• Raport bieżący 4/2022 Autor: ~drago [91.237.85.*]
    ......podjął decyzję o zaniechaniu dalszych kroków odwoławczych. Decyzja Emitenta wynika z zaangażowania w obecne oraz przyszłe projekty zarówno spółek z Grupy Kapitałowej COMPREMUM, jak i partnerów współpracujących z Grupą w obszarze segmentu przemysłu kolejowego. W opinii Zarządu potencjał przyszłych projektów przewyższa korzyści, które są możliwe do uzyskania w przypadku kontynuowania działań odwoławczych.

Czyli tak jak myślałem, odpuścili temat biznesowo:)
  • Re: Raport bieżący 4/2022 Autor: ~Kr [195.210.60.*]
    Wycenią drożej bo mogą :) tam był zapas 30 mln zł to po co się odwoływać PKP Intercity i tak ogłosi jeszcze raz ten przetarg.
  • Re: Raport bieżący 4/2022 Autor: ~drago [91.237.85.*]
    Dnia 2022-01-21 o godz. 16:24 ~Kr napisał(a):
    > Wycenią drożej bo mogą :) tam był zapas 30 mln zł to po co się odwoływać PKP Intercity i tak ogłosi jeszcze raz ten przetarg.

Dokładnie....ale pamiętam panikarze wyrzucali wtedy akcje aż miło....:):)
  • Re: Raport bieżący 4/2022 Autor: ~drago [91.237.85.*]
    Dnia 2022-01-21 o godz. 16:18 ~drago napisał(a):
    > ......podjął decyzję o zaniechaniu dalszych kroków odwoławczych. Decyzja Emitenta wynika z zaangażowania w obecne oraz przyszłe projekty zarówno spółek z Grupy Kapitałowej COMPREMUM, jak i partnerów współpracujących z Grupą w obszarze segmentu przemysłu kolejowego. W opinii Zarządu potencjał przyszłych projektów przewyższa korzyści, które są możliwe do uzyskania w przypadku kontynuowania działań odwoławczych.
    >
    > Czyli tak jak myślałem, odpuścili temat biznesowo:)

Pewnie widząc 2 najlepszą ofertę stwierdzili.......że coś źle przeliczyli:)....a diabeł tkwi właśnie w szczegółach:) Ciekawi mnie jak podejdą do nowych przetargów o ile w końcu się odbędą, mając na pokładzie m.in Piotrowskiego powinni lepiej dopasować się do biznesowej rzeczywistości:).....ogólnie to dzisiaj jakaś kolejna mini rzeź na Gpw:):)
  • Re: Raport bieżący 4/2022 Autor: ~Idolek [178.235.180.*]
    Idealnie!
    Tak szczerze to ze sceptycyzmem patrzyłem na to odwołanie jak wiadomo że Compremum zamierza bać udział w kolejnych przetargach PKP.
  • Re: Raport bieżący 4/2022 Autor: ~Slawek [45.11.60.*]
    A pisałem jakiś czas temu, że może się okazać, że pozbud wcale się nie odwoła i PKP zrobi nowy przetarg.
    A teraz gramy już w otwarte karty to raz, a dwa i flacja. Także może finalnie się okazać, że pozbud jeszcze raz wystartuje i pod iesie cenę o np. 40-50 mln zł i wygra. No cóż że strony PKP to strzał w kolano, ale kto w państwowych firmach liczy pieniadze.
    Chciałbym zauważyć, że takie np. 40-50 mln zł to ok. 1 zł zysku na akcje i może oznaczać podwojenie zysków.
    Ja liczę na ok. 32 mln zł zysku za 2021. Za 2022 ok. 45 mln zł.
    Za 2023 ok. 55-60 mln zł.
    Za 2024 ciężko oszacować, bo wtedy dojść powinny zyski z baterii a tam zyski bez podatków, do tego wirtualne magazyny energii i rozliczenia sprzedaży farm. Wtedy może być bardzo grubo a to tylko 2 lata z haczykiem.
  • Re: Raport bieżący 4/2022 Autor: ~Kr [195.210.60.*]
    Nie wiemy na jakim etapie jest rozszerzenie tego pozwolenia na budowę i przyłączenie z 6,6 MW do maksymalnej mocy 35 MW
    Ale jak wszystkie pozwolenia dostaną to sama budowa nie trwa chyba długo wiec jeśli będą chcieli ją sprzedać zaraz po wybudowaniu to kto wie może jeszcze uda się w tym roku ?
[x]
COMPREMUM 0,91% 1,11 2026-05-12 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.