.
Co do PZU w akcjonariacie to od początku traktowałem to jako wał i abstrahujac od mojej opinii wystarczy spojrzeć na wykres przykładowego funduszu pzu, aby wyrobić sobie opinię