Po wczorajszych wypowiedziach członków zarządu widać, że Włosi maja dwa główne cele: 1. Wycofać spółkę z GPW. 2. Szybko i bardzo znacząco przeprowadzić duże podwyższenie kapitału poprzez emisję nowych akcji.
Nie zrobią żadnej emisji bez wcześniejszego skupienia 100 % akcji. Każda próba uchwały o nowej emisji wyląduje na miesiące lub lata w sądzie ( jak dotychczasowe próby), nawet gdy uda im się wycofać spółkę z GPW. Poza GPW też można skarżyć uchwały na walnych w nieskończoność. Z drugiej strony, nie wykupią 100 % akcji z rynku dając cenę 1,45 zł. Jeżeli naprawdę zależy im na szybkim osiągnieciu tych dwóch celów, to nie chcąc kopać się z koniem, jedyne mądre wyjście dla nich to zaproponowanie ceny w wezwaniu, która usatysfakcjonuje mniejszościowych akcjonariuszy. Jak to cena ? Oczywiście do dogadania. Najlepszą okazją i miejscem do dogadania tej ceny jest dzisiejsze Walne. Trzeba na nim dać Włochom jasno do zrozumienia, że innej drogi niż kompromis nie mają, że właśnie dzisiaj mają niepowtarzalną szansę rozmawiać z mniejszościowymi nie z pozycji siły, tylko z pozycji partnera mającego te same prawa. Proponują racjonalną cenę w wezwaniu, skupują 100 % akcji, wycofują spółkę z GPW i mogą ją dokapitalizowywać jak chcą i ile chcą. O to trzeba zawalczyć dzisiaj. Pozdr.
Dokładnie. Ja nie oczekuję 3-5 zł, jak niektórzy piszą, bo to żądanie absudralne. Co nie zmienia, że spółka wg mnie będzie warta więcej!!! Ja, wraz z kolegami (a trochę mamy akcji...), oczekujemy podniesienia sensownego i dobrego dla wszystkich. W ok 1,8-1,9 zł...
to wy macie pełne gacie nie akcje :), znacie sie jak wilk na gwiazdach i pitolicie w kółko 0 1,8-1,9 a akcje warte dzisiaj co najmniej 3,5, coś z wami nie tak skoro za połowę ceny chcecie oddać
Nie jest rzeczą absurdalną oczekiwanie przeznaczenia 1/4 lub 1/3 kwoty wpływu ze sprzedaży zagranicznej filii spółki na porozumienie z drobnymi i zdjęcie spółki z giełdy. Mówimy tu o parunastu mln euro. Podawany przez Ciebie próg jest dla mnie to nie do zaakceptowania.
To Ty akceptujesz ? Serio? Qe pazzo. Zeby nie mocniej. Idz zamelduj pracodawcom, ze nie bedzie miekkiej gry. My jestesmy u siebie. Podzielcie sie kasa uczciwie i tyle. A presto, a presto! Basta cosi
Nawołujesz do wywieszenia bialej flagi. Proponujesz 50 gr z 3 pln z transakcji za Prohumana, ktora jest game changerem. Wplywa do spolki 200 baniek. Wegrzy dodatkowo splacili/ umorzyli ponad 40baniek dlugu. I wyceniasz to na 50 gr? Zebrzesz jęcząc robiac taki sabotaz.
Zapomniałeś o czynniku psychologicznym jakim jest zmęczenie. Dalej sobie scenariusz dorób jaki chcesz. Ja już jestem wolny i teraz mam niezły ubaw. Wieczorem spytam jak smakowały ciasteczka ?
Ale nie od przymusu marnotrawienia czasu na forum spółki, od ktorej sie uwolniles? No chyba, ze przymus to zlecenie na trolling? O ciasteczkach też pogadamy wieczorem. Wiadomość dla GI: PODZIELCIE SIE UCZCIWIE KASĄ ZAMIAST MARNOWAĆ JĄ NA TROLLING