Tzn. Ok zgadzam się liczę na 60-80zl ale chodzi mi o to że fajnie by było jakby inni ludzie też kupowali :-D my mam c/z na poziomie 16 a po wynikach z 4kw będzie kolo 12. Traide desk ma 77 :-D jak dla mnie wycena poniżej 60zl obecnie jest śmieszna ale rynek to rynek. Czekam na jakąś mode jak na datawalk który jest zdecydowanie przereklamowany
- Model biznesowy spółki wspierany jest przez globalne trendy, gdzie można wyróżnić przede wszystkim transformację cyfrową, która zachodzi obecnie w wielu krajach na całym świecie. Reklama internetowa zyskuje na znaczeniu, a tym samym rośnie zapotrzebowanie na wyższe budżety marketingowe, których beneficjentem jest Cloud Technologies. Sprzedaż wysokiej jakości danych o użytkownikach internetu, potrzebnych do precyzyjnego targetowania reklamy, to dla nas dodatkowy czynnik wzrostu poza ciągłym podnoszeniem jakości świadczonych usług i konsekwentnym poszerzaniem kanałów dystrybucji. Na rok 2022 patrzymy pozytywnie, spodziewamy się dalszych, dwucyfrowych wzrostów – dodaje Piotr Soleniec, dyrektor finansowy i członek zarządu Cloud Technologies.
Wyniki jakie w tym roku osiąga Cloud Technologies są najlepsze od wielu lat, co dowodzi skuteczności naszego modelu biznesowego. W okresie Q1-Q3 2021 r. Grupa kapitałowa osiągnęła 13,4 mln zł EBITDA oraz 7,5 mln zł zysku netto, a środki pieniężne na kontach wynoszą już 25 mln zł. Komfortowa sytuacja finansowa pozwala nam zaplanować inwestycje o wartości około 50 mln zł do 2023 roku, bez pozyskiwania środków z długu lub emisji akcji - tłumaczy Piotr Soleniec, dyrektor finansowy i członek zarządu Cloud Technologies.
W planach rozwoju Cloud Technologies zawarło przejście na rynek główny GPW. Ma to nastąpić do końca 2023 roku. Przejście, planowane bez nowej emisji akcji, umożliwi dotarcie do szerszego grona inwestorów, w tym inwestorów instytucjonalnych.
Dnia 2022-01-24 o godz. 16:54 ~abu_dabi napisał(a): > Dnia 2022-01-21 o godz. 16:53 ~Konek napisał(a): > > mam nadzieje ze nie Ty :P > > Na koniec to nie ja hahahahaha, ale w trakcie to tak.
I jak widać dobrze robiłem. Szkoda, że nie więcej.
Teraz trzeba poczekać aż entuzjazm opadnie i dobrać może coś po niższej cenie.